سنت روشنفکری در غرب از لئوناردو تا هگل
نویسنده: ج. برونوفسکی ، ب. مازلیش
مترجم: لی لا سازگار
ناشر: آگاه
دسته بندی: غرب
5,920,000 ریال
کتاب «سنت روشنفکری در غرب، از لئوناردو تا هگل» نوشتۀ ج. برونوفسکی و ب. مازلیش
رنسانس، دورانی مهم در تاریخ غرب است. این دوران چگونه آغاز شد و چطور پیش رفت و از چه افکار و رویدادهایی تغذیه کرد؟ این موضوعی است که در کتاب «سنت روشنفکری در غرب، از لئوناردو تا هگل» از آن سخن رفته است.
کتاب «سنت روشنفکری در غرب، از لئوناردو تا هگل»، با عنوان اصلی The Western Intellectual Tradition, from Leonardo to Hegel، چنانکه در پیشگفتار نویسندگان بر این کتاب گفته شده، «تاریخی زنده، پویا و در حال دگرگونی از حیات اندیشههاست.»
ج. برونوفسکی و ب. مازلیش در کتاب «سنت روشنفکری در غرب، از لئوناردو تا هگل» گسست از قرون وسطی و ورود به عصر روشنگری را تا قرن نوزدهم پی میگیرند و افکار و اندیشههای پدید آمده در این بازه زمانی را در متن رویدادهای تأثیرگذار بر اندیشههای دوران رنسانس شرح میدهند.
در کتاب «سنت روشنفکری در غرب، از لئوناردو تا هگل» آنچه بهعنوان تاریخ فکر در عصر رنسانس ارائه شده، تنها محدود به حوزههایی خاص از تفکر نمیشود و حوزههای گوناگونی، از علم و فلسفه و سیاست گرفته تا ادبیات و هنر، را دربرمیگیرد و گسترهای وسیع و متنوع از برخورد آراء و افکار و اندیشهها را پیش روی مخاطبان خود قرار میدهد.
کتاب «سنت روشنفکری در غرب، از لئوناردو تا هگل» کتابی است که نه فقط برای پژوهشگران تاریخ رنسانس، که برای مخاطبان غیرمتخصصِ علاقمند به مطالعه در این زمینه نیز کتابی قابل استفاده است چون مباحث آن به زبانی ساده و غیرتخصصی بیان شده است.
متن اصلی کتاب «سنت روشنفکری در غرب، از لئوناردو تا هگل» اولین بار در سال 1960 منتشر شده است.
مروری بر کتاب «سنت روشنفکری در غرب، از لئوناردو تا هگل»
نویسندگان کتاب «سنت روشنفکری در غرب، از لئوناردو تا هگل»، چنانکه در پیشگفتار خود بر این کتاب توضیح دادهاند، صرفاً به بیان و معرفی خشک و ایستا و بستهبندیشده افکار و اندیشههای مطرح در دوران رنسانس تا قرن نوزدهم بسنده نمیکنند. در کتاب «سنت روشنفکری در غرب، از لئوناردو تا هگل» بهنحوی از سنت روشنفکری در غرب سخن رفته که کتاب، حالتی زنده و پویا به خود بگیرد. در این کتاب، سِیرِ افکار و تنوع و تحول آنها در دوره رنسانس تا قرن نوزدهم، در برخورد با یکدیگر و کنش و واکنش نسبت به هم و نیز در متن رویدادها و تحولاتی که این افکار از دل آنها بیرون آمدهاند ترسیم شده است.
در کتاب «سنت روشنفکری در غرب، از لئوناردو تا هگل» بهگونهای از افکار مهم و تأثیرگذار عصر رنسانس سخن به میان میآید که خواننده آن افکار را بهمثابه افکاری زنده و پویا و اثرگذار بر جریان فکر و اندیشهورزی در دوران پس از خودشان دریابد. در این کتاب صحبت از افکاری است که هنوز هم کهنه نشدهاند و پیرامون آنها بحث میشود؛ افکاری که از دلشان اندیشههایی تازه متولد میشود.
کتاب «سنت روشنفکری در غرب، از لئوناردو تا هگل» از پیشگفتار، بیست و شش فصلِ تنظیمشده در سه بخش و یک بخشِ نتیجهگیری تشکیل شده است. بخشهای سهگانۀ کتاب «سنت روشنفکری در غرب، از لئوناردو تا هگل» عبارتند از: «دنیای رو به توسعه از لئوناردو تا گالیله»، «عصر مخالفت منطقی از کرامول تا روسو (1630 - 1760)» و «انقلابهای بزرگ از اسمیت تا هگل (1760 - 1830)».
لئوناردو و زمانۀ او، دولت – شهرهای ایتالیا، ماکیاوللی، تامس مور، اراسموس و اومانیستها، اصلاح دین، انقلاب علمی، عصر الیزابت، انقلاب پیرایشگران، انجمن سلطنتی، هابز و لاک، روش دکارت، نقش پاسکال و بل، ولتر: علم و هجو، مونتسکیو، روسو، انقلاب صنعتی، انجمن ماه بازرگانان و متخصصان، آدام اسمیت، بنجامین فرانکلین، تامس جفرسون و انقلاب امریکا، انقلاب فرانسه و پیامد ناپلئونی آن، ادموند برک، جرمی بنتم، رابرت اوئن و کانت و هگل، عناوین فصلهای بیستوششگانۀ کتاب «سنت روشنفکری در غرب، از لئوناردو تا هگل» هستند.
درباره ج. برونوفسکی و ب. مازلیش، نویسندگان کتاب «سنت روشنفکری در غرب، از لئوناردو تا هگل»
جاکوب برونوفسکی (Jacob Bronowski)، متولد 1908 و درگذشته به سال 1974، ریاضیدان، فیلسوف و شاعر لهستانی – بریتانیایی است. شهرت برونوفسکی، بیشتر بابت رویکرد اومانیستی به علم و نیز نویسندگی و اجرای مجموعۀ مستند تلویزیونی سیزده قسمتیای در بیبیسی، در سال 1973، و انتشار کتابی به نام «صعود انسان» به همراه آن مجموعۀ تلویزیونی است.
برونوفسکی دارای علاقمندیهایی متنوع، از زیستشناسی گرفته تا شعر و شطرنج و اومانیسم، بود که این تنوع علایق در آثارش نیز مشهود است. او در دوره جنگ جهانی دوم، رهبری تحقیقات عملیات را به عهده داشت و برای افزایش اثربخشی بمباران متفقین تلاش کرد.
از جمله آثار جاکوب برونوفسکی میتوان به «دفاع از شاعر»، «ویلیام بلیک: مردی بدون نقاب»، «حس مشترک علم»، «چهره خشونت»، «علم و ارزشهای انسانی»، «طبیعت و دانش: فلسفۀ علم معاصر»، «جادو، علم و تمدن»، «ریشههای دانش و تخیل» و «چشم بینایی: جُستارهایی در هنر، ادبیات و علم» اشاره کرد.
بروس مازلیش (Bruce Mazlish)، متولد 1923 و درگذشته به سال 2016، مورخ امریکایی است. مازلیش استاد گروه تاریخ در مؤسسۀ فناوری ماساچوست بود. آثار او حوزههای گوناگونی، از تاریخنگاری و فلسفۀ تاریخ گرفته تا تاریخ علم و فناوری، هوش مصنوعی، تاریخ علوم اجتماعی و...، را دربرمیگیرد.
از جمله آثار بروس مازلیش میتوان به «دانشهای ناروشن: بنیادهای تاریخی و چشماندازهای علوم انسانی»، «ایده انسانیت در یک عصر جهانی» و «جهانیشدن و تحول» اشاره کرد.
درباره ترجمۀ فارسی کتاب «سنت روشنفکری در غرب، از لئوناردو تا هگل»
کتاب «سنت روشنفکری در غرب، از لئوناردو تا هگل» با ترجمۀ لیلا سازگار در انتشارات آگاه منتشر شده است. لیلا سازگار، متولد 1328 در تهران، مترجم ایرانی است. سازگار تحصیلکرده علوم سیاسی در دانشگاه تهران است. از ترجمههای او میتوان به کتابهای «خون دیگران»، «راهنمای نگارش تاریخ» و «آثار بزرگ سیاسی، از ماکیاوللی تا روزگار ما» اشاره کرد.
رتبۀ کتاب «سنت روشنفکری در غرب، از لئوناردو تا هگل» در گودریدز: 4.11 از 5.
دسته بندی: | علوم انسانی |
موضوع اصلی: | فلسفه |
موضوع فرعی: | غرب |
زبان: | فارسی |
قطع: | رقعی |
نوع جلد: | گالینگور |
تعداد صفحه: | 718 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک