برف های آبی
Les neiges bleues
پیوتر بدنارسکی
قاسم صنعوی
هرمس
دسته بندی: سایر-کشورهای-اروپا
| کد آیتم: |
1994102 |
| بارکد: |
9786004563789 |
| سال انتشار: |
1403 |
| نوبت چاپ: |
1 |
| تعداد صفحات: |
164 |
| نوع جلد: |
شومیز |
| قطع: |
پالتوئی |
معرفي کتاب برف هاي آبي
حکايتهايي تلخ از زندگي در تبعيد. برفهاي آبي، با عنوان اصلي B??kitne ?niegi و عنوان فرانسوي Les neiges bleues، کتابيست اتوبيوگرافيک شامل داستانهايي برگرفته از خاطرات کودکي پيوتر بِدنارسکي، نويسنده و شاعر لهستاني، از دوران تبعيد خود و خانوادهاش در سيبري.
متن اصلي کتاب برفهاي آبي اولين بار در سال 1996 منتشر شده است.
دربار? کتاب برف هاي آبي
دربار? اردوگاههاي کار اجباري شوروي، موسوم به «گولاگ»، فراوان خواندهايم. برفهاي آبي اما روايتهايي نه از خود گولاگ بلکه از حواشي و حوالي آن است. در اين کتاب همراه پيوتر بدنارسکي به سيبري ميرويم و زندگي روزمر? خانوادهاي را دنبال ميکنيم که يکي از اعضاي آن در اردوگاه زنداني است و باقي در شهري کوچک در تايگا زندگي ميکنند.
اما زندگي روزمرهاي که در کتاب برفهاي آبي از منظر پسربچهاي که راوي داستانهاي بههمپيوست? اين کتاب است روايت ميشود نه يک زندگي روزمر? معمولي و متعارف، بلکه زندگي در ساي? احساس وحشت و ناامني مداوم است. راوي برفهاي آبي که تجسمي از کودکي خود نويسنده است، پسربچهاي لهستاني است که پدرش بعد از تقسيم لهستان ميان هيتلر و استالين، به اردوگاه کار اجباري فرستاده شده و خودش بههمراه مادر و پدربزرگ و مادربزرگش به شهر کوچکي واقع در تايگا تبعيد شدهاند؛ شهري که محل وقوع رويدادهاي کتاب برفهاي آبي است.
بدنارسکي در برفهاي آبي با طنزي تلخ و گزنده از شاديهاي کوچک برقآسا و غمها و رنجهاي بزرگ ميگويد و از زندگي در متن وحشت و مرگ و سرما و فقر و گرسنگي و از بيخبري بچههاي تبعيدي از دنياي بزرگِ بيرون از دنياي کوچک تبعيدگاه.
کتاب برفهاي آبي حکايتهايي از مردميست که مدام در وحشت نيروهاي امنيتي بهسر ميبرند؛ مردمي که بهطرزي مرموز ناپديد ميشوند و از حداقل نيازهاي انساني محرومند و البته در متن رنجهاي بزرگ، لذتها و شاديهايي را هم تجربه ميکنند.
برفهاي آبي روايتهايي از زيستن در متن وحشت کمونيسم است؛ روايتهايي از هيولاي استالينيسم و مردمي که قرباني اين هيولا شدند و زندگيشان نابود شد.
کتاب برفهاي آبي با ترجم? قاسم صنعوي و همراه با يادداشتي در معرفي پيوتر بدنارسکي و يادداشت ژاک بورکو، مترجم فرانسوي کتاب که ترجمهاش اساس ترجم? فارسي آن بوده، در نشر هرمس منتشر شده است.
بخشي از کتاب برف هاي آبي
«ما نه از بينواييمان آگاه بوديم و نه از مرگ همهجاحاضر. دنياي ما، واقعيتمان، زندگي روزمرهمان اين بود. هيچچيز ديگري نديده بوديم، شايد هم آن موقع از ياد برده بوديم. مهمترين مسئل? ما فرونشاندن گرسنگيمان بود و نبرد با سرما؛ دو وجه سرنوشت که بيوقفه قدمبهقدم تعقيبمان ميکردند. در آرزوي بزرگسال شدن به سر ميبرديم. بيم از مردن بهضرب يک گلوله نه از گرسنگي و سرما بيش از هرچيز ما را زنده نگه ميداشت و به تلاشهاي فوقبشري ناگزيرمان ميکرد.»
دربار? پيوتر بِدنارسکي، نويسند? کتاب برف هاي آبي
پيوتر بدنارسکي (Piotr Bednarski)، متولد 1938 و بهروايتي هم 1934، شاعر و نويسند? لهستاني است. بدنارسکي در کودکي، بعد از آغاز جنگ جهاني دوم، با خانوادهاش به سيبري تبعيد شد و سرنوشتي مانند سرنوشت راوي برفهاي آبي پيدا کرد.
از آثار پيوتر بدنارسکي ميتوان به کتابهاي «دريا در سر»، «بذر شيطان» و «لانسلوت» اشاره کرد.
کتاب برف هاي آبي براي چه مخاطباني مناسب است؟
خواندن برفهاي آبي پيوتر بدنارسکي را به هم? علاقهمندان کتابهاي خاطرات و داستانهاي اتوبيوگرافيک و آنها که به مطالعه دربار? زندگي روزمر? تبعيديان ساکن سيبري در عصر تصفيههاي استاليني علاقهمند هستند پيشنهاد ميکنيم.