روزگار پیروزی های دروغین جیبی
نویسنده: هانس ورنر ریشتر
مترجم: سینا درویش عمران
ناشر: برج
دسته بندی: ادبیات آلمان
637,500 ریال
کتاب «روزگار پیروزیهای دروغین» اثر هانس ورنر ریشتر
روایتی هولناک و در عینحال مضحک و خندهدار از ظهور فاشیسم و نازیسم. هانس ورنر ریشتر در رمان «روزگار پیروزیهای دروغین» این پرسشها را مطرح کرده که چرا مردم جامعه با حوادثی که منجر به ظهور فاشیسم و نازیسم شد سازگار شدند؟ و این سازگاری چه پیامدهای برای مردم و برای هر فرد به همراه داشت؟
رمان «روزگار پیروزیهای دروغین» با نگاهی انتقادی به واکاوی جامعهای پرداخته که در آن فاشیسم و نازیسم امکان بروز یافتهاند.
کتاب «روزگار پیروزیهای دروغین» نشان میدهد که سرسپردگی و انطباق یافتن افراد با هر وضعیتی چگونه میتواند به فجایعی جمعی منجر شود.
نویسنده کتاب «روزگار پیروزیهای دروغین» در زمان هیتلر مدتی را در بازداشت به سر برده بود و روایتی از نزدیک از جامعهای رو به زوال به دست داده است.
مروری بر کتاب «روزگار پیروزیهای دروغین»
کتاب «روزگار پیروزیهای دروغین» داستان قدرت گرفتن نازیسم تا سقوط آن را به واسطه روایت زندگی دو شخصیت همنام با نام ویلی که یکی فرمانبردار و سازشپذیر است و دیگری مخالف شرح داده است. یکی از این دو آرایشگر است که از چهارده سالگی او را برای شاگردی به یک سلمانی فرستادند و از آن زمان به بعد زندگیاش یکنواخت پیش رفت. او از یک سلمانی به یک سلمانی دیگر مدام مشغول اصلاح مو و تراشیدن صورت و مرتب کردن ریش مردم بود. برای این ویلی، فقط وقوع جنگ جهانی اول وقفهای یکساله در روند کارش به وجود آورد. اما پس از وقفهای کوتاه او دوباره کار سلمانی را از سر گرفته بود. او پس از ازدواج، مغازهاش را با یک صندلی اصلاح و آینه راه میاندازد و تمام عمر همانجا سرپا میایستد، روزها و ماهها و سالها در پی هم. از 1919 تا بعد از جنگ جهانی دوم؛ یعنی بیش از نیم قرن.
این شخصیت رمان «روزگار پیروزیهای دروغین» در دهکدهای کوچک زندگی میکند و به عنوان یک آرایشگر معمولی زندگی نسبتا بیدغدغه و با آرامشی را سپری میکند. او از صحبت کردن با مشتریهایش لذت میبرد و اغلب ماجراهایی را برای آنها تعریف میکند. او نگران و با نارضایتی میبیند که چگونه سیاست همه چیز را تحت تاثیر قرار میدهد و حتی به درون مغازه او کشیده میشود. ویلی میخواهد بیرون از این جریان باشد و نمیخواهد نظم همیشگیاش بر هم بخورد اما «هر روز که میگذشت اوضاع برای ویلی سختتر میشد. مشتریهایش یکی پس از دیگری از اینرو به آنرو میشدند، گویی پای یک بیماری مسری در میان باشد؛ حتی کسانی دچارش میشدند که تا آن زمان اصلا درباره سیاست با او حرف نزده بودند. حالا آنها هم در عرض چند روز سرتاپا سیاسی شده بودند. این دگرگونیها را پیش خود اینطور تعبیر میکرد؛ انگار آنها ناگهان در جریان امور قرار گرفتهاند و چند و چون راه و هدف نوسازی اساسی را میدانستند.»
در سوی دیگر رمان «روزگار پیروزیهای دروغین»، ویلی دیگری را داریم که سوسیال دموکرات و معلم است و با قدرت گرفتن نازیسم دستگیر میشود. او اگرچه با ویلی آرایشگر قوم و خویش است اما پس از بازداشت ویلی معلم، ویلی آرایشگر نمیخواهد چیزی در زندگیاش عوض شود. او با سیر وقایع سازگار شده است و در سراشیبی سازگار شدن و تن دادن به رشد و قدرت گرفتن نازیسم پیش میرود.
هانس ورنر ریشتر در کتاب «روزگار پیروزیهای دروغین» هوشمندانه و با روایتی روشن سیر تمایل به انطباق و سازگار شدن را در یک جامعه روستایی کوچک به تصویر کشیده است. او میخواهد نشان دهد که چگونه تودههای جدا از هم میتوانند به فرصتطلبی و سازگار شدن با هرچیزی برسند. او جامعه و افراد را کالبدشکافی میکند تا نشان دهد جامعه چه مسیری را طی میکند.
رمان «روزگار پیروزیهای دروغین» روایتی خواندنی و همراه با طنز دارد که نویسنده در آن از صدور حکمهای کلی دوری میکند و در عوض میخواهد پرسشهایی اساسی مطرح کند. از جمله این پرسش که چرا باید پیرو و فرمانبردار باشیم. روایت رمان به گونهای است که به جای آنکه در پی محکوم کردن شخصیتها باشیم درون آنها را میتوانیم بینیم و با این پرسش روبرو شویم که چرا اینگونه شد. در نهایت در کتاب «روزگار پیروزیهای دروغین» میبینیم که هیچکس پیروز نیست و همه خودشان را با وضعیت تطبیق میدهند.
ریشتر در کتاب «روزگار پیروزیهای دروغین» نشان داده که چگونه تن دادن و سرسپردگی به قدرت میتواند تمام حیطه خصوصی فرد را هم تسخیر کند. او با قرار دادن دو شخصیت همنام که با هم قوم و خویش هم هستند دو تصویر متضاد ارایه کرده است.
درباره هانس ورنر ریشتر نویسنده کتاب «روزگار پیروزیهای دروغین»
هانس ورنر ریشتر، نویسنده و فعال سیاسی آلمانی، در نوامبر 1908 متولد شد و در مارس 1993 از دنیا رفت. ریشتر هم به عنوان نویسنده و داستاننویس شناخته میشود و هم به عنوان روشنفکری چپ که با نازیسم مبارزه کرد و دورهای توسط گشتاپو بازداشت هم شد. او به خصوص با جمعی از نویسندگان و روشنفکرانی به یاد آورده میشود که به عنوان گروه 47 مشهور هستند. هانس ورنر ریشتر فرزند یک ماهیگیر بود. او از سالهای نوجوانی به کارآموزی به عنوان کتابفروش مشغول به کار شد و در سالهای جوانی جذب فعالیتهای سیاسی شد. ریشتر همچنین در دورهای به عنوان روزنامهنگار هم مشغول به کار بود.
درباره ترجمه کتاب «روزگار پیروزیهای دروغین»
کتاب «روزگار پیروزیهای دروغین» با ترجمه سینا دوویش عمران در نشر برج منتشر شده است.
سینا دوریش عمران، مترجم ایرانی، متولد سال 1365 در قائمشهر استان مازندران است. او فارغالتحصیل کارشناسی رشته مترجمی زبان آلمانی و کارشناسیارشد ادبیات آلمانی از دانشگاه تهران است. از او تاکنون چند ترجمه از ادبیات آلمانیزبان منتشر شده که «عصیان» و «آلمان رو به فرسایش» از جمله آنها هستند.
دسته بندی: | علوم انسانی |
موضوع اصلی: | ادبیات |
موضوع فرعی: | ادبیات آلمان |
زبان: | فارسی |
قطع: | جیبی |
نوع جلد: | شومیز |
تعداد صفحه: | 166 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک