به سوی فروغ آزادی
مبارزات آزادی خواهانه و حق طلبانهای که جهان امروزی را ساختند
نویسنده: آ ک گریلینگ
مترجم: مهدی نصراله زاده
ناشر: بیدگل
دسته بندی: عمومی
4,725,000 ریال
کتاب «بهسوی فروغ آزادی» نوشتۀ آ. ک. گرِیلینگ
تاریخ پانصدسالۀ پرفرازونشیبِ آزادی و آزادیخواهی و مبارزات آزادیخواهانه در غرب. کتاب «بهسوی فروغ آزادی: مبارزات آزادیخواهانه و حقطلبانهای که جهان غرب امروزی را ساختند»، با عنوان اصلی Toward the Light of Liberty: The Struggles for Freedom and Rights That Made the Modern Western World، پژوهشیست در تاریخ آزادی و آزادیخواهی در غرب و چندوچونِ قرنها مبارزه برای تحقق آزادی و طلب حقوقی که همراه آزادی و در پیوند با آن هستند.
آ. ک. گرِیلینگ در کتاب «بهسوی فروغ آزادی» تاریخ آزادی را، از عصر قرون وسطی و دوران تفتیش عقاید و مبارزه با تاریکاندیشانی که برداشتی تنگنظرانه و متعصبانه و خشک از مسیحیت داشتند آغاز میکند و طول تاریخ عصر مدرن را در جستجوی شکلگیری و تکوین و دگردیسی و تحول مفهوم آزادی و حقوق مرتبط با آن درمینوردد.
کتاب «بهسوی فروغ آزادی» روایتی از تاریخ مبارزه با جهل و تاریکاندیشی و ستم و استبداد و نابرابری و بیعدالتی و تعصب در غرب است؛ مبارزهای سخت که به تحقق آزادی و دموکراسی انجامید.
متن اصلی کتاب «بهسوی فروغ آزادی» اولین بار در سال 2007 منتشر شده است.
مروری بر کتاب «بهسوی فروغ آزادی»
خواست آزادی در غرب از چه زمان و چگونه آغاز شد و چطور تحقق یافت و عصر مدرن را کلید زد و آزادیخواهی در ادامۀ مسیر خود به چه سمتوسوهایی رفت و چه تحولاتی در تلقی مردم از آزادی پدید آمد و این خواست سرانجام و طی پنج قرن به چه چیز انجامید؟ اینها موضوعاتی هستند که آ. ک. گریلینگ در کتاب «بهسوی فروغ آزادی» به آنها پرداخته است.
گریلینگ در کتاب «بهسوی فروغ آزادی» نقطۀ شروع آزادیخواهی و جنبشهای آزادیخواهانه در غرب را قرن شانزدهم میلادی و جنبش اصلاح دین و مبارزه با دوران تاریک استبداد دینی در قرون وسطی و دستگاه مخوف تفتیش عقاید میگیرد؛ دورانی که برتافتن از آنچه کلیسا، به نام دین، به مردم و جامعه تحمیل میکرد و نقد باورهای متعصبانۀ اصحاب کلیسا به قیمت جانِ مبارزان آزادیخواه و شکنجههای سختِ و هولناک جسمی و روحیِ آنان تمام شد و اینگونه، با نثار خون، راههای آزادی گشوده شد.
کتاب «بهسوی فروغ آزادی» روایتی از تاریخ آغاز عصر مدرن از چشمانداز موضوع آزادی و آزادیخواهی و مطالبۀ حقوقِ مرتبط با آزادی است. نویسنده در این کتاب هم به جنبههای فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی و دینی و فلسفی و سیاسی تاریخ آزادی و آزادیخواهی نظر دارد و هم به جنبههای حقوقی آن.
در کتاب «بهسوی فروغ آزادی» هم سخن از پیروزیهای آزادی است و هم سخن از شکستهای آن. نویسنده در این کتاب هم از دستاوردهایی که جنبشهای مختلف آزادیخواهانه در طول پانصد سال مبارزه و کشمکش بهدست آوردند سخن میگوید و هم از هرآنچه در طول این پانصد سال مانع تحقق آزادی بوده و آن را تهدید کرده و میکند.
گریلینگ در کتاب «بهسوی فروغ آزادی»، ضمن روایت تاریخ آزادی و مبارزات دشوار آزادیخواهانه و نقلِ اینکه غرب چگونه پس از گذر از دشواریها و مصائب بسیار به آزادی و دموکراسی دست یافت، این موضوع را هم یادآور میشود که دموکراسی یک داشتۀ ابدی نیست و اگر از آن مراقبت نشود دوباره جای خود را به استبداد خواهد داد.
کتاب «بهسوی فروغ آزادی» از مقدمه، دو بخش به نامهای «سدههای شانزده، هفده و هجده: درخواست برای آزادی» و «سدههای نوزده و بیست: گسترش آزادی» و یک بخش ضمائم با عنوان «نقاط عطف در طریق آزادی» تشکیل شده است.
بخش اول کتاب «بهسوی فروغ آزادی» شامل سه فصل است که عبارتند از: «جنبش اصلاح دین و آغاز آزادی مدرن»، «آزادسازی ذهن»، «جدال با حکومت مطلقه».
بخش دوم کتاب از چهار فصل تشکیل شده که عناوین آنها از این قرار است: «بردگان، کارگران، زنان و مبارزه برای آزادی»، «قرن آزادی»، «حقها از دل باطلها» و «ایدۀ آزادی و مرز خیانت».
ضمائم کتاب «بهسوی فروغ آزادی» نیز عبارتند از: «لایحۀ حقوق 1689»، «لایحۀ حقوق سال 1791 ایالات متحده»، «اعلامیۀ حقوق انسان و حقوق شهروند»، «"بندهای ششگانه" منشورگرایان و دادخواستِ ایشان» و «اعلامیۀ جهانی حقوق بشر سازمان ملل متحد».
دربارۀ آ. ک. گرِیلینگ، نویسندۀ کتاب «بهسوی فروغ آزادی»
آنتونی کلیفورد گریلینگ (Anthony Clifford Grayling)، متولد 1949، فیلسوف، پژوهشگر، مورخ و استاد فلسفۀ اهل بریتانیا و متولد رودزیای شمالی (زامبیای کنونی) است.
گریلینگ از متولیان کتابخانۀ لندن است. او چند سال هم ستوننویس نشریۀ «گاردین» بوده و عضویت در مجمع جهانی اقتصاد را هم در کارنامۀ کاری خود دارد.
معرفتشناسی، متافیزیک و منطق فلسفی علایق آکادمیک اصلی گریلینگ هستند. او یکی از چهرههای رسانهای در بریتانیا است و اغلب در رسانهها دربارۀ فلسفه و امور عمومی بحث میکند.
از آثار آ. ک. گریلینگ میتوان به کتابهای «تاریخ فلسفه»، «ویتگنشتاین» و «راسل: یک معرفی بسیار کوتاه» اشاره کرد.
دربارۀ ترجمۀ فارسی کتاب «بهسوی فروغ آزادی»
کتاب «بهسوی فروغ آزادی: مبارزات آزادیخواهانه و حقطلبانهای که جهان غرب امروزی را ساختند» با ترجمۀ مهدی نصرالهزاده، همراه با مؤخرهای از مترجم، در نشر بیدگل منتشر شده است.
مهدی نصرالهزاده، متولد 1354 در تهران، مترجم ایرانی است. او دارای فوقلیسانس از دانشگاه هنر تهران است و علاوه بر تدریس در دانشگاه، کتابهای مختلفی را در زمینههای تئاتر و سینما و هنر و دیگر رشتههای علوم انسانی به فارسی ترجمه کرده است.
از ترجمههای مهدی نصرالهزاده میتوان به کتابهای «سینهفیلیا و تاریخ یا وزیدن باد بین درختها»، «تاریخهای تئاتر»، «جهان چگونه مدرن شد؟ داستان یک "پیچ"، یک کاتب، یک کتاب»، «ذهن و بازار: جایگاه سرمایهداری در تفکر اروپای مدرن»، «جانهای بیمار، ذهنهای سرحال: چگونه ویلیام جیمز میتواند زندگی شما را نجات دهد» و «نظریۀ اجرا» اشاره کرد.
دسته بندی: | علوم انسانی |
موضوع اصلی: | علوم سیاسی |
موضوع فرعی: | عمومی |
زبان: | فارسی |
قطع: | رقعی |
نوع جلد: | شومیز |
تعداد صفحه: | 472 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک