زندگی پنهان ذهن
نویسنده: ماریانو سیگمان
مترجم: ماندانا فرهادیان
ناشر: فرهنگ نشر نو
دسته بندی: عمومی
3,600,000 ریال
کتاب «زندگی پنهان ذهن» اثر ماریانو سیگمان
اثری که ما را به نظاره مغز میبرد و به واسطه آن میتوانیم از دور جایی را ببینیم که افکار در آنجا شکل میگیرند و روانشناسی و علم اعصاب به هم میرسند. ماریانو سیگمان در کتاب «زندگی پنهان ذهن» این هدف را دنبال کرده که ما بتوانیم ذهنمان را کشف کنیم تا به درک عمیقتری از خودمان، تا خردترین کنجهای نهانی که ما را میسازند، برسیم.
کتاب «زندگی پنهان ذهن» تاملی است درباره اینکه در اولین روزهای زندگی چگونه به مفاهیمی میرسیم، چگونه به تصمیمهای مهممان شکل میدهیم، چگونه رویا میبینیم و چگونه خیال و تصور میکنیم، چرا احساسات خاصی داریم، مغزمان چگونه دگرگون میشود و ما چگونه با آن تغییر میکنیم.
کتاب «زندگی پنهان ذهن» خلاصهای است از علم اعصاب از چشمانداز تجربههای ماریانو سیگمان. او علم اعصاب را شیوهای میداند که به ما در ارتباط با یکدیگر کمک میکند. از این چشمانداز، علم اعصاب ابزار دیگری است برای کاوش دور و دراز بشریت در بیانِ -گاه بدوی- سایهها، رنگها، و تفاوتهای ظریفِ آنچه احساس و آنچه فکر میکنیم، تا برای دیگران، و صد البته برای خودمان، فهمیدنی باشیم.
مروری بر کتاب «زندگی پنهان ذهن»
ماریانو سیگمان در کتاب «زندگی پنهان ذهن» ما را به جایی میبرد که آنجا اقیانوسی است که بسیاری افراد از رشتههای مختلف در آن گام برداشتهاند: زیستشناسان، فیزیکدانان، ریاضیدانان، روانشناسان، مردمشناسان، زبانشناسان، فیلسوفان، و پزشکان. همچنین سرآشپزان، جادوگران، موسیقیدانان، استادان شطرنج، نویسندگان و هنرمندان. این کتاب برآیند چنین ترکیبی است.
اولین فصل کتاب «زندگی پنهان ذهن» سفری است به جهان کودکی. در این فصل خواهیم دید مغز خیلی پیش از آنکه شروع به صحبت کنیم آماده یادگیری زبان است و میگوید دو زبانی به ما در تفکر کمک میکند. خواهیم دید از همان اول به این تصور شکل میدهیم که چه چیزی خوب و چه چیزی درست و منصفانه است، و سپس به نظری درباره همکاری و رقابت میرسیم که بعدها بر آنگونه که با خودمان و با دیگران ارتباط برقرار میکنیم تاثیر میگذارد. این تفکرِ شهودی و شمیِ ابتدایی بر شیوه استدلال و تصمیمگیری ما اثرهایی ماندگار به جا میگذارد.
در فصل اول کتاب «زندگی پنهان ذهن» طرحی از این سفر به دست داده شده است؛ از روزی که پا به این دنیا میگذاریم، تا زمانی که زبان و تفکر ما شبیه به آن چیزی میشود که در بزرگسالی به کار میگیریم. در این مسیر از وسیلهها، روشها، و ابزارهای متنوعی استفاده میکنیم. در این سفر اندیشه از نگاهها، حالتها، و واژهها بازسازی میشود و همراه با آن، مغزی که ما را آنگونه که هستیم ساخته است موشکافانه بررسی میشود.
ماریانو سیگمان در کتاب «زندگی پنهان ذهن» میگوید ما از روزی که به دنیا میآییم، قادریم بازنمودهایی انتزاعی و پیچیده شکل دهیم. با اینکه بسیار دور از ذهن به نظر میرسد، اما نوزادان فکر و تصوری از ریاضیات، زبان، اخلاق، و حتی استدلالهای علمی و اجتماعی دارند. اینها گنجینهای از شم ذاتی برای کودک خلق میکنند که به چیزهایی که در سالهای کودکی در فضاهای اجتماعی، آموزشی، و خانوادگی میآموزد -و همه ما میآموزیم- ساختار میدهند.
در فصل دوم کتاب «زندگی پنهان ذهن»، به اکتشاف چیزی میرویم که خطی محو و ظریف میکشد بین آن چیزی که میخواهیم انجام دهیم و آن چیزی که انجام میدهیم. تصمیمهایی را بررسی میکنیم که وجود ما را میسازند. نویسنده این پرسشها را مطرح میکند که عقل و احساس در تصمیمهای اجتماعی و احساسی چگونه همراه هم عمل میکنند؟ چه چیزی باعث میشود به خودمان و به دیگران اعتماد کنیم؟ همراه با او کشف میکنیم اختلافهایی کوچک در مدارهای تصمیمگیرنده مغز میتواند شیوه تصمیمگیری ما را بهشدت تغییر دهد، از سادهترینها تا پردامنهترین و پیچیدهترین تصمیمهایی که از ما موجودی اجتماعی میسازند.
فصل سوم و چهارم کتاب «زندگی پنهان ذهن»، سفری است به پررمز و رازترین جنبه تفکر و مغز آدمی -یعنی آگاهی- سفری که از طریق ملاقاتی بیسابقه بین فروید و آخرین تحولات علوم اعصاب صورت میگیرد. نویسنده در اینجا میپرسد ناآگاهی چیست و چگونه ما را کنترل میکند؟ خواهیم دید که حتی میتوانیم افکار بیمارانِ فرورفته در وضعیت نباتی را که هیچ راهی برای بیان خودشان ندارند، از طریق بازخوانی الگوی فعالیت مغز بخوانیم و رمزگشایی کنیم. نویسنده همچنین میپرسد کیست که با بیدار شدن آگاهی، بیدار میشود؟ اولین طرحها از نحوه ثبت رویاها و تجسم آنها را در نوعی افلاکنمای خواببینی خواهیم دید. حالتهای مختلف آگاهی را بررسی خواهیم کرد، چیزهایی مانند رویاهای واضح و شفاف و فکر کردن تحتتاثیر ماریجوانا یا داروهای توهمزا.
دو فصل پایانی کتاب «زندگی پنهان ذهن» نیز شامل پرسشهایی است در این باره که مغز در شرایط مختلف، از زندگی روزمره گرفته تا تحصیلات رسمی، چگونه یاد میگیرد. برای نمونه، آیا درست است که یادگیری یک زبان جدید برای بزرگسال خیلی سختتر از کودک است؟ به تاریخ یادگیری سفر میکنیم و نگاهی میاندازیم به تلاشها و تواناییها، به دگرگونیهای شدیدی که با یادگیری خواندن در ذهنمان اتفاق میافتد، و به آمادگی مغز برای تغییر کردن.
کتاب «زندگی پنهان ذهن» طرحی اجمالی به دست میدهد که چگونه میتوان با بهره بردن مسئولانه از تمامی این دانش بزرگترین آزمایش جمعی در تاریخ بشر را، که همانا «مدرسه» باشد، بهبود بخشید.
درباره ماریانو سیگمان نویسنده کتاب «زندگی پنهان ذهن»
ماریانو سیگمان، متولد 1972 در آرژانتین، فیزیکدان و از چهرهای شاخص بینالمللی در علوم اعصاب شناختی است. سیگمان گرچه در آرژانتین به دنیا آمد اما در بارسلونای اسپانیا رشد کرد. او دارای مدرک کارشناسی ارشد فیزیک از دانشگاه بوینوس آیرس و دکترای علوم اعصاب از نیویورک است. سیگمان به طور ویژه مطالعاتی درباره طبیعت انسان انجام داده است.
درباره ترجمه کتاب «زندگی پنهان ذهن»
کتاب «زندگی پنهان ذهن» با ترجمه ماندانا فرهادیان در نشر نو منتشر شده است.
ماندانا فرهادیان، متولد 1347 در تهران، مترجم ایرانی است. او تحصیلات دانشگاهیاش را در مقطع کارشناسی در رشته فیزیک در دانشگاه امیرکبیر پشت سر گذاشت و سپس کارشناسی ارشدش را در دانشگاه تحصیلات تکمیلی در علوم پایه زنجان سپری کرد. او کار ترجمه را از دهه 1370 با برگرداندن مقالاتی در مجله فیزیک شروع کرد و پس از آن به ترجمه کتابهایی عمدتا در زمینه علمی پرداخته است. «رودخانه آگاهی»، «به یاد دار»، «تاریخ مختصر علم»، «زندگی پنهان ذهن»، «گرمایش جهانی» و کتابهایی در قالب مجموعه «داستانهای شگفتانگیز علم» عناوین برخی از ترجمههای فرهادیان هستند.
دسته بندی: | دانش |
موضوع اصلی: | علم و فناوری |
موضوع فرعی: | عمومی |
زبان: | فارسی |
قطع: | رقعی |
نوع جلد: | گالینگور |
تعداد صفحه: | 330 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک