فروید خوانی
بخش دوم سال های بلوغ
نویسنده: ژان میشل کینودوز
مترجم: هرایر دانلیان
ناشر: پل فیروزه
دسته بندی: روان کاوی
1,800,000 ریال
کتاب «فرویدخوانی – بخش دوم: سالهای بلوغ» نوشتۀ ژان میشل کینودوز
ترجمۀ فارسی بخش دوم کتاب «فرویدخوانی». آنها که ترجمۀ فارسی بخش نخست کتاب «فرویدخوانی» را، با عنوان فرعی «بازخوانی زمانشناختی نوشتههای فروید - بخش اول: کشف روانکاوی»، خواندهاند میدانند که ژان میشل کینودوز در کتاب «فرویدخوانی» آثار زیگموند فروید در زمینۀ روانکاوی را، بهترتیب تاریخی و براساس تاریخ نگارش و انتشار این آثار، مرور و معرفی کرده است.
در کتاب «فرویدخوانی» همچنین به دیدگاههای دیگرانی که پیروان فروید بودهاند و هرکدام از وجهی نظریههای او را گسترش دادهاند پرداخته شده است.
کتاب «فرویدخوانی» کتابی است که در آن تصویری از سیر پیدایش و تکامل و تحول دیدگاههای فروید و متفکران پسافرویدی درباب روانکاوی ترسیم شده است.
این کتاب، باب طبع همۀ علاقمندان به مباحث مربوط به روانکاوی فروید است و در آن، نظریات فروید، براساس ترتیب تاریخی شکلگیری و تکوین هر یک از این نظریات، به زبانی ساده و قابل فهم برای مخاطبان غیرمتخصص اما علاقمند به مباحث روانکاوی بیان شده است و نیز تأثیر فروید بر متفکران بعد از خود نشان داده شده و همچنین تصویری از زندگی و زمانۀ او ارائه شده است.
چنانکه هرایر دانلیان در پیشگفتار ترجمۀ فارسی بخش اول کتاب «فرویدخوانی» اشاره کرده است، این کتاب درواقع از سه بخش به نامهای «کشف روانکاوی»، «سالهای بلوغ» و «چشماندازهای جدید» تشکیل شده اما در ترجمۀ فارسی، هر بخش بهصورت کتابی مجزا درآمده است.
مروری بر بخش دوم کتاب «فرویدخوانی»
بخش دوم کتاب «فرویدخوانی»، با عنوان فرعی «سالهای بلوغ»، به مهمترین دورۀ فعالیت نظری زیگموند فروید اختصاص دارد.
در بخش دوم کتاب «فرویدخوانی»، که در فارسی بهصورت کتابی مجزا ترجمه و منتشر شده است، با دورهای از زندگی و کار علمی فروید آشنا میشویم که مهمترین تحول در سیر نظریهپردازی او رقم میخورَد. فروید در دورهای که در بخش دوم کتاب «فرویدخوانی» به آن پرداخته شده، از کار و مطالعات بالینی و توصیفی به عرصۀ نظریهپردازی انتزاعی وارد میشود و در همین دوره است که بیشترین نوشتههای نظری و فنیِ بنیادین او پدید میآید.
کینودوز در بخش دوم کتاب «فرویدخوانی»، همانند بخش نخست این کتاب، در کنار بررسی هر اثر فروید و هر دوره از فعالیت نظری و علمی او، نکات و اطلاعاتی مربوط به زندگی شخصی فروید را هم که به اثر و دورۀ مورد بحث مربوط است نقل میکند و تحول فکری و نظری فروید را در زمینهای تاریخی مرور و معرفی و بررسی میکند.
در این بخش از کتاب «فرویدخوانی» هم، مانند بخش اول این کتاب، نه فقط به دیدگاههای شخص فروید درباب موضوعات مختلف مربوط به روانکاوی، بلکه به نظریات پسافرویدیها درباب آن موضوعات نیز پرداخته شده و تأثیر فروید بر آنهایی که در مکتب او پرورش یافتند و کسانی که متأثر از او بودند و دیدگاههایش را گسترش دادند نیز نشان داده شده است.
رویکرد ژان میشل کینودوز در تمام بخشهای کتاب «فرویدخوانی»، چنانکه او خود در این کتاب تأکید میکند، رویکردی بالینی است.
پدرکُشی، پارانویا و نارسیسیزم از جمله مباحث و موضوعاتی هستند که در بخش دوم کتاب «فرویدخوانی»، نظریات فروید دربارۀ آنها مرور و معرفی میشود.
بخش دوم کتاب «فرویدخوانی» از هشت قسمت تشکیل شده که عبارتند از: «یادداشتهای روانکاوانه دربارۀ گزارشی خودنگاشت از یک مورد پارانویا (دمانس پارانوئید)»، «نوشتارهایی دربارۀ فنون نوشتهشده بین سالهای 1904 و 1919»، «توتم و تابو»، «در مورد نارسیسیزم: مقدمه»، «مقالههایی در مورد فراروانشناسی مرقوم از سال 1915 تا 1917»، «از تاریخچۀ رواننژندی کودکی (گرگمرد)»، «ناآشنا» و «کودکی کتک زده میشود».
دربارۀ ژان میشل کینودوز، نویسندۀ کتاب «فرویدخوانی»
ژان میشل کینودوز (Jean-Michel Quinodoz)، متولد 1934، روانپزشک و روانکاو سوئیسی است. از کینودوز تاکنون چند کتاب و مقالات مختلفی در زمینۀ روانکاوی منتشر شده است. همکاری با انجمن روانکاوی سوئیس و انجمن روانکاوی بریتانیا، راهاندازی بولتن انجمن روانکاوی سوئیس و سردبیری مجلۀ روانکاوی اروپا از فعالیتهای علمی اوست. در سال 2010 جایزۀ سیگورنی بهپاس یکعمر تلاش برای گسترش روانکاوی در سطح بینالمللی به ژان میشل کینودوز اهدا شد. کینودوز بهلحاظ نظری از دیدگاههای ملانی کلاین و هانا سگال پیروی میکند اما جدا از گرایش نظریِ خودش، با دیدگاههای فروید و روانکاوان کشورهای لاتین نیز بهخوبی آشناست.
دربارۀ ترجمۀ فارسی بخش دوم کتاب «فرویدخوانی»
بخش دوم کتاب «فرویدخوانی»، مانند بخش نخست این کتاب، با ترجمۀ هرایر دانلیان در انتشارات پل فیروزه و با همکاری مرکز خدمات روانشناختی سیاووشان منتشر شده است.
دکتر هرایر دانلیان، متولد 1344، رواندرمانگر تحلیلی و زوجدرمانگر و مترجم ایرانی است. دانلیان دارای فوق لیسانس روانشناسی بالینی از دانشگاه علوم و تحقیقات و نیز دارای دکترای تخصصی روانشناسی است. تدریس روانشناسی در واحد تهران جنوبِ دانشگاه آزاد، اجرای طرح پژوهشی «بررسی مشکلات یادگیری کودکان دوزبانه» همراه با دکتر پریرخ دادستان، همکاری با مرکز مشاورۀ سیاووشان بهعنوان درمانگر فردی و زوجدرمانگر، برگزاری دورههای گروهدرمانی، اجرای طرح پژوهشی «اثربخشی زوجدرمانی بینشمحور بر رضایتمندی زناشویی»، تدریس شیوههای رفتاری و تربیتی کودکان به مربیان مهدهای شادی و همکاری با صدا و سیما و نشریات گوناگون و نوشتن مقالاتی با موضوع روانشناسی در نشریات از جمله فعالیتهای دکتر هرایر دانلیان در زمینۀ روانشناسی هستند.
دسته بندی: | علوم انسانی |
موضوع اصلی: | روانشناسی |
موضوع فرعی: | روان کاوی |
زبان: | فارسی |
قطع: | رقعی |
نوع جلد: | شومیز |
تعداد صفحه: | 242 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک