ایده
هفت عنصر اساسی برای ماندگار شدن داستان، نمایش نامه و فیلم نامه
نویسنده: اریک بورک
مترجم: محسن یاوری
ناشر: نیماژ
دسته بندی: سینما و تئاتر
833,000 ریال
راهنمایی برای ایدهپردازی در داستان، نمایشنامه و فیلمنامه. کتاب «ایده: هفت عنصر اساسی برای ماندگار شدن داستان، نمایشنامه و فیلمنامه»، با عنوان اصلی The Idea: The Seven Elements of a Viable Story for Screen, Stage or Fiction، کتابیست که اهمیت ایده را به داستاننویسان، نمایشنامهنویسان و فیلمنامهنویسان یادآور میشود و چگونگی اجرا و پرورش ایده را به آنها میآموزد.
اگر در کارِ نوشتن داستان، نمایشنامه یا فیلمنامه تازهکارید یا مدتیست در این حوزهها دستبهقلم هستید و در هر دو حال، بهقصد جلب مخاطب و موفقیت در گیشه و کسب درآمد مینویسید اما نتوانستهاید به موفقیت دلخواهتان برسید، شاید کتاب «ایده» بتواند در رسیدن به این موفقیت کمکتان کند.
اریک بورک، که خود فیلمنامهنویس و مشاور فیلمنامه است، در کتاب «ایده» اصول و چموخم پرورش ایده را به نویسندگان میآموزد. بورک در کتاب «ایده» به داستاننویسان، فیلمنامهنویسان و نمایشنامهنویسان یاد میدهد که چگونه داستان، فیلمنامه و نمایشنامهای خلق کنند که مخاطب را پس نزند و در گیشه شکست نخورد و در حافظۀ مخاطبان ماندگار شود.
کتاب «ایده» برای کسانیست که به نویسندگی بهعنوان حرفه مینگرند و میخواهند از این راه کسب درآمد کنند. بورک خود در مقدمۀ کتاب «ایده» تأکید میکند که این کتاب را برای این دسته از نویسندگان و نَه نویسندگان تجربی، که آثارشان مخاطبانی خاص دارد، نوشته است.
بورک در کتاب «ایده» به نویسندگانِ خواهانِ جذبِ مخاطبِ عام میآموزد که چگونه ایدههایی جذاب و سرگرمکننده و ماندگار خلق کنند و با پرورش و اجرای درست و ماهرانۀ این ایدهها دل تهیهکنندهها و ناشران و نمایندگان انتشاراتیها و مخاطبان را به دست آورند.
متن اصلی کتاب «ایده» اولین بار در سال 2018 منتشر شده است.
مروری بر کتاب «ایده»
در کتاب «ایده» سخن از اهمیت ایدهپردازی در به هیجان آوردن مخاطب است. اریک بورک در کتاب «ایده»، به زبانی ساده و جذاب و با اتکا به تجربههای خود در حوزه فیلمنامهنویسی، اصول اساسی به هیجان آوردن مخاطب را شرح میدهد.
بهاعتقاد بورک برای اینکه داستان، نمایشنامه یا فیلمنامه، ناشران و نمایندگان انتشاراتیها و تهیهکنندگان را متقاعد کند که روی آن سرمایهگذاری کنند و نیز برای جلب مخاطبان عمومی و دستیابی به فروش موفق، که معیار ناشران و نمایندگان نشر و تهیهکنندگان است، ایدهپردازی بسیار مهمتر از عوامل دیگر است.
کتاب «ایده» به نویسندگان یادآور میشود که اگر میخواهند از این کار درآمد کسب کنند، پیش از هر چیز باید ایدهای جذاب و هیجانانگیز داشته باشند و آن را بهخوبی بپرورانند و اجرا کنند.
بورک در کتاب «ایده» هفت عنصر اساسی برای خلق ایدهای مخاطبپسند را شرح میدهد؛ هفت عنصری که بهاعتقاد بورک، فروش اثر را تضمین و ناشران، نمایندگانِ انتشاراتیها و تهیهکنندهها را به سرمایهگذاری روی آن مجاب میکنند.
یادگیری هفت عنصری که بورک در کتاب «ایده» از آنها سخن میگوید و استفاده درست و ماهرانه از آنها، کلید موفقیت نویسندگان در جلب مخاطب و اقبال عمومی به آثارشان است و فروش آنچه را که مینویسند تضمین میکند.
کتاب «ایده» از مقدمه و نُه فصل تشکیل شده است. فصلهای نُهگانۀ این کتاب عبارتند از: «تمرکز بر ایده»، «مجازات»، «همذاتپنداری»، «بدیعبودن»، «باورپذیر بودن»، «دگرگونشدن زندگی»، «سرگرمکنندگی»، «معنادار بودن» و «استفاده از عنصرهای ایده».
در بخشی از کتاب «ایده» میخوانید: «"ایده" پیشفرض یا مفهوم اصلی داستان است که اساساً در پاسخ به پنج سؤال زیر مطرح میشود:
داستان دربارهی چه کسانی است و چرا باید با آنها همذاتپنداری کنیم؟
آنها در زندگی و روابطشان بهدنبال چه چیزی هستند؟
چه راهی برای رسیدن به خواستههایشان وجود دارد؟
آنها برای حل این مشکل چه میکنند؟ چه چیزی حل آن را تا این حد سخت میکند؟
چرا این مسئله برای آنها (و امیدوارم برای ما) تا این حد اهمیت دارد؟
این دیانایِ بنیادی داستان است و علاقه یا بیعلاقگی مخاطب به اثر از جواب به همین سؤالها نشأت میگیرد.»
درباره اِریک بورک، نویسنده کتاب «ایده»
اِریک بورک (Erik Bork) فیلمنامهنویس، تهیهکننده، مشاور فیلمنامه، مدرس نویسندگی و وبلاگنویس امریکایی است. بورک فارغالتحصیل دانشگاه اوهایو است. او شهرت خود را بیش از هر چیز مدیون همکاری با شبکۀ تلویزیونی HBO در نوشتن مینیسریالهای «از زمین به ماه» و «جوخۀ برادران»، بهعنوان عضوی از گروه نویسندگان این دو مینیسریال، است و همراه با گروه تولید این دو مینیسریال، بابت آنها جوایز اِمی و گلدنگلوب را گرفته است.
بورک بهعنوان دستیار تام هنکس وارد هالیوود شد و کار خود را در آنجا آغاز کرد. او پیش از آن برای مجموعههای کمدیای چون «فریزر» و «دوستان» اپیزودهایی را نوشته و بابت آنها مورد توجه واقع شده بود.
درباره ترجمۀ فارسی کتاب «ایده»
کتاب «ایده: هفت عنصر اساسی برای ماندگار شدن داستان، نمایشنامه و فیلمنامه» با ترجمۀ محسن یاوری در نشر نیماژ منتشر شده است. محسن یاوری، متولد 1368 در سنقرِ استان کرمانشاه، مترجم، داستاننویس، فیلمنامهنویس و فیلمساز ایرانی است. او بابت فعالیتهایش در حوزه ترجمه و داستاننویسی و فیلمنامهنویسی در جشنوراههای مختلف مورد توجه قرار گرفته و موفقیتهایی کسب کرده که از آن جمله میتوان به انتخاب ترجمۀ او از کتاب «بسیار بلند و فوقالعاده نزدیک» بهعنوان یکی از آثار شایستۀ تقدیرِ سومین جشنواره کتاب سال استان کرمانشاه اشاره کرد.
از کتاب «ایده» ترجمههای فارسی دیگری هم منتشر شده که از جملۀ آنها میتوان به ترجمۀ پوپک رحیمی از این کتاب اشاره کرد که با عنوان «کتاب بزرگ ایده: هفت المانِ یک داستان خوب و مترقی برای فیلمنامه، نمایشنامه و رمان» در نشر قطره به چاپ رسیده است.
رتبۀ کتاب «ایده» در گودریدز: 4.28 از 5.
دسته بندی: | هنر |
موضوع اصلی: | هنر |
موضوع فرعی: | سینما و تئاتر |
زبان: | فارسی |
قطع: | رقعی |
نوع جلد: | شومیز |
تعداد صفحه: | 152 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک