فیلسوف قلب
داستان زندگی پر فراز و نشیب سورن کیرکگور
نویسنده: کلر کارلایل
مترجم: مریم امیری مبعوث
ناشر: نیماژ
دسته بندی: آشنایی با فلسفه
2,380,000 ریال
کتاب «فیلسوف قلب» نوشتۀ کلر کارلایل
چگونه میتوان در این جهان، انسان بود؟ کلر کارلایل در کتاب «فیلسوف قلب» با الهام از این پرسشِ کیرکگوری و براساس این پرسش، ما را با سورن کیرکگورِ فیلسوف همسفر کرده است تا در این سفر، هم به دنیای زندگی و اندیشهها و نوشتهها و تشویشها و اضطرابهای این فیلسوفِ بزرگ دانمارکی راه یابیم و هم به همراه او در پرسشی که کتاب بر مبنای آن شکل گرفته است تأمل کنیم.
کتاب «فیلسوف قلب: داستان زندگی پرفرازونشیب سورن کیرکگور»، با عنوان اصلی Philosopher of the Heart: The Restless Life of Søren Kierkegaard، جستجویی در معنای زندگی و هستی، از مسیر زندگی و اندیشههای کیرکگور، است.
در کتاب «فیلسوف قلب»، ضمن مواجهه با پرسشی بنیادین دربارۀ زندگی و معنای زیستن، داستان زندگی کیرکگور را میخوانیم و با اندیشههای او آشنا میشویم.
متن اصلی کتاب «فیلسوف قلب» اولین بار در سال 2019 منتشر شده است.
مروری بر کتاب «فیلسوف قلب»
کلر کارلایل، که از کیرکگورشناسانِ برجستۀ معاصر است و کتابهای دیگری هم دربارة کیرکگور نوشته است، در کتاب «فیلسوف قلب» با رجوع به آثار و نوشتهها و وقایع زندگی سورن کیرکگور، زندگی و اندیشههای او را، به زبانی شیرین و قابل فهم برای مخاطبانی که متخصص فلسفه نیستند اما به مباحث فلسفی علاقهمندند، شرح میدهد.
کارالایل در در شرح زندگی و اندیشۀ کیرکگور در کتاب «فیلسوف قلب» از فلسفۀ خود او پیروی میکند که مبتنی بر آمیختگی فلسفه با ادبیات و زندگی واقعی و عملی است. فلسفۀ کیرکگور برآمده از تجربۀ زیستۀ اوست و کارلایل نیز در روایت خود از کیرکگور این موضوع را در نظر دارد و فلسفۀ او را در متن زندگیاش و درآمیخته با آن و با نقلی داستانوار شرح میدهد. او در کتاب «فیلسوف قلب»، چنانکه خود در پیشگفتار این کتاب توضیح میدهد، «زندگی کیرکگور را از فاصلهی دور و از منظر کسی که از زندگی او آگاه است شرح نمیدهد، بلکه در سفرش با او همراه میشود و در تردیدهایش به او میپیوندد.»
کتاب «فیلسوف قلب» شامل پیشگفتار، پانزده فصل که در سه بخش، به نامهای «ماه مه سال 1843: سفر بازگشت»، «1848 – 1813: درک زندگی با نگاه به گذشته ممکن است» و «زندگی رو به جلو»، تنظیم شدهاند، مقالهای پایانی به نام «پس از مرگ کیرکگور» و یادداشتی با عنوان «دعا»، که برگرفته از سرآغاز اثری از کیرکگور است، تشکیل شده است.
فصلهای پانزدهگانۀ کتاب «فیلسوف قلب» عبارتند از: «زیستنِ پرسش وجود»، «"رگینهی من!"»، «در مخالفت با فیلسوفان جعلی»، «بهدنبال خانهی ابراهیم»، «آموختنِ انسانبودن: درس یک»، «"بهسوی من بیا"»، «تعلیم زیباییشناسانه»، «زندگیکردن بدون هیچ دیدگاهی به زندگی»، «سقراط مسیحیت»، «تکرار: فلسفهی جدید زندگی»، «چگونه مضطرب باشیم»، «هزارتوی زندگی»، «در تضاد با جهان»، «"نظر من این است"» و «نبرد آخر».
در بخشی از کتاب «فیلسوف قلب» میخوانید: «آنچه کیرکگور بعدها آن را "فعالیت یک نویسنده" نامید، کاری بود که سالهای زیادی از عمرش مشغول انجام آن بود و انرژی و پول زیادی صرف آن کرد. اینکه بگوییم او نویسنده بود فقط به این معنا نیست که توانست با سرعتی خارقالعاده کتابهای خوبِ زیادی بنویسد و دفترچهها و روزنگارهای زیادی را با نوشتن افکار خود پر کند. نویسندگی به تاروپود وجود کیرکگور و پرشورترین عشق او تبدیل شد، چراکه تمام عشقهای دیگر او مانند جویباری بودند که درنهایت به نویسندگی ختم میشدند و چون اقیانوس بیامانی در سرزمین مادریاش طغیان کردند. این عشق بسیار جذاب و مجابکننده بود. آغاز نویسندگی برای او که مرد جوانی بود دشوار به نظر میرسید، اما وقتی شروعش کرد دیگر نتوانست آن را رها کند. او دلمشغول نویسندگی و مرجعیت در نویسندگی بود، همیشه بین لذت نوشتن و عذاب انتشار آثارش گرفتار بود».
دربارۀ کلر کارلایل، نویسندۀ کتاب «فیلسوف قلب»
کلر کارلایل (Clare Carlisle)، متولد 1977، فلسفهدان و پژوهشگر فلسفه است. کارلایل دانشآموختۀ فلسفه و الهیات در دانشگاه کمبریج و استاد فلسفه در کالج کینگ لندن است.
آثار پژوهشی کارلایل، دربارۀ کیرکگور و اسپینوزا و نیز دربارۀ موضوعات عادت و عمل و فلسفۀ زندگی دینی، نقطۀ تلاقی فلسفه، الهیات و ادبیات هستند. او چند کتاب دربارۀ کیرکگور نوشته که کتاب «فیلسوف قلب» از جملۀ آنهاست. از دیگر آثار کلر کارلایل میتوان به کتابهای «دین اسپینوزا: قرائتی جدید از اخلاق» و «دربارۀ عادت» اشاره کرد.
کارلایل بهطور منظم با ضمیمۀ ادبی تایمز همکاری میکند و همچنین مقالاتی دربارۀ فلسفه برای نشریۀ «گاردین» نوشته است.
دربارۀ ترجمۀ فارسی کتاب «فیلسوف قلب»
کتاب «فیلسوف قلب: داستان زندگی پرفرازونشیب سورن کیرکگور» با ترجمۀ مریم امیری مبعوث در نشر نیماژ منتشر شده است.
مریم امیری مبعوث، متولد 1364 است. او، بهجز کتاب «فیلسوف قلب»، کتاب «فرازمینیها: دانشمندانِ برجستۀ جهان در جستوجوی حیات فرازمینی» را نیز به فارسی ترجمه کرده است.
از کتاب «فیلسوف قلب» ترجمۀ فارسی دیگری هم، با عنوان «فیلسوف دل: زندگی و اندیشۀ بیقرار سورن کیرکگور در جدال عشق و ایمان»، منتشر شده که مترجم آن ارسطو میرانی و ناشرش بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه است.
دسته بندی: | علوم انسانی |
موضوع اصلی: | فلسفه |
موضوع فرعی: | آشنایی با فلسفه |
زبان: | فارسی |
قطع: | پالتوئی |
نوع جلد: | شومیز |
تعداد صفحه: | 516 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک