اندرونی علیا
ترس و لرز به روایت هیوبرت دریفوس
نویسنده: زانیار ابراهیمی
ناشر: هرمس
دسته بندی: نقد ادبی
792,000 ریال
کتاب «اندرونیِ عُلیا: ترس و لرز به روایت هیوبرت دریفوس» به ترجمه و بازنویسی زانیار ابراهیمی
روایتی از شرح هیوبرت دریفوس بر کتاب فلسفی معروف «ترس و لرز» سورن کییرکگور. کتاب «اندرونیِ عُلیا: ترس و لرز به روایت هیوبرت دریفوس» متن ترجمه و بازنویسی شدۀ درسگفتار هیوبرت دریفوس دربارۀ کتاب «ترس و لرز» کییرکگور است.
کتاب «اندرونیِ عُلیا»، چنانکه در پیشگفتار زانیار ابراهیمی بر این کتاب اشاره شده، ذیل درسگفتار دریفوس دربارۀ فلسفۀ وجود در ادبیات و سینما قرار میگیرد. هدف این درسگفتار، آماده کردن دانشجویان برای شرح مفصلتر دریفوس بر فلسفۀ هایدگرِ متأخر است.
دریفوس در درسگفتار مربوط به کتاب «ترس و لرز»، که زانیار ابراهیمی در کتاب «اندرونی علیا» ترجمه و روایت مکتوب خود از آن را ارائه داده است، خوانش و تحلیل خود را از اثر مشهور کییرکگور ارائه میدهد و ما را وارد دنیای فکری این اثر میکند.
مروری بر کتاب «اندرونی علیا»
بخش عمدۀ درسگفتار دریفوس که در کتاب «اندرونی علیا» به فارسی ترجمه و بازنویسی شده، به شرح کتاب «ترس و لرز» کییر کگور اختصاص دارد اما در این کتاب، تکملۀ دریفوس بر کتاب «بیماری منتهی به مرگ» و شرح او بر قطعاتی برگزیده از این کتاب نیز در ضمیمهای کوتاه آمده است.
هیوبرت دریفوس در درسگفتار مربوط به کتاب «ترس و لرز»، که ترجمه و روایت فارسی آن را در کتاب «اندرونی علیا» میخوانید، به تحلیل فیلم نیز میپردازد و تحلیل او از فیلم «هیروشیما عشق من» آلن رنه، تحلیلی که مبنایش کتاب «ترس و لرز» است، در کتاب «اندرونی علیا» آمده است. البته زانیار ابراهیمی در مقدمۀ کتاب «اندرونی علیا» توضیح میدهد که دریفوس در درسگفتار «ترس و لرز» به تحلیل فیلم «مرد سوم» کارول رید هم پرداخته اما بهدلیل کیفیت بسیار پایین فایل صوتی، امکان گنجاندن این تحلیل در کتاب «اندرونی علیا» فراهم نشده است.
کتاب «اندرونی علیا» از پیشگفتار زانیار ابراهیمی، مقدمه، پنج فصل و ضمیمۀ مربوط به شرح دریفوس بر قطعاتی برگزیده از کتاب «بیماری منتهی به مرگ» کییرکگور تشکیل شده است.
فصلهای پنجگانۀ کتاب «اندرونی علیا» عبارتند از: «تعارض ماهوی»، «تعهد تعینبخش»، «(نا)شهسواران»، «هیروشیما عشق من» و «یوحنای خاموش».
در بخشی از کتاب «اندرونی علیا» میخوانید: «دریفوس میگوید که فیلسوفان وجودگرا نه فقط از استدلال شروع نمیکنند، بلکه نمیکوشند تجربۀ خود را با استدلال تدقیق کنند و توضیح دهند. بهسخن او، آنان به جای گزاره چیدن و نظام ساختن و نمودار رسم کردن، به خوانندگان نشان میدهند که کدام جهان در پس پشتِ تجربۀ ایشان لانه کرده است. دریفوس با تأکید بر نشان دادن به جای استدلال کردن، تصریح میکند که این تجربهها قابل مفصلبندی نیستند. بهزعم او، نشان دادن به چیزی مانند ارتباط غیرمستقیم میدان میدهد که شیوۀ محبوب کییرکگور برای ارتباط با خوانندگان خود، و مهمترین خوانندۀ دستکم آثار اولیۀ او، نامزد سابقش، رگینه اولسن، بود. کییرکگور بر اساس همین ارتباط غیرمستقیم، بیشتر کتابهای خود را با اسم مستعار نوشت و چنان که دریفوس میگوید، در این کتابها بیش از آثاری که با اسم واقعی او منتشر شدهاند، با خود و خوانندگانش صادق بوده است. دریفوس اظهار میکند که این تجربهها چنان با جهانِ فیلسوفانِ وجود در هم تنیده است که آنان نمیتوانند آن را بر زبان بیاورند، بلکه باید نشانش بدهند.»
کتاب «اندرونیِ عُلیا: ترس و لرز به روایت هیوبرت دریفوس» در انتشارات هرمس منتشر شده است.
دربارۀ هیوبرت دریفوس
هیوبرت لدرر دریفوس (Hubert Lederer Dreyfus)، متولد 1929 و درگذشته به سال 2017، فیلسوف امریکایی و استاد فلسفۀ دانشگاه برکلی بود. اصلیترین علاقههای فلسفی و پژوهشی دریفوس شامل پدیدارشناسی، اگزیستانسیالیسم، فلسفۀ روانشناسی و ادبیات و مفاهیم فلسفی هوش مصنوعی بود.
شهرت دریفوس بهویژه بابت تفسیرش از فلسفۀ مارتین هایدگر، که منتقدان نام «درایدگر» را بر آن گذاشتهاند، است.
دریفوس یکی از فیلسوفانی است که براین مگی در مجموعۀ تلویزیونی «فلاسفۀ بزرگ» بیبیسی با او مصاحبه کرده است.
از جمله آثار هیوبرت دریفوس میتوان به کتاب «در – جهان – بودن: شرحی بر قسمت نخست وجود و زمان هایدگر» اشاره کرد.
دربارۀ زانیار ابراهیمی
زانیار ابراهیمی، که شرح هیوبرت دریفوس بر «ترس و لرز» کییرکگور را در کتاب «اندرونیِ عُلیا» ترجمه و بازنویسی و روایت کرده، مترجم ایرانی است. ابراهیمی متولد 1367 در سنندج و دارای دکترای علوم سیاسی از دانشگاه تهران است. از ترجمههای او میتوان به کتابهای «داستایوسکی و فلسفه: جستارهایی دربارۀ جنایت و مکافات»، «مشروعیت عصر مدرن»، «برهوت معنوی جهان: گنوسیسم و فلسفۀ آلمان پس از جنگ»، «واتسونها به بیرمنگام میروند»، «جنگ چکاوکها»، «شهریار منجی: معنای شاهکار ماکیاولی»، «پایان الهی یا بشری تاریخ: مجادلۀ بلومنبرگ، لوویت و اشمیت درباب سکولاریزاسیون و مدرنیته»، «مقدمۀ کیمبریج بر والتر بنیامین»، «سال گذشته در مارینباد»، «روزی روزگاری در امریکا»، «ریشههای الهیاتی مدرنیته» و «الهیات سیاسی پولس» اشاره کرد.
ابراهیمی، بهجز شرح هیوبرت دریفوس بر کتاب «ترس و لرز»، درسگفتارهایی از دریفوس دربارۀ متون ادبی کلاسیک را نیز ترجمه و بازنویسی کرده است. از کتابهای دیگری که از زانیار ابراهیمی در زمینۀ درسگفتارهای دریفوس منتشر شده میتوان به «زئوسِ غریبهنواز: اودیسه به روایت هیوبرت دریفوس» و «مرا اسماعیل صدا کن: موبیدیک به روایت هیوبرت دریفوس» اشاره کرد.
دسته بندی: | علوم انسانی |
موضوع اصلی: | نظریه و نقد ادبی |
موضوع فرعی: | نقد ادبی |
زبان: | فارسی |
قطع: | پالتوئی |
نوع جلد: | شومیز |
تعداد صفحه: | 144 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک