آنچه ادبیات می نامندش
خواندن، اندیشیدن، نوشتن
نویسنده: اندرو بنت ، نیکولاس رویل
مترجم: آرش خوش صفا
ناشر: حرفه نویسنده
دسته بندی: نقد ادبی
1,200,000 ریال
کتاب «آنچه ادبیات می نامندش؛ خواندن، اندیشیدن، نوشتن» نوشتۀ اَندرو بِنِت و نیکولاس رویل
ادبیات چیست و به چه دردی میخورد و حین خواندن آن به چه نکاتی باید توجه کرد؟ کتاب «آنچه ادبیات مینامندش؛ خواندن، اندیشیدین، نوشتن»، با عنوان اصلی This Thing Called Literature: Reading, Thinking, Writing، به موضوعاتی از این دست میپردازد. اَندرو بِنِت و نیکولاس رویل در کتاب «آنچه ادبیات مینامندش» به زبانی ساده و شیرین، طوری که هم مخاطبان غیرحرفهای و آنهایی را که تازه وارد وادی ادبیات و مطالعات ادبی شدهاند جذب کند و هم حرفهایهای عالم ادبیات را خوش بیاید، از لذت ادبیات و چندوچون این لذت سخن گفتهاند و از اینکه چگونه میتوان مخاطب خوبی برای متون ادبی بود و ریزهکاریها و ظرافتهای این متون را درک کرد.
متن اصلی کتاب «آنچه ادبیات مینامندش» نخستین بار در سال 2015 منتشر شده است. این کتاب یک منبع نسبتاً جدید و بهروز درباره ادبیات و روش مواجهه با متون ادبی و نحوه ربط دادن این متون به امور دیگر و نیز راهنمایی است برای کسانی که خود میخواهند دست به قلم شوند و چیزی بنویسند. بِنِت و رویل در کتاب «آنچه ادبیات مینامندش» مباحث تخصصی در باب ادبیات و رابطۀ آن با بعضی عرصههای دیگر، نظیر خواب و رؤیا و زندگی و مرگ و سیاست، را به زبانی ساده و به دور از پیچیدگی بیان کردهاند. این سادگی اما به معنای سادهانگاری در مواجهه با ادبیات نیست، بلکه به معنای آموزش ظرافتها و پیچیدگیها و شگفتیهای لذتبخش عالم ادبیات به زبانی ساده و قابل فهم برای مخاطبان غیرمتخصص است. شاید از همین روست که کتاب «آنچه ادبیات مینامندش» تحسین متخصصان و محافل دانشگاهی و استادان ادبیات را برانگیخته، چنانکه جاناتان کالر در وصف آن گفته است: «یک درآمد بسیار هوشمندانه، سرزنده و گاه جسورانه بر مطالعۀ ادبیات که براساس آن اندیشیدن به ادبیات بهسان اندیشیدن به هر چیز دیگری است و خود شامل مفهوم اندیشیدن.»
مروری بر کتاب «آنچه ادبیات مینامندش»
کتاب «آنچه ادبیات مینامندش» در درجۀ اول راهنمایی برای خواندن دقیق و خلاقانۀ متون ادبی و فکر کردن در باب این متون و کشف روابط یک متن ادبی با دیگر متون و نیز با عرصههای دیگر زندگی است. این کتاب همچنین یاریگرِ آنهایی است که میخواهند ضمن خواندن متون ادبی خود نیز دست به قلم شوند و بنویسند. اَندرو بِنِت و نیکولاس رویل در کتاب «آنچه ادبیات مینامندش»، ضمن نشان دادن گستره قلمرو ادبیات و بیان اینکه ارائۀ تعریفی محدود و مشخص از ادبیات ممکن نیست، ادبیات را مقولهای انتزاعی و جدا از قلمروهای دیگر زندگی نمیدانند و بر پیوند ادبیات با مسائلی که انسان در زندگی واقعی خود با آنها درگیر است تأکید دارند. از همین رو وقتی هم در بخشی از کتاب میخواهند مخاطب را در باب چگونه نوشتن راهنمایی کنند بر این نکته تأکید میکنند که موضوع نوشته باید مسائل اساسی زندگی انسان باشد نه بیان تجربههای صرفاً خصوصی نویسنده. در این کتاب بر خاصیت انتقادی ادبیات تأکید شده و بر واکنشبرانگیزی آن نسبت به مسائل پیرامون انسان و آنچه به جهان واقعی و زندگی در جهان واقعی مربوط است.
خواندن خلاق و شیوه اندیشیدن به آنچه میخوانیم از مهمترین نکاتیاند که در کتاب «آنچه ادبیات مینامندش» از آنها سخن رفته است. این کتاب سعی دارد راز جذابیت ادبیات را بیان کند و به مخاطبان متون ادبی بیاموزد که این متون را چگونه بخوانند تا جذابیت ادبیات را بهتمامی درک کنند. کتاب «آنچه ادبیات مینامندش» میخواهد کمکمان کند که از منظر ادبیات به جهان و کار جهان و مقولههایی چون زندگی و مرگ و سیاست بنگریم و دریابیم که متون ادبی چگونه به مسائل جهان واقعی واکنش نشان میدهند و از این رهگذر خود نیز نسبت به آنچه پیرامونمان اتفاق میافتد حساستر و دقیقتر شویم.
کتاب «آنچه ادبیات مینامندش» از ده بخش و یک پیوست با عنوان «وُردبوک» تشکیل شده است. بخش اول کتاب بحثی در باب چیستی ادبیات و فایده مطالعۀ آن است. بخشهای دوم تا دهم در سه فصل با عنوانهای «خواندن»، «اندیشیدن» و «نوشتن» تنظیم شدهاند. عنوانهای این بخشها عبارتند از: «خواندن شعر»، «خواندن رمان»، «خواندن داستان کوتاه»، «خواندن نمایشنامه»، «اندیشیدن به ادبیات»، «اندیشیدن انتقادی»، «نوشتن مقاله»، «نوشتن خلاق: امر ناشدنی» و «نوشتن داستان کوتاه».
درباره اَندرو بِنِت و نیکولاس رویل، نویسندگان کتاب «آنچه ادبیات مینامندش»
اَندرو بِنِت ( Andrew Bennett)، متولد 1960، پژوهشگر و منتقد انگلیسی و استاد زبان انگلیسی در دانشگاه بریستولِ بریتانیاست.
نیکولاس رویل (Nicholas Royle)، متولد 1957، پژوهشگر و منتقد انگلیسی و استاد زبان انگلیسی در دانشگاه ساسِکس بریتانیاست.
درباره ترجمۀ فارسی کتاب «آنچه ادبیات مینامندش»
کتاب «آنچه ادبیات مینامندش: خواندن، اندیشیدن، نوشتن» با ترجمۀ آرش خوشصفا در انتشارات حرفه نویسنده منتشر شده است. آرش خوشصفا، متولد 1365 در مشهد، مترجم، داستاننویس و منتقد ایرانی است. او دارای مدرک کارشناسی ارشد در رشتۀ ادبیات انگلیسی و تحصیلکرده ادبیات انگلیسی در دانشگاه مالایای مالزی است. از ترجمههای آرش خوشصفا میتوان به کتابهای «زنان با مردان»، «نیمطبقه» و «کانادا» اشاره کرد. داستانی کوتاه از او، به نام «آغلها»، یکی از برگزیدگان جایزه صادق هدایت در سال 1396 بوده است.
رتبۀ کتاب «آنچه ادبیات مینامندش» در گودریدز: 3.69 از 5.
دسته بندی: | علوم انسانی |
موضوع اصلی: | نظریه و نقد ادبی |
موضوع فرعی: | نقد ادبی |
زبان: | فارسی |
قطع: | رقعی |
نوع جلد: | شومیز |
تعداد صفحه: | 240 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک