هنر مدرن
نویسنده: نوربرت لینتن
مترجم: علی رامین
ناشر: نشر نی
دسته بندی: تاریخ هنر
4,160,000 ریال
کتاب «هنر مدرن» اثر نوربرت لینتن
روایتى از رخدادهاى عمده در هنر قرن بیستم که توسط یکی از مشهورترین پژوهشگران و منتقدان هنر در انگلستان نوشته شده است. کتاب «هنر مدرن» اثر نوربرت لینتن میکوشد که زمینه فهمى عمیق و جدى از هنر برآمده در قرن بیستم را مهیا سازد.
کتاب «هنر مدرن» اولینبار در سال 1980 منتشر شد و پس از آن بارها مورد بازنگری و تجدیدنظر قرار گرفت و تاکنون نسخههای متعددی از آن بازچاپ شده و به زبانهای متعددی ترجمه شده است. این اثر پس از انتشارش بدل به یکی از منابع مهم برای منتقدان و پژوهشگران و تاریخنگاران هنر مدرن شد.
نویسنده کتاب «هنر مدرن» مورخی است که سالها به کار نقد پرداخته و تاکید دارد که تنها نگرش منتقدانهاى که مورخ باید از آن بپرهیزد نگرش هوادارانه همراه با تعصب است یعنى نگرش منتقدى که، به دلایل بهجا یا گاه نابهجا، خود را در مقام سخنگو یا حتى رهبر یک جنبش هنرى قرار مىدهد و ضمن طرد دیگر گرایشهاى دوران معاصر، از گذشته براى توجیه نظر خویش بهره مىگیرد.
مخاطب اصلی کتاب «هنر مدرن» دانشجویان و علاقهمندان به هنر و به خصوص هنر مدرن هستند.
مروری بر کتاب «هنر مدرن»
بین نظریهپردازان و منتقدان هنر درباره نقطه آغاز هنر مدرن اختلافنظر وجود دارد و در واقع برای این پرسش که مبدأ هنر مدرن را دقیقا چه زمانی باید دانست، پاسخ قطعی و یکسانی وجود ندارد. پرسش دیگر درباره هنر مدرن، که این نیز همان ویژگی پرسش پیشین را دارد، این است که کدام سبک هنری، جنبش هنری، گفتمان هنری یا حتی کدام اثر هنری را میتوانیم به عنوان نقطه آغازین هنر مدرن به شمار آوریم. نوربرت لینتن در کتاب «هنر مدرن» به این دو پرسش پاسخ داده و تصویری از هنر مدرن به دست داده است.
کتاب «هنر مدرن» در بین آثاری که درباره تاریخ هنر مدرن نوشته شدهاند از جایگاه و ارزش بالایی برخوردار است. نوربرت لینتن در این کتاب بر دهه ابتدایی سده بیستم به عنوان دوره ابتدایی شکلگیری هنر مدرن تمرکز کرده اما افزون بر این به چند هنرمند شاخص دهههای پایانی قرن نوزدهم نیز توجه کرده است چرا که معتقد است آنها بستر شکلگیری هنر مدرن را فراهم کردهاند.
رویکردی که لینتن در کتاب «هنر مدرن» به کار گرفته رویکردی بسیار گزینشی است. او قصد نداشته که در این کتاب گزارشی پرهیجان و دم به دم از رویدادهای هنر مدرن ارایه کند چرا که معتقد است هیچکس نمىتواند تمامى سرگذشت هنر مدرن را در یک جلد کتاب قابل حمل و خریدنى بیان کند حتى اگر در موقعیتى باشد که همه جزئیات آن را هم بداند. از اینرو او تصمیم گرفته که از هنرمندان مطرح شدهاى صرفنظر کند تا بتواند درباره جمع محدودترى از هنرمندان با تفصیل بیشترى سخن بگوید. او همچنین چند کشور را به کل نادیده گرفته و میگوید در یکی دو مورد با اکراه چنین کرده است. لینتن میگوید برای آنکه بر عمق اطلاعات بیفزاید ناچار بوده که از وسعت آن بکاهد.
به اعتقاد نوربرت لینتن، کسی که قصد دارد تاریخ هنر قرن بیستم را بنویسد با مسایل ویژهای دست و پنجه نرم خواهد کرد و خود او نیز در نوشتن کتاب «هنر مدرن» با این مسایل روبرو بوده است. لینتن میگوید یکی از این مسایل و شاید بدترین آنها، این است که او کلیات حاضرآمادهاى را از آنچه رخ داده است به ارث مىبرد و درباره صدق و ارزش آن شک مىکند. تکیهگاههاى اصلى این کلیات را انقلابهاى کامیابى تشکیل مىدهند که یکى پس از دیگرى تحقق یافتهاند، با اینهمه کمتر کسى مىتواند ادعا کند که پیشرفتى در هنر صورت گرفته باشد. در هر صورت، همان اندازه که خلاقیت و نوآورى براى یک هنرمند اهمیت دارد، رابطه او با آنچه برایش به ارث گذاشته شده درخور توجه و ملاحظه است. مسئله دیگر این است که هر چقدر مورخ به زمان حال نزدیکتر مىشود، رشته پژوهشى او از تاریخ به چیزى شبیه به خاطرهنگارى تبدیل مىگردد. او خود شاهد رخدادهایى بوده است که توصیف مىکند و با مناقشهها و جدلهایى که برانگیختهاند زیسته است. تأمل درباره آنها بدون شک بر نگرش تاریخى او تأثیر مىنهد.
درواقع بخشی از مسئله این است که تاریخ هنر مدرن در جریان رخداد آن نگاشته شده است، یعنى تاریخنگارى درباره آن با به نمایش گذاشتهشدن آن همزمان بوده است. از اینرو است که نویسنده کتاب «هنر مدرن» میگوید چه بسا لازم باشد که در اینجا تفکیکى بین نقد هنر و تاریخ هنر بهعمل آورد. او میگوید اگر پیشاپیش تفکیک مفیدى وجود داشته باشد، بهکار هنر قرن بیستم نمىآید. منتقد در نقد و بررسى هنر مدرن گویى همان اندازه که ویژگىهاى ذاتى آن را مىسنجد نقش احتمالى تاریخى آن را نیز مدنظر قرار مىدهد، حال آنکه مورخى که براى بهدستدادن روایتى عینى از رخدادها برنامهاى را در پیش مىگیرد، دیرى نمىگذرد که خود را در برابر این موقعیت مىیابد که یا باید اولویتها و ارزیابىهاى منتقدان را بپذیرد و یا آنکه معیارهاى دیگرى را، نه به دلایل قطعى تاریخى، اساس کار خود قرار دهد.
کتاب «هنر مدرن» با شرح و بررسی جنبشهای هنری بزرگ سده بیستم مثل فُوویسم، کوبیسم، فوتوریسم و اکسپرسیونیسم آغاز میشود و با بررسی دقیق، به دیگر مکاتب هنر قرن بیستم ازجمله سوپرهماتیسم، کنستروکتیویسم، دادا و سوررئالیسم، رئالیسم سوسیالیستی، اکسپرسیونیسم انتزاعی، پاپآپ، مینیمال آرت، هنر مفهومی نیز میپردازد.
درباره نوربرت لینتن نویسنده کتاب «هنر مدرن»
نوربرت لینتُن، مورخ و منتقد و مدرس هنر، در 22 سپتامبر 1927 در برلین متولد شد. او سالها در دانشگاههای گوناگون انگلستان به تدریس تاریخ و نقد هنر مشغول بود و چندین سال مدیریت نمایشگاههای شورای هنر بریتانیای کبیر را بر عهده داشت. لینتن از سال 1976 استاد تاریخ هنر در دانشگاه ساسکس بود و درسال 1989 از این دانشگاه بازنشسته شد. او بیش از بیست جلد کتاب در زمینه تاریخ و نقد هنر نوشته که اغلب آنها به زبانهای متعددی ترجمه شده است. لینتن در سیام اکتبر سال 2007 در برایتون انگلستان درگذشت.
درباره ترجمه کتاب «هنر مدرن»
کتاب «هنر مدرن» با ترجمه علی رامین در نشر نی منتشر شده است.
علی رامین، نویسنده، مترجم و پژوهشگر ایرانی است که در سال 1321 در تهران به دنیا آمد. او پس از سپری کردن تحصیلات دبیرستانی وارد دانشگاه تهران شد و در رشتهی علوم سیاسی و اقتصاد کارشناسی گرفت. رامین با مدرک کارشناسیارشد در رشته مدیریت از دانشگاه هاروارد فارغالتحصیل و موفق به اخذ دکتری اقتصاد بینالملل از دانشگاه لنكستر انگلستان شد. او در حال حاضر رشتههای جامعهشناسی هنر و فلسفهی هنر را در مقطع کارشناسیارشد و دكتری تدریس میكند. کتابهای «نظریههای فلسفی و جامعهشناختی در هنر»، «تاریخ هنر»، «حکومت انتخابی» و «تاریخ جهان» برخی از ترجمههای علی رامین هستند.
دسته بندی: | هنر |
موضوع اصلی: | هنر |
موضوع فرعی: | تاریخ هنر |
زبان: | فارسی |
قطع: | وزیری |
نوع جلد: | گالینگور |
تعداد صفحه: | 518 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک