ریشه ی چهارگان اصل دلیل کافی
On the Fourfold Root of the Principle of Sufficient Reason
مشخصات
معرفی
ريشهي چهارگان اصل دليل کافي
رسالهاي در باب مبادي فلسفه، از آرتور شوپنهاور. ريشهي چهارگان اصل دليل کافي رسال? دکتري شوپنهاور و از آثار دوران جواني او بوده که شوپنهاور بعدها و در سالخوردگي آن را تصحيح کرده است. به همين دليل در اين کتاب با دو شوپنهاورِ جوان و سالخورده مواجه ميشويم. شوپنهاور خود در مقدم? اين کتاب با زبان تند و تيز و صريحِ خاص خودش که رگهاي از طنازي هم در آن هست به اين تفاوت لحن اشاره ميکند و آن را تفاوتي ميداند ناشي از فرقِ ميانِ جوانِ ديروز، که هر فيلسوفي را جستوجوگرِ حقيقت ميدانسته و سالخوردة امروز، که به شياديِ بسياري از فلاسفه پي برده است. او به ويژه با زباني تند و تيز به هگل ميتازد و او را شياد ميخواند.
متن کتاب اما حال و هوايي متفاوت با شيوة معمول شوپنهاور دارد و مباحثي که او در اين کتاب مطرح کرده است بيشتر مباحث فلسفي انتزاعي هستند، برخلاف بسياري از ديگر آثار شوپنهاور که در آنها مباحث فلسفي به زباني ملموس و در پيوند با زندگي واقعي و ملموس بيان ميشوند.
ريشهي چهارگان اصل دليل کافي، چنانکه در مقدم? مترجم بر ترجم? فارسي اين کتاب اشاره شده، مقدم بر اثر اصلي شوپنهاور با عنوان جهان همچون اراده و تصور است و پيشنيازي است براي مطالع? آن اثر.
اين کتاب از مقدمه، هشت فصل و ضميمهاي با عنوان «در باب بينايي» تشکيل شده است.
کتاب ريشهي چهارگان اصل دليل کافي با ترجمه و مقدم? رضا وليياري در نشر مرکز منتشر شده است.
دربارة نويسنده: آرتور شوپنهاور (1860 – 1788)، فيلسوف آلماني.
نظرات کاربران
خدمات و ارسال
دیگر آثار این ناشر
تازه ترین آثار ناشر
آثار دیگر این نویسنده
تازه ترین آثار نویسنده
آثار دیگر این مترجم
تازه ترین آثار مترجم