فریدریش نیچه
زندگینامهای فلسفی
نویسنده: جولیان یانگ
مترجم: محمد دهقانی
ناشر: نشر نی
دسته بندی: غرب
6,880,000 ریال
کتاب «فریدریش نیچه: زندگینامهای فلسفی» نوشتۀ جولیان یانگ
نیچه و اندیشهها و آثار او در متن زندگی و زمانهاش. کتاب «فریدریش نیچه: زندگینامهای فلسفی»، با عنوان اصلی Friedrich Nietzsche: A Philosophical Biography، کتابیست که زندگی فریدریش ویلهلم نیچه، فیلسوف شهیر آلمانی قرن نوزدهم میلادی، را در تلاقی با جامعه و دورانی که او در آن میزیست ترسیم میکند و نیز به معرفی و شرح آثار و افکار او میپردازد.
جولیان یانگ در کتاب «فریدریش نیچه: زندگینامهای فلسفی» امکانی فراهم میآورد که آثار و افکار نیچۀ فیلسوف را در متن زندگی و تجربههای شخصی او و زندگی و تجربههای شخصی نیچه را در متن آثارش بجوییم و پیوند میان اینها را دریابیم.
کتاب «فریدریش نیچه: زندگینامهای فلسفی» راهنمایی خواندنی و کارآمد برای علاقهمندان به فلسفه، خصوصاً علاقهمندان به فلسفۀ نیچه و فلسفۀ آلمانی قرون هجده و نوزده میلادی، است.
متن اصلی کتاب «فریدریش نیچه: زندگینامهای فلسفی» اولین بار در سال 2010 منتشر شده است.
مروری بر کتاب «فریدریش نیچه: زندگینامهای فلسفی»
فریدریش نیچه یکی از مهمترین فلاسفۀ نیمۀ دوم قرن نوزدهم میلادی بود؛ فیلسوفی ستیهنده و نامتعارف و ساختارشکن که تأثیری چشمگیر بر فلسفۀ قرن بیستم گذاشت. کتاب «فریدریش نیچه: زندگینامهای فلسفی» کتابیست که ما را هم با زندگی این فیلسوف بزرگ آشنا میکند و هم دریچهای به روی آثار و افکار و مفاهیم کلیدی اندیشۀ او میگشاید.
جولیان یانگ در فصلهایی از کتاب «فریدریش نیچه: زندگینامهای فلسفی» به زندگی نیچه و در فصلهایی دیگر از این کتاب به آثار و اندیشههای او میپردازد و در مجموع چشماندازی بهدست میدهد که نمایانگر نوع و جنسِ پیوند و رابطهای است که میان زندگی نیچه و آثار و اندیشههای او وجود دارد.
کتاب «فریدریش نیچه: زندگینامهای فلسفی» به ما میگوید که نیچه از کدام اشخاص برجستۀ عالَم فلسفه و هنر تأثیر گرفت، جامعهای که در آن زیست و رویدادهای زمانهاش چه تأثیری بر او گذاشتند و آثار و افکار او در چه زمینه و زمانهای و تحت تأثیر معاشرت و آشنایی با چه کسانی شکل گرفت و پرورده شد.
در کتاب «فریدریش نیچه: زندگینامهای فلسفی» هم سخن از تأثیر عشق نافرجام نیچه به لو سالومه بر شخصیت اوست و هم سخن از تأثیر ریشارد واگنرِ موسیقیدان و شوپنهاورِ فیلسوف بر اندیشههایش.
نویسنده همچنین در کتاب «فریدریش نیچه: زندگینامهای فلسفی» زندگی و اندیشههای نیچه را در متن دورانی بررسی میکند که با رویدادهایی چون ظهور داروینیسم، جنبشهای «جوانان»، میلیتاریسم پروسی و یهودستیزی مقارن بود.
کتاب «فریدریش نیچه: زندگینامهای فلسفی» از سه بخش، به نامهای «جوانی»، «استاد ناراضی» و «آواره»، بیستوهشت فصل و یک سالشمار تشکیل شده است.
فصلهای بیستوهشتگانۀ کتاب «فریدریش نیچه: زندگینامهای فلسفی» عبارتند از: «دا کاپو»، «پفورتا»، «بُن»، «لایپزیگ»، «شوپنهاور»، «بازل»، «ریشارد واگنر و زایشِ زایش تراژدی»، «جنگ و پس از آن»، «فیلولوژی تنگنظر»، «تأملات نابهنگام»، «اِمِه – وو برامس؟»، «آف ویدرزِهِن بایرویت»، «سورنتو»، «انسانی، زیاده انسانی»، «آواره و سایهاش»، «سپیدهدمان»، «حکمت شادان»، «ماجرای سالومه»، «زرتشت»، «نیچه در حلقۀ زنان»، «فراسوی نیک و بد»، «غبارروبی»، «تبارشناسی اخلاق»، «1888»، «فاجعه»، «ظهور و سقوط خواست قدرت»، «پایان» و «جنون نیچه».
دربارۀ جولیان یانگ، نویسندۀ کتاب «فریدریش نیچه: زندگینامهای فلسفی»
جولیان یانگ (Julian Young)، متولد 1943، استاد دانشگاه و فیلسوف امریکایی است. شهرت او بابت تخصص در فلسفۀ پساکانتی است. یانگ متخصص فلسفۀ قارهای، فلسفۀ هنر، فلسفۀ محیطی و فلسفۀ دین است.
آثار یانگ اغلب دربارۀ فلسفۀ آلمانی قرن نوزدهم و بیستم میلادی است. او همکاری با نشریاتی چون «گاردین» و «نیویورک تایمز» را نیز در کارنامۀ کاری خود دارد.
از آثار جولیان یانگ میتوان به کتابهای «فلسفهی هنر نیچه»، «فلسفۀ قارهای و معنای زندگی» و «شوپنهاور» اشاره کرد.
دربارۀ ترجمۀ فارسی کتاب «فریدریش نیچه: زندگینامهای فلسفی»
کتاب «فریدریش نیچه: زندگینامهای فلسفی» با ترجمه و مقدمۀ محمد دهقانی در نشر نی منتشر شده است.
محمد دهقانی، متولد 1344 در اراک، مؤلف، مترجم، منتقد ادبی، استاد دانشگاه و روزنامهنگار ایرانی است. دهقانی دارای لیسانس زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه شهید چمران اهواز، فوقلیسانس زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه فردوسی مشهد و دکترای زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه تهران است. او پایاننامۀ دکترای خود را دربارۀ تاریخ نقد ادبی در ایران و بهراهنمایی دکتر عبدالحسین زرینکوب به نگارش درآورد.
دهقانی عضو سابق هیئت علمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران و یک سال تحصیلی هم استاد مدعو در دانشگاه پکن بوده است.
دهقانی همچنین همکاری با نشریاتی چون «نگاه نو» و «فصلنامۀ نقد کتاب ادبیات» را در کارنامۀ کاری خود دارد. او دیپلم افتخار انجمن ادبی پارناسوس یونان را، برای ترجمۀ آثار نیکوس کازانتزاکیس، و نیز جایزۀ بهترین نقد کتاب در حوزۀ تاریخ و جغرافیا را از خانۀ کتاب ایران گرفته است.
از آثار تألیفی محمد دهقانی میتوان به کتابهای «ترجمۀ تفسیر طبری»، «شاهنامۀ فردوسی»، «ابن سینا» و «محمد بن زکریای رازی» از مجموعۀ «تاریخ و ادبیات ایران»، «حدیث خداوندی و بندگی: تحلیل تاریخ بیهقی از دیدگاه ادبی، اجتماعی و روانشناختی» و «یادداشتهای پکن» و از ترجمههای او میتوان به کتابهای «بهسوی آزادی»، «تاریخنگاری فارسی: سامانیان، غزنویان، سلجوقیان»، «تاریخ اجتماعی ایران در عصر آل بویه»، «گدا» و «چین و ژاپن» اشاره کرد.
دسته بندی: | علوم انسانی |
موضوع اصلی: | فلسفه |
موضوع فرعی: | غرب |
زبان: | فارسی |
قطع: | وزیری |
نوع جلد: | گالینگور |
تعداد صفحه: | 828 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک