ملت در غربت
جامعه پارسیان هند و ساخت ایران مدرن
نویسنده: افشین مرعشی
مترجم: محمد آقاجری
ناشر: کتاب پارسه
دسته بندی: تاریخ ایران
4,233,000 ریال
معرفی کتاب ملت در غربت
پژوهشی درباب تأثیر پارسیان هند بر شکلگیری ایران مدرن. کتاب ملت در غربت: جامعۀ پارسیان هند و ساخت ایران مدرن، با عنوان اصلی Exile and the Nation: The Parsi Community of India and the Making of Modern Iran، پژوهشی تاریخی و فرهنگی دربارۀ تبادل فرهنگیای است که در دوران آغاز شکلگیری ایران مدرن میان ایرانیتباران ساکن هند که به «پارسیان هند» معروف بودند و ایرانیان تجددخواه ملیگرا شکل گرفت و در بسط و گسترش گفتمان ملیگرایانۀ مبتنی بر ملتسازی در ایران معاصر نقش داشت.
متن اصلی کتاب ملتِ در غربت اولین بار در سال 2020 منتشر شده است.
دربارۀ کتاب ملت در غربت
بعد از حملۀ اعراب به ایران گروهی از زرتشتیان ایرانی از ایران به هند مهاجرت کردند و به «پارسیان هند» معروف شدند. قرنها گذشت و در آغاز شکلگیری ایران مدرن و پیدایش گفتمان ملیگرایانه در ایران معاصر، بین ایرانیان تجددخواه و جامعۀ پارسیان هند تبادل فرهنگیای روی داد که نقشی بهسزا در تثبیت ناسیونالیسم ایرانی ایفا کرد. افشین مرعشی در کتاب ملتِ در غربت به همین تبادل فرهنگی و چگونگی تأثیر آن بر شکلگیری ایران مدرن پرداخته است.
نقش ابراهیم پورداود، پژوهشگر برجستۀ ایرانی، در مبادلۀ فرهنگی بین پارسیان هند و ایرانیان از موضوعات مهمی است که در کتاب ملتِ در غربت به آن پرداخته شده است.
نویسنده در این کتاب توضیح میدهد که پورداود چگونه با سفر به هند و تماس با زرتشتیان آنجا و جلب اعتماد آنها، از طریق احاطۀ فراوانش بر زبانهای فارسی باستان و پهلوی و فرهنگ و ادبیات زرتشتی و مجموعهای از دانشها و تواناییهای زبانی و ادبی دیگرش، توانست اجازۀ آنها را برای ترجمۀ متون زرتشتی بگیرد و با این کار تأثیری مهم بر گفتمان ملی در آغاز شکلگیری ایران مدرن بگذارد.
مرعشی در کتاب ملت در غربت شرح میدهد که چگونه تبادلات فرهنگی میان ایرانیان و پارسیان هند بهواسطۀ دو هدف و آرمان و آرزو از جانب دو طرف رقم خورد. در این کتاب میبینیم که از یکسو ایرانیان بر آن بودند که با ترجمۀ متون زرتشتی باب آشنایی مردم ایران را با فرهنگ کهن این کشور بگشایند و از سوی دیگر پارسیان هند رؤیای بازگشت به ایران از طریق این مبادلۀ فرهنگی را در سر میپروراندند.
ملت در غربت از مقدمهای با عنوان «زیستمان اقیانوسی»، پنج فصل و یک مؤخره تشکیل شده است.
فصلهای پنجگانۀ ملت در غربت عبارتند از: «سفر به بمبئی و بازگشت»، «حامی و میهنپرست»، «تصوری از حافظ»، «ابراهیم پورداود و مصاحبان وی» و «شمشیر آزادی».
کتاب ملت در غربت: جامعۀ پارسیان هند و ساخت ایران مدرن با ترجمۀ محمد آقاجری در بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه منتشر شده است.
بخشی از کتاب ملت در غربت
«سفر پورداود به هند و احتمال احیای ارتباط و پیوندهای بیشتر با جامعۀ پارسی را بسیاری از ملیگرایان ایرانی چیزی بیش از گردشگری فرهنگی میدیدند که درنتیجۀ سهولت سفرهای دریایی با کشتی بخار ممکن شده بود. همکاری تازۀ ایرانیها با پارسیها، درعوض، بهعنوان بازیابی گذشتۀ کهن ایران و مایۀ الهامی برای بازآفرینی اصالتی تلقی میشد که تصور میشد گم شده بوده و اکنون پیدا شده است و پارسیها در هند آن را حفظ کرده بودند، اصالتی که هماکنون میشد آن را بهعنوان مبنایی آماده برای برنامۀ سیاسی ملتسازی و ملیسازی فرهنگی ایران سدۀ بیستم بهکار گرفت.»
دربارۀ افشین مرعشی، نویسندۀ کتاب ملت در غربت
افشین مرعشی، متولد 1348، استاد دانشگاه و مورخ ایرانی – امریکایی است. او دارای دکترای تاریخ از دانشگاه یوسیالاِی و استاد دانشگاه اوکلاهاماست.
از آثار افشین مرعشی میتوان به کتاب بازاندیشی ناسیونالیسم و مدرنیتۀ ایرانی اشاره کرد.
کتاب ملت در غربت برای چه مخاطبانی مناسب است؟
خواندن کتاب ملتِ در غربت را به علاقهمندان تاریخ ایران، خصوصاً علاقهمندان مطالعه دربارۀ تاریخ ایران مدرن، پیشنهاد میکنیم.
دسته بندی: | علوم انسانی |
موضوع اصلی: | تاریخ |
موضوع فرعی: | تاریخ ایران |
زبان: | فارسی |
قطع: | رقعی |
نوع جلد: | گالینگور |
تعداد صفحه: | 456 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک