ایسم ها: گرایش های طراحی لباس
نویسنده: مایری مکنزی
مترجم: آیدا تدین
ناشر: کتاب آبان
دسته بندی: مد و لباس
1,950,000 ریال
کتاب «ایسمها: گرایشهای طراحی لباس» نوشتۀ مایری مکنزی
نگاهی به تاریخچۀ مُد و طراحی لباس در غرب، از چشمانداز مکاتب هنری و جریانها و جنبشهای گوناگون تأثیرگذار بر آن. کتاب «ایسمها: گرایشهای طراحی لباس»، با عنوان اصلیIsms: Understanding Fashion، کتابیست از مجموعۀ «...ایسمها»؛ مجموعهای که در هر مجلد از آن، بهطور سرراست و بهدور از حاشیهروی و پُرگویی، به شاخهای از فرهنگ و هنر، از دریچۀ مکاتب و جنبشهایی که بر آن تأثیر گذاشتهاند، پرداخته میشود و گرایشها و جنبشها و مکاتب فرهنگی و هنری و افراد و آثار مهم و تأثیرگذار بر آنها و مفاهیم و واژگان کلیدی مرتبط با هر موضوع، بهصورت خلاصه و مقدماتی معرفی میشوند تا باب آشناییهای اولیۀ مخاطب با شاخههای مختلف فرهنگ و هنر و عوامل تأثیرگذار بر آنها گشوده شود.
در کتاب «گرایشهای طراحی لباس» از این مجموعه، تاریخچۀ مُد و طراحی لباس، از همین منظر و با همین رویکرد، بهصورت مختصر و مفید و سرراست و مقدماتی، مرور و معرفی شده است.
کتاب «گرایشهای طراحی لباس» مرور تاریخچۀ مُد و طراحی لباس را از قرن هفدهم آغاز میکند و تغییر و تحولات این حوزه را تا عصر امروز و براساس ظهور و افول مکاتب و جنبشهای گوناگون هنریِ مرتبط با آن، مورد بررسی قرار میدهد.
با خواندن کتاب «گرایشهای طراحی لباس» درمییابیم که مُدهای لباس، از قرن هفدهم به اینسو، چگونه و تحت تأثیر کدام جنبشها و مکاتب هنری و عوامل اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی و سیاسی پدید آمدهاند و چگونه و تحت تأثیر چه عواملی، سبکی از لباسپوشیدن از مُد افتاده و جای خود را به سبکی دیگر داده است.
مایری مکنزی در کتاب «گرایشهای طراحی لباس» تحولات فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی و سیاسی غرب را نیز، از قرن هفدهم تا قرن بیست و یکم، از دریچۀ تحولات مُد و لباس در این بازه زمانی، به تماشا میگذارد.
کتاب «گرایشهای طراحی لباس» شرحی فشرده درباره تاریخچۀ مُد است که میتواند مقدمهای مناسب برای مطالعات جدیتر و مفصلتر در این زمینه باشد.
متن اصلی کتاب «گرایشهای طراحی لباس» اولین بار در سال 2009 منتشر شده است.
مروری بر کتاب «گرایشهای طراحی لباس»
کتاب «گرایشهای طراحی لباس»، چنانکه در مقدمۀ آیدا تدین بر ترجمۀ فارسی این کتاب اشاره شده، «اثری است بیحاشیه که یکراست به توضیح و توصیف اصل مطالب میپردازد و در رویکرد به مسئلۀ مورد بحث خود، یعنی شناخت و درک مُد بهدور از تعصبورزیهای رایج و قضاوتهای معمول، تنها بر معرفی مکاتب تأثیرگذار بر روند شکلگیری و انحطاط، پیشرفت یا پسرفت مُد غربی تمرکز میکند.»
رویکرد مایری مکنزی به تاریخچۀ مُد در کتاب «گرایشهای طراحی لباس» رویکردیست مبتنی بر روایت فشرده و موجز تغییر و تحولات حوزه مُد و لباس همراه با معرفی عوامل گوناگون فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی و سیاسیای که بهنحوی با این تغییر و تحولات مرتبط بودهاند و بر آن تأثیر گذاشتهاند و نیز معرفی چهرههای شاخص تأثیرگذار بر تاریخچۀ مُد.
همانطور که در مقدمۀ کتاب «گرایشهای طراحی لباس» توضیح داده شده، «این کتاب، راهنمای مقدماتیای درباب "ایسم"های اصلی و مهمی است که تاریخ مُد را از سده هفدهم تا به امروز شکل دادهاند» و هدف از نگارش آن «قرار دادن راهنمایی واضح و آسانفهم در اختیار خوانندگان بوده است تا به شناخت آنها از ساختار، سیر تکاملی، مؤلفههای کلیدی و اهمیت هرکدام از ایسمها بینجامد.»
در واقع در کتاب «گرایشهای طراحی لباس» سعی شده است خلاصهای از ظهور، رواج و افول گرایشهای مختلف حوزه مُد و پوشاک در زمینهای گستردهتر از تحولات گوناگونِ دنیای غرب ارائه شود.
مکنزی در کتاب «گرایشهای طراحی لباس» بیش از هر چیز به معرفی مکاتب و جنبشهای هنری تأثیرگذار بر مُد، از قرن هفدهم تا عصر حاضر، پرداخته و بحث خود را از مُد در دوران بازگشت و باروک آغاز کرده و با عصر جهانیسازی به پایان برده است.
در هر بخش از کتاب «گرایشهای طراحی لباس»، ابتدا پیشگفتاری در معرفی مکتب یا جنبش هنری مورد بحث در آن بخش آمده و آنگاه به ارتباط آن با مُد پرداخته شده است.
کتاب «گرایشهای طراحی لباس» از مقدمه، راهنمایی برای استفاده از کتاب، پنجاه و یک فصل و یک رویدادنگاری مرتبط با موضوع کتاب تشکیل شده است. فصلهای کتاب، برحسب ترتیب تاریخی رویدادها، در چهار بخشِ «قرن 17 + 18»، «قرن 19»، «قرن 20» و «قرن 21» تنظیم شدهاند.
عنوانهای فصلهای کتاب «گرایشهای طراحی لباس» عبارتند از: «دوران بازگشت»، «باروک»، «روکوکو»، «بیگانهگرایی»، «ناتورالیسم»، «انقلابگرایی»، «نئوکلاسیسیسم»، «شیکپوشی»، «رُمانتیسیسم»، «صنعتگرایی»، «ساویل رو»، «تولد طراحی مُد و لباس»، «ریتوئالیسم (مراسمگرایی)»، «بلومریسم»، «پیشارافائلیان»، «زیباییگرایی»، «خردگرایی»، «جنبش هنرها و صنایع دستی»، «دورانِ زیبا»، «جنبش احیای سبک امپراتور»، «شرقگرایی»، «گرایش به تولید انبوه»، «مُدرنیسم»، «هالیوودیسم»، «سوررئالیسم»، «احیای سبک ویکتوریایی»، «صرفهگرایی»، «نگاه نو»، «اِدواردیانیسم نو»، «اگزیستانسیالیسم»، «جنبش بوتیک بریتانیا»، «عصر فضا»، «گلام»، «رُمانتیسیسم نوستالژیک»، «پوشش جهانی»، «بازگشت به دوران کلاسیک»، «پانک»، «رُمانتیسیسم نو»، «کژوالیسم فوتبالی»، «آوانگاردیسم ژاپنی»، «یاپیسم»، «گرانج»، «واسازیگرایی»، «پُستمدرنیسم»، «مینیمالیسم»، «اینترنت»، «مصرفگرایی ستارگان مشهور»، «احیای برند»، «وینتیج (لباس کهنه)»، «مرگ طراحی مُد و لباس» و «گلوبالیسم (جهانیسازی)».
درباره مایری مکنزی، نویسنده کتاب «گرایشهای طراحی لباس»
مایری مکنزی (Mairi MacKenzie) مورخ و پژوهشگر مُد، نمایشگاهگردان و مدرس مطالعات فرهنگی و تاریخی کالج مُد لندن است. او درباره دورههای مختلف مُد در غرب، از اوایل عصر مدرن تا عصر حاضر، نوشته و درس داده است. مکنزی همچنین مدیریت نمایشگاههای زیادی را در کارنامۀ کاری خود دارد.
درباره ترجمۀ فارسی کتاب «گرایشهای طراحی لباس»
کتاب «ایسمها: گرایشهای طراحی لباس» با ترجمه و مقدمۀ آیدا تدین در انتشارات کتاب آبان منتشر شده است. آیدا تدین، متولد 1365، مترجم ایرانی است. او کتاب «سهآمی» را نیز به فارسی ترجمه کرده است.
رتبۀ کتاب «گرایشهای طراحی لباس» در گودریدز: 4 از 5.
دسته بندی: | هنر |
موضوع اصلی: | هنر |
موضوع فرعی: | مد و لباس |
زبان: | فارسی |
قطع: | رقعی |
نوع جلد: | شومیز |
تعداد صفحه: | 164 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک