تک گویی معاصر برای مردان
نویسنده: کریس سالت
مترجم: محسن کاس نژاد
ناشر: بیدگل
دسته بندی: نمایشنامه و فیلم نامه
1,188,000 ریال
کتاب «تکگوییهای معاصر برای مردان» بهویرایش و گردآوری کریس سالت
کتابی برای علاقهمندان حرفۀ بازیگریِ تئاتر و آنها که تازه به این عرصه قدم گذاشتهاند. کتاب «تکگوییهای معاصر برای مردان»، با عنوان اصلی The Methuen Book of Contemporary Monologues for Men، کتابی است از مجموعۀ تکگوییهای نمایشی که کریس سالت آنها را از متون مختلف نمایشی جمعآوری و ویرایش و دستهبندی کرده و در چند کتاب ارائه داده است.
سالت در این مجموعه کتابهای مختص تکگوییهای نمایشی، تکگوییها را براساس زن یا مرد بودنِ شخصیتی که تکگویی از آنِ اوست و نیز کلاسیک، مدرن یا معاصر بودن نمایشنامهای که تکگویی از آن انتخاب شده، دستهبندی کرده و هر دسته از تکگوییها را در کتابی مجزا ارائه داده است. کتاب «تکگوییهای معاصر برای مردان»، چنانکه اشاره شد، یکی از کتابهای این مجموعه است.
کریس سالت در کتاب «تکگوییهای معاصر برای مردان» بهسراغ متون نمایشی معاصر رفته و از بین تعدادی از این متون، تکگوییهایی را که برای تمرین و آمادگی برای حضور در آزمون بازیگری و نیز پرورش خلاقیت و قدرت تخیل بازیگران تازهکار و پویا نگه داشتن ذهن آنها مناسب دیده، انتخاب کرده و در قالب این کتاب، ارائه داده است.
متن اصلی کتاب «تکگوییهای معاصر برای مردان» اولین بار در سال 2003 منتشر شده است.
مروری بر کتاب «تکگوییهای معاصر برای مردان»
کریس سالت در کتاب «تکگوییهای معاصر برای مردان» تکگوییهایی از سیونُه نمایشنامۀ معاصر را انتخاب کرده و برای تمرین در اختیار بازیگران تازهکار تئاتر و کسانی که میخواهند با چنین تمرینهایی ذهن خود را آماده و پویا نگه دارند، قرار داده است.
یکی از ویژگیهای کتاب «تکگوییهای معاصر برای مردان» این است که سالت در ابتدای هر تکگویی، دربارۀ نمایشنامهای که تکگویی از آن انتخاب شده است، توضیحاتی داده که این توضیحات به بازیگران کمک میکند که حین تمرین هر تکگویی، شخصیتی را که تکگویی از آن اوست بهتر درک کنند و بشناسند و زمینهای از حالوهوای کلی متن و تکگویی انتخاب شده از آن در اختیار داشته باشند.
کتاب «تکگوییهای معاصر برای مردان» همچنین دارای مقدمهای است که کریس سالت در آن توضیحاتی راهگشا برای بازیگرانی که میخواهند در آزمون بازیگری شرکت کنند و نیز نحوۀ اجرای نقششان و شیوۀ تمرین تکگوییهای کتاب، ارائه داده است.
تکگوییهایی که در کتاب «تکگوییهای معاصر برای مردان» آمدهاند، از این نمایشنامهها انتخاب شدهاند: «جالوت» نوشتۀ برایونی لیوری، «سایۀ پسربچه» نوشتۀ گری اُوِن، «جنازه» نوشتۀ نیک دارک، «معدن تینگ تَنگ» نوشتۀ نیک دارک، «عَدَن» نوشتۀ یوجین اوبراین، «روبرتو زوکّو» نوشتۀ بِرنار – ماری کولتِس، «شعر خونین» نوشتۀ هاوارد برِنتون، «خریدن و سپوختن» نوشتۀ مارک رِیوِنهیل، «هوانورد جامائیکایی مرگِ خود را پیشبینی میکند» نوشتۀ فرِد داگایر، «آدمهای دیگر» نوشتۀ کریستوفر شین، «شش درجه جدایی» نوشتۀ جان گِر، «دروغ ذهن» نوشتۀ سَم شِپرد، «سیگارها و شکلات» نوشتۀ آنتونی مینگِلا، «به ترتیب حروف الفبا» نوشتۀ مایکل فرِین، «نزدیکتر» نوشتۀ پاتریک ماربِر، «پسر فروتن» نوشتۀ شارلوت جونز، «فولی» نوشتۀ مایکل وِست، «غرق شدن را تصور کن» نوشتۀ تِری جانسون، «کلوب شادی» نوشتۀ ریچارد کامِرون، «دوهمسری» نوشتۀ لی هال، «آبی / نارنجی» نوشتۀ جو پِنهال، «خوششانسها» نوشتۀ شارلوت آیلنبرگ، «از عرشۀ کشتی» نوشتۀ میشل ویناوِر، «خدا برکت دهد» نوشتۀ دیوید مَمِت، «موش داخل جمجمه» نوشتۀ ران هاچینسون، «دارند منقرض میشوند» نوشتۀ پتر هانتکه، «یازده جلیقه» نوشتۀ ادوارد باند، «گلودردها» نوشتۀ هاوارد برِنتون، «شام آخر لئوناردو» نوشتۀ پیتر بارنز، «محاکمۀ دون ژوان» نوشتۀ اریک – امانوئل اشمیت، «مسیح به اولین قطار رسید» نوشتۀ استیوِن اَدلی گِرگیس، «مُد» نوشتۀ داگ لوسی، «ناکجاآباد» نوشتۀ فیلیس ناگی، «کُپنهاگ» نوشتۀ مایکل فرین، «شبحی از جایی بیعیبونقص» نوشتۀ فیلیپ ریدلی، «نگهداری خوب از تام» نوشتۀ لوسی گَنون، «خدمتگزار مسیحیت» نوشتۀ سباستین بَری، «کورهراه پوشیده از علف» نوشتۀ رابرت هولمَن و «مردانِ سفیدپوستِ مُرده» نوشتۀ دیوید ویلیامسون.
دربارۀ کریس سالت، نویسندۀ کتاب «تکگوییهای معاصر برای مردان»
کریس سالت (Chrys Salt) نویسنده، بازیگر، ویراستار، شاعر، کارگردان و مدرس بازیگری است.
سالت دانشآموختۀ رشتۀ هنرهای دراماتیک در مدرسۀ تئاتر برمینگام و مدرسۀ گفتار و نمایش برمینگام است و فعالیت عمدهاش در حوزۀ تئاتر، فن بیان و صدا است. او همکاری با بازیگران بزرگ تئاتر انگلستان را در کارنامۀ کاری خود دارد و مدرس رسمی کانون بازیگران لندن است.
سالت همچنین مدیر هنری گروه نمایشیای به نام «صفحههای عریان... و اشتیاق» است. او چند دفتر شعر هم منتشر کرده و نیز در اجراهای تئاتری مختلفی در بریتانیا، امریکا، کانادا، فرانسه، آلمان، فنلاند و هند، بهعنوان بازیگر، حضور داشته است.
نوشتن نمایشنامههایی برای صحنه و رادیو، فعالیت در زمینۀ فیلم مستند و نیز مدیریت هنری محفل هنرهای اجتماعی بِیکهاوس در جنوب غربی اسکاتلند از دیگر فعالیتهای کریس سالت هستند.
از جمله آثار سالت میتوان به کتاب «بازیگری مؤثر» اشاره کرد که کتابی محبوبِ بازیگران است.
چنانکه پیشتر اشاره شد، بهجز کتاب «تکگوییهای معاصر برای مردان»، مجموعۀ تکگوییهای نمایشی دیگری نیز بهویراستاری و انتخاب کریس سالت منتشر شده که از جملۀ آنها میتوان به کتابهای «تکگوییهای مُدرن برای زنان»، «تکگوییهای کلاسیک برای زنان» و «تکگوییهای کلاسیک برای مردان» اشاره کرد.
کریس سالت در سال 2014، در جشن زادروز ملکۀ انگلستان، بهپاس خدماتش در عرصۀ هنر در منطقۀ دامفریس و گالووِی اسکاتلند، نشان عضو والامقام امپراتوری بریتانیا را دریافت کرد.
دربارۀ ترجمۀ فارسی کتاب «تکگوییهای معاصر برای مردان»
کتاب «تکگوییهای معاصر برای مردان» با ترجمۀ محسن کاسنژاد در نشر بیدگل منتشر شده است.
محسن کاسنژاد، متولد 1352 در تهران، مترجم ایرانی است. کاسنژاد دارای لیسانس حسابداری از دانشگاه آزاد اسلامی است. او، علاوه بر ترجمۀ کتاب، همکاری با نشریاتی چون «همشهری»، «اعتماد» و «شرق» را نیز در کارنامۀ کاری خود دارد.
از ترجمههای محسن کاسنژاد میتوان به کتابهای «بازی» و «تکگوییهای مُدرن برای مردان» اشاره کرد.
دسته بندی: | علوم انسانی |
موضوع اصلی: | ادبیات |
موضوع فرعی: | نمایشنامه و فیلم نامه |
زبان: | فارسی |
قطع: | رقعی |
نوع جلد: | شومیز |
تعداد صفحه: | 186 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک