درباره ی نگریستن (بان)
جان برجر
فیروزه مهاجر
نشر بان
دسته بندی: عمومی
| کد آیتم: |
7355 |
| بارکد: |
9786009640393 |
| سال انتشار: |
1403 |
| نوبت چاپ: |
6 |
| تعداد صفحات: |
224 |
| نوع جلد: |
شومیز |
| قطع: |
رقعی |
دربارهي نگريستن
جُستارهايي در تحليل و نقد عکس و نقاشي و در باب ادراک بصري و طرز نگاه به چيزها. جان برجر در کتاب دربارهي نگريستن از نگريستن به چيزها و درک بصري آنها سخن ميگويد. به اعتقاد او ادراک بصري جدا از عوامل تاريخي، اجتماعي، اقتصادي، تاريخي، سياسي و... نيست، همچنانکه هنرهاي بصري نيز با اين عوامل مرتبطاند و در مواردي مؤيدِ وضعيتِ موجود و مسلط و در مواردي منتقد آناند و اين را با فُرمِ خود بيان ميکنند.
دربارهي نگريستن شامل بيست و دو جُستار است که برحسب موضوع در سه بخش تنظيم شدهاند. بخش نخست کتاب با عنوان چرا به حيوانات نگاه کنيم؟ شامل يک جُستار بلند است با همين عنوان. موضوع اين جُستار ادارکِ حيوانات و تصوير آنها در تخيل انسان و تحول اين تصوير بر اساس دگرگونيهاي تاريخي است.
بخش دوم کتاب با عنوان کابردهاي عکس شامل چهار جُستار درباره عکس است با عنوانهاي کت و شلوار عکس، عکسهاي عذاب، پل استراند، کاربردهاي عکس.
بخش سوم و پاياني کتاب با عنوان لحظههاي زيسته عمدتا درباره نقاشي است. اين بخش شامل هفده جُستار است با عنوانهاي: بدوي و حرفهاي، ميله و روستايي، شِکر احمد و جنگل، لوري و شمال صنعتي، رالف فازانلا و شهر، لاتور و اومانيسم(انسانمداري)، فرانسيس بيکن و والتديسني، رکن ايمان، بين دو کلمار، کوربه و ژورا، ترنر و دکان سلماني، روئو و حومههاي پاريس، مگريت و ناممکن، هالس و ورشکستگي، جکومتي، رومن لورکه، مزرعه.
دربارهي نگريستن با ترجمه فيروزه مهاجر در نشرِ بان منتشر شده است.
درباره نويسنده: جان برجر (2017- 1926)، منتقد هنري، فيلمنامهنويس، رماننويس، نقاش و روزنامهنگار بريتانيايي.