اگر فریدا بود، چه می کرد؟
نویسنده: آریانا دیویس
مترجم: نیاز نوجوکی
ناشر: ثالث
دسته بندی: زندگینامه و خاطرات
1,950,000 ریال
کتاب «اگر فریدا بود، چه میکرد؟ راهنمای جسور زیستن» نوشتۀ آریانا دیویس
راهنمای زیستن بهسبک فریدا کالو. آریانا دیویس در کتاب «اگر فریدا بود، چه میکرد؟ راهنمای جسور زیستن»، با عنوان اصلی What Would Frida Do? A Guide to Living Boldly، با روایت زندگی فریدا کالو، نقاش معروف مکزیکی، مخاطبان خود را ترغیب میکند که در موقعیتهای حساس و تعیینکننده زندگی، فریدا را به جای خود تصور کنند و از خود بپرسند اگر فریدا در چنین موقعیتی بود چه تصمیمی میگرفت و چطور با این موقعیت مواجه میشد؟ اما چرا فریدا؟ این پرسشی است که با خواندن شرح زندگی فریدا کالو و آشنایی با شخصیت او به پاسخ آن دست خواهید یافت. فریدا زنی بود که با وجود نقص عضو و دردهای جسمی و روحی که در زندگی تحمل کرد شجاعانه کوشید خود را همانطور که بود بپذیرد و با اعتمادبهنفس سرش را بالا بگیرد و نه آنگونه که عرف زمانه از او انتظار داشت، بلکه آنگونه که خود میخواست زندگی کند. از همین رو فریدا بعدها و وقتی دیگر خودش زنده نبود به الگویی برای فمینیستها و جنبشهای هویتی و به یک سلبریتی بدل شد. کتاب «اگر فریدا بود، چه میکرد؟» کتابی است که از خلال روایت داستان زندگی فریدا ما را با شخصیت پر از تناقض او آشنا میکند و همچنین الگویی بهدست میدهد برای جسورانه زیستن و در برابر دردها و دشواریها جا نزدن و خود را نباختن.
به تعبیر خود آریانا دیویس در مقدمۀ کتاب «اگر فریدا بود، چه میکرد؟»، او در این کتاب از زنی نوشته است که «به اندازه نقصهایش کامل است».
متن اصلی کتاب «اگر فریدا بود، چه میکرد؟» نخستین بار در سال 2020 منتشر شده است.
مروری بر کتاب «اگر فریدا بود، چه میکرد؟»
آریانا دیویس در کتاب «اگر فریدا بود، چه میکرد؟» زندگی فریدا کالو را به مثابه الگویی برای جسورانه زیستن ترسیم میکند. دیویس که مدتها در چندوچونِ زندگی شخصی و هنری فریدا تحقیق کرده است در مقدمۀ کتاب «اگر فریدا بود، چه میکرد؟» فریدا را در حالی تصویر میکند که چون شبحی بالای سر او ایستاده و نوشتههای او درباره خودش را رصد میکند و با نویسنده وارد جر و بحث میشود. دیویس در حال کلنجار رفتن با خود و فریدای خیالیاش است تا سرانجام به تعبیری درست از فریدا دست یابد و فریدا را آنگونه که فکر میکند واقعاً بوده است به خواننده معرفی کند. او همچنین در این مقدمه از شهرت پس از مرگ فریدا میگوید و از دلیل این شهرت و از اینکه چه چیزِ فریدا بعدها توجه جنبشهای اجتماعی و فرهنگی پیشرو را به خود جلب کرده است. او میخواهد از طریق شرح زندگی فریدا آنچه را که میتوان از این نقاش مشهور آموخت در اختیار مخاطبان خود قرار دهد. چنانکه دیویس در این کتاب تأکید میکند فریدا زندگیاش را در هنرش بیان کرده است و نقاشیهایش بیانگر زندگی و شخصیت پر از تناقض او هستند.
دیویس در کتاب «اگر فریدا بود، چه میکرد؟» وجوه گوناگون شخصیت فریدا را ترسیم میکند. در این کتاب فریدای با اعتمادبهنفس، فریدای دردمند، فریدای خلاق، فریدای هنرمند، فریدای عاشق، فریدای خودشیفته، فریدای دلشکسته و فریدای سیاسی و فریداهای دیگری را به تماشا مینشینیم که هرکدام جلوهگرِ وجهی از شخصیت فریدا کالو هستند و در کنار هم کلیت او را میسازند.
دیویس در بخشی از مقدمۀ کتاب «اگر فریدا بود، چه میکرد؟» درباره انگیزه خود از نوشتن زندگینامۀ فریدا کالو و نیز درباره شخصیت فریدا و واکنش احتمالی او در برابر چنین کتابی مینویسد: «و حالا من اینجا هستم. نشستهام تا کتابی درباره زندگی فریدا کالو بنویسم و کتابی را به دهها کتاب دیگر، که قبلاً درباره این هنرمند نوشتهاند و در قفسههای کتابفروشیهای سراسر جهان به چشم میخورند، اضافه کنم. همینجا باید این نکته را روشن کنم، که این اثر به هیچ وجه قصد ندارد که زندگینامهای مفصل باشد یا از زبان فریدا حرف بزند. در عوض، این کتاب نگاهی خواهد داشت به روشهای مختلفی که میتوانیم درسهایی از زندگی فریدا کالو بیاموزیم و در عین حال کمی بیشتر درباره خودِ او بدانیم. با بررسی تأثیری که فریدا بعد از مرگش همچنان در فرهنگ ما دارد، امیدوارم بتوانم به شما نشان بدهم که چگونه میراث یکی از برجستهترین زنان تاریخ برای همۀ کسانی که کمی جسورانهتر به زندگی نگاه میکنند الهامبخش است. فریدا، بیش از هر کسِ دیگری، استاد خودشناسی بود. او نویسنده زندگی خودش بود. بنابراین احتمالاً اگر امروز فریدا کالو زنده بود، از ایده نوشتن کتابی در ستایش او، در مقام هنرمندی مکزیکی، قانونشکن و فمینیست استقبال میکرد؛ اگر او امروز زنده بود، شاید از عنوانِ اگر فریدا بود، چه میکرد؟ خوشش میآمد.
اما این احتمال هم وجود دارد که اگر فریدا کالو زنده بود، از ایده نوشتن چنین کتابی بدش میآمد. او زنی رُک، ضدسرمایهداری با عقاید و اعتقاداتی راسخ و استوار بود و اِبایی از عیان کردن احساساتش نداشت.
با علم به این قضیه، هر بار که مقابل لپتاپم مینشینم، احساس میکنم که انگار فریدا کالو به هر ضربهای که به کیبوردم میزنم نگاه میکند.»
درباره آریانا دیویس، نویسنده کتاب «اگر فریدا بود، چه میکرد؟»
آریانا دیویس (Arianna Davis) نویسنده و متخصص سرگرمی است. او امور دیجیتال سایت «اُپرا دیلی» را مدیریت میکند و سابقۀ کار برای «اکسس هالیوود» و نوشتن در نشریاتی چون «نیویورک» و «پاپ شوگر لاتینا» را در کارنامۀ کاری خود دارد. دیویس همچنین مدتی در رسانههای «ریفاینری29» و «یو اس ویکلی» مشغول به کار بوده است.
درباره ترجمۀ فارسی کتاب «اگر فریدا بود، چه میکرد؟»
کتاب «اگر فریدا بود، چه میکرد؟» با ترجمۀ نیاز نوجوکی در نشر ثالث منتشر شده است. از این کتاب ترجمۀ دیگری هم بهقلم زهرا عالمی در انتشارات کتاب کولهپشتی منتشر شده است.
رتبۀ کتاب «اگر فریدا بود، چه میکرد؟» در گودریدز: 3.38 از 5.
دسته بندی: | علوم انسانی |
موضوع اصلی: | زندگینامه و سفرنامه |
موضوع فرعی: | زندگینامه و خاطرات |
زبان: | فارسی |
قطع: | رقعی |
نوع جلد: | شومیز |
تعداد صفحه: | 282 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک