101 نکته برای یادگیری در مدرسه هنر
کیت وایت
پرند طاهری
وارش
دسته بندی: طراحی-و-نقاشی
| کد آیتم: |
160680 |
| بارکد: |
9786006654065 |
| سال انتشار: |
1392 |
| نوبت چاپ: |
1 |
| تعداد صفحات: |
224 |
| نوع جلد: |
شومیز |
| قطع: |
بیاضـی |
کتاب «101 چيزي که در مدرسه مد آموختم» نوشت? آلفردو کابررا
کتابي براي طراحان مُد. کتاب «101 چيزي که در مدرسه مد آموختم»، با عنوان اصلي 101 Things I Learned in Fashion School، کتابيست که به طراحان مد ميآموزد براي طراحي موفق بايد چه چيزهايي درباره مشتريان خود بدانند.
آلفردو کابررا، که خود طراح مد است و در اين حوزه تجربه دارد، در کتاب «101 چيزي که در مدرسه مد آموختم» به طراحان مد و آنها که علاقمند به کار در اين حوزه هستند يادآور ميشود که طراحي مُد صرفاً يک فن نيست و پشت اتاق دربسته و با تفکري انتزاعي نميتوان در طراحي مد موفق بود.
کابررا در کتاب «101 چيزي که در مدرسه مد آموختم» رابط? ميان طراحي مد و زندگي و واقعيت عيني و ملموس را به طراحان مُد گوشزد ميکند.
کتاب «101 چيزي که در مدرسه مد آموختم» کتابيست که نه فقط براي طراحان مد که براي علاقمندان به موضوع مُد نيز ميتواند جذاب باشد. اين کتاب، ضمن اينکه کتابي کاربردي براي طراحان مد است، باب مباحثي خواندني را درباره طراحي مد باز ميکند که اگر هم به مُد علاقهاي نداشته باشيم، چهبسا برايمان جالب باشد.
متن اصلي کتاب «101 چيزي که در مدرسه مد آموختم» اولين بار در سال 2010 منتشر شده است.
مروري بر کتاب «101 چيزي که در مدرسه مد آموختم»
کتاب «101 چيزي که در مدرسه مد آموختم» نه فقط يک کتاب تئوريک درباره مد، بلکه کتابيست که از دل تجربههاي عملي نويسندهاش در حيط? طراحي مد بيرون آمده است.
ميتوان در اتاقي دربسته نشست و ايدههايي عجيبوغريب و ساختارشکنانه و آوانگارد براي طراحي لباس پروراند. اما کابررا در کتاب «101 چيزي که در مدرسه مد آموختم» به ما ميگويد که چنين ايدههايي، هرچقدر هم جذاب باشند، اگر واقعيت را در معادلات خود جاي ندهند، بازار و مشتري پيدا نميکنند و در بازار شکست ميخورند.
در کتاب «101 چيزي که در مدرسه مد آموختم» درمييابيم که براي موفق بودن در کارِ طراحي مد بايد از دانشي شبيه دانش ميانرشتهاي برخوردار بود و مشتريها را از جنبههاي گوناگون شناخت. طبق کتاب «101 چيزي که در مدرسه مد آموختم» يک طراح مد موفق بايد هم نگاه جامعهشناختي داشته باشد و هم بتواند مشتريهاي خود را روانشناسي کند و نيز اطلاعاتي از محل زندگي مشتريها، سنوسالشان، درآمد و شغل آنها و جاهايي که از آنها خريد ميکنند و نيز اطلاعاتي از آنچه مشتريهايشان قبلاً ميپوشيدهاند و آنچه نميپوشند و پوشاکي که تاکنون به آنها ارائه نشده است به دست آورد.
کابررا در کتاب «101 چيزي که در مدرسه مد آموختم» به طراحان مد يادآوري ميکند که آنها براي آدمهاي واقعي لباس طراحي ميکنند؛ براي آدمهايي زنده که عادات و علايق و سلايق و باورهايي دارند.
البته که شناخت مشتريها هميشه آسان نيست. بعضي آدمها را بهسادگي نميشود شناخت. کابررا در کتاب «101 چيزي که در مدرسه مد آموختم» معتقد است که دربرابر مشتريهاي دشوار، بهتر است طراح مُد از طريق برهان خُلف به آنچه ميخواهد دست يابد، يعني ببيند که افرادِ متفاوت با مشتريان مورد نظر، چگونه اشخاصي هستند و چه علايق و سلايق و سبک زندگياي دارند.
مُد شايد در نگاه اول، حيطهاي صرفاً تجملي و محدود به گروهي خاص و قشر مرفه جامعه به نظر برسد، اما در نگاهي وسيعتر ميتوان مد را به علوم اجتماعي و روانشناسي و نظاير اينها هم ربط داد. مثلاً براي طراحي مد بايد بدانيم که مشتري مورد نظر براي چه مقصودي ميخواهد خود را مطابق مد روز بيارايد.
مُد گاهي تأثيرات گسترده اجتماعي ميگذارد يا از تحولات و رويدادهاي اجتماعي متأثر ميشود. بنابراين مُد تنها مختص تالارهاي مُد نيست و پديدهايست در پيوند با حوزه عمومي و کوچه و خيابان. از اين منظر کتابي مانند «101 چيزي که در مدرسه مد آموختم» ميتواند توجه ما را به هزار نکت? باريکتر از مو درباره مُد جلب کند و باب تفکر درباره رابط? مد با ديگر حوزهها، مثلاً رابط? مد با مسائل اجتماعي و اقتصادي و رابط? مد با احتياجات فردي آدمها، را باز کند.
کتاب «101 چيزي که در مدرسه مد آموختم» ماحصل تجربههاي نويسندهاي است که هم در حوزه طراحي مُد کار کرده و هم اين حوزه را دستماي? تأمل قرار داده و رابط? موفقيت در طراحي مد و شناخت درست و دقيق از مشتريها را کشف کرده و اين تجربه را در اين کتاب روي دايره ريخته است.
کتاب «101 چيزي که در مدرسه مد آموختم» به طراحان مد ميآموزد که براي رسيدن به موفقيت در اين حوزه، واقعبينانه به قضي? مد و مشترياني که برايشان لباس طراحي ميکنند بنگرند.
کتاب «101 چيزي که در مدرسه مد آموختم» به مخاطبان خود نشان ميدهد که ميتوان از طريق شناخت مد و ملزومات موفقيت در کار طراحي مد، به شناختي از زندگي و آدمها دست يافت و نيز براي توفيق در طراحي مد بايد زندگي و آدمها را شناخت.
درباره ترجم? فارسي کتاب «101 چيزي که در مدرسه مد آموختم»
کتاب «101 چيزي که در مدرسه مد آموختم» با ترجم? پرند طاهري در انتشارات کتاب وارش منتشر شده است. پرند طاهري مترجميست که از او، در حوزه ترجمه، دو کتاب ديگر نيز، به نامهاي «101 چيزي که در مدرسه فيلم آموختم» و «101 نکته براي يادگيري در مدرسه هنر» منتشر شده است.
رتب? کتاب «101 چيزي که در مدرسه مد آموختم» در گودريدز: 3.80 از 5.