اکوتوپیا
انگاره های بوم شناختی در ادیان جهان تحلیلی قوم نگارانه
نویسنده: تونی واتلینگ
مترجم: حبیب بشیرپور ، معصومه انصاری
ناشر: کتاب پارسه
دسته بندی: ادیان
3,383,000 ریال
معرفی کتاب اکوتوپیا
ادیان جهان چقدر به طبیعت و زیستبوم و حفظ محیط زیست اهمیت دادهاند و چگونه با این موضوع مواجه شدهاند؟ کتاب اکوتوپیا پاسخیست به این پرسش.
کتاب اکوتوپیا: انگارههای بومشناختی در ادیان جهان؛ تحلیلی قومنگارانه، با عنوان اصلی Ecological Imaginations in the World Religions: An Ethnographic Analysis، کتابیست که با جستجوی روایتها و آموزههایی با مضامین زیستمحیطی در ادیان جهان و متون مختلف مذهبی و بازیابی این روایتها و آموزهها، پیوند میان سنتهای مذهبی و طبیعت و مسائل زیستمحیطی را نشان میدهد تا به انسان امروز یادآور شود که دغدغۀ زیستبوم از اعصار کهن در ادیان مختلف جهان وجود داشته و انسانهای دیندار باید به محیط زیست هم اهمیت بدهند.
متن اصلی کتاب اکوتوپیا اولین بار در سال 2009 منتشر شده است.
دربارۀ کتاب اکوتوپیا
در کتاب اکوتوپیا صحبت از پیوند میان آموزههای دینی و طبیعت است. در این کتاب از ضرورت احیای گفتمان زیستمحیطی ادیان در عصر حاضر سخن میرود و از اینکه احیای این گفتمان و بازیابی رویکرد زیستمحیطی ادیان مختلف و طرح این رویکرد در زمانۀ حاضر میتواند راهی برای حل بحران محیط زیست باشد.
تونی واتلینگ در کتاب اکوتوپیا بر این عقیده است که بحران زیستمحیطی عصر حاضر منشاء اخلاقی دارد و به بحرانی اخلاقی برمیگردد که توجه به آموزههای دینی در رابطه با محیط زیست میتواند به رفع آن کمک کند. این دیدگاه در تقابل با دیدگاههایی است که ریشۀ بحران محیط زیست و نابودی آن بهدست انسان را در عوامل اقتصادی و نیز در پیشرفت تکنولوژی جستجو میکنند.
تونی واتلینگ در کتاب اکوتوپیا ادیان مختلف را با محوریت نحوۀ پرداختن آنها به طبیعت و محیط زیست مورد پژوهش و بررسی قرار میدهد و با اتکا به پژوهشهای قومنگارانه و متون و روایتها و آموزههای دینی مربوط به ادیان مختلف نشان میدهد که هر یک از آن ادیان چگونه با موضوع محیط زیست مواجه شدهاند.
در کتاب اکوتوپیا سخن از آرمانشهری است که در آن طبیعت و انسان و خدا به هماهنگی رسیدهاند و بین ایمان و دینداری و آشتی با طبیعت و حفاظت از محیط زیست پیوندی عمیق و محکم برقرار است.
کتاب اکوتوپیا از کلیاتی در تعریف مفاهیم اصلی و کلیدی مطرح در کتاب، مقدمه، هشت فصل و یک بخش نتیجهگیری تشکیل شده است.
فصلهای هشتگانۀ کتاب اکوتوپیا عبارتند از: «جهانبینی مدرن، نمونۀ بومشناختی و تصور دوبارۀ طبیعت»، «محیط زیستگرایی دینی: تصویری دوباره از طبیعت و احیای آن و دین»، «بینشهای هندی (هندو و جاین)»، «بینشهای چینی (کنفوسیوسی و دائویی)»، «بینشهای بودایی»، «بینشهای یهودی»، «بینشهای مسیحی» و «بینشهای اسلامی».
کتاب اکوتوپیا: انگارههای بومشناختی در ادیان جهان؛ تحلیلی قومنگارانه با ترجمه و مقدمۀ حبیب بشیرپور و معصومه انصاری در بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه منتشر شده است.
بخشی از کتاب اکوتوپیا
«"حوزۀ دین و بومشناسی" مبتنی بر به چالش طلبیدن آرمانها و ساختارهای مدرنیته است و سعی دارد ساختارهای جدیدی را فراهم کند، طبیعت را برای بار دیگر تصور و مورد ارزیابی قرار دهد، ارتباط انسانی مهرآمیزتر، وابسته به هم، و معنوی با آن را تشویق کند. بخش عمدۀ رشد در این زمینه برانگیختن سنتهای دینی در جهت تفکر در حوزۀ زیستمحیطی برای بررسی و ارزیابی دوبارۀ باورها، اصول اعتقادی، عقاید، معنویات و الهیاتهای آنها دربارۀ موضوعات زیستمحیطی بوده است.»
دربارۀ تونی واتلینگ، نویسندۀ کتاب اکوتوپیا
تونی واتلینگ (Tony Watling)، متولد 1961، انسانشناس و پژوهشگر بریتانیایی است. واتلینگ دارای دکترای انسانشناسی اجتماعی از دانشگاه لندن است.
کتاب اکوتوپیا برای چه مخاطبانی مناسب است؟
خواندن کتاب اکوتوپیا را به همۀ آنها که دغدغههای زیستمحیطی و دینی دارند و تمامی علاقهمندان مطالعه در زمینۀ محیط زیست و تاریخ ادیان پیشنهاد میکنیم.
دسته بندی: | علوم انسانی |
موضوع اصلی: | دین |
موضوع فرعی: | ادیان |
زبان: | فارسی |
قطع: | رقعی |
نوع جلد: | شومیز |
تعداد صفحه: | 454 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک