باغ در باغ 2 جلدی
نویسنده: هوشنگ گلشیری
ناشر: نیلوفر
دسته بندی: نقد ادبی
6,750,000 ریال
کتاب «باغ در باغ» اثر هوشنگ گلشیری، نشر نیلوفر
نقدها و نظرهایی در زمینه داستان، فلسفه، شعر و سینما و... به قلم یکی از مهمترین داستاننویسان معاصر ایرانی که میتوان او را از جمله مهمترین منتقدان معاصر هم به شمار آورد. در کتاب دو جلدی «باغ در باغ» نقدها و مقالههای هوشنگ گلشیری را که در زمینههای مختلف نوشته شدهاند میخوانیم.
از هوشنگ گلشیری کارنامهای پربار باقی مانده است. او اگرچه عمدتا به عنوان داستاننویس شناخته میشود اما گلشیری از آغاز فعالیتاش تا پایان حیاتش همواره به عنوان یک منتقد هم در فضای فرهنگی و ادبی ایران حضور داشت. در کتاب «باغ در باغ» این وجه از کار گلشیری را میبینیم.
با خواندن نقدها و مقالههای کتاب «باغ در باغ» به طور کلی با نوع نگاه گلشیری به عرصه فرهنگ و ارتباط آن با اجتماع و سیاست آشنا میشویم. گلشیری نه فقط یک داستاننویس بلکه روشنفکری بود چندوجهی که در طول سالهای حیاتش در عرصههای مختلف به مطالعه و پژوهش مشغول بود و در مقالات کتاب «باغ در باغ» با مهمترین نقدهای گلشیری در زمینههای مختلف روبرو هستیم.
کتاب «باغ در باغ» برای علاقهمندان به ادبیات داستانی، شعر، سینما، ادبیات کلاسیک، نقد ادبی و به طور کلی کسانی که به مباحث فرهنگی علاقهمند بسیار خواندنی و کاربردی است. برخی از مقالات این کتاب فضای فرهنگی و ادبی ایران را به شکل قابل توجهی تحت تاثیر قرار دادهاند و بارها محل ارجاع قرار گرفتهاند.
مروری بر کتاب «باغ در باغ»
هوشنگ گلشیری از جمله داستاننویسان ایرانی بود که همواره کارش و نوع نگاهش به ادبیات و از آن فراتر به فرهنگ و سیاست را توضیح میداد. از گلشیری نقد و نظرهای بسیاری باقی مانده است که بخشی مهم از نقدنویسی معاصر فارسی به شمار میروند. گلشیری در برخی آثارش از جمله در کتاب «در ستایش شعر سکوت» نشان داده که تا چه حد در زمینه نقد شعر چیرهدست و صاحبنظر است. او همچین در طول سالهای مختلف در زمینه داستاننویسی نیز نقد و مقالاتی متعدد نوشته بود. اما همه نقدهای گلشیری به داستان و شعر مربوط نیست. او در زمینه سینما، اسطورهشناسی، ادبیات کلاسیک، سیاست و... هم مقالههای زیادی نوشته و در هریک دغدغهها و علایق و جهانبینیاش را توضیح داده است. بخشی از مهمترین نقد و نظرهای هوشنگ گلشیری در کتاب دو جلدی «باغ در باغ» در اختیار ماست.
مقالات کتاب «باغ در باغ» نشان میدهد که یکی از مهمترین چهرههای فرهنگ ما در دوره معاصر جهان را از چه دریچه و منظری میدیده است. مقالات گلشیری در این کتاب میتواند پایه و اساسی برای شکلگیری درکی عمیقتر از فرهنگ و ادبیات به وجود بیاورد.
مقالات، نقدها و مصاحبههایی که در کتاب «باغ در باغ» گرد آمدهاند به سالهای مختلفی مربوطاند و از این نظر میتوانیم سیر تکوین نگاه گلشیری را هم ببینیم. در این روند میبینیم که نگاه و آرای گلشیری هیچوقت بیرون از زمینه و زمانهای که در آن حضور داشته نبوده است و او همواره نسبت به اجتماع و آنچه در جهان اطرافش میگذشته حساسیت داشته است.
نقدها و مقالههای کتاب «باغ در باغ» موضوعاتی بسیار متنوع دارند و این نشان دهنده ذهنیت چندبعدی گلشیری است. او در نقد و نظرهایش به موضوعات گوناگونی چون سنت ادبی و شعر کلاسیک، نگاه به طبیعت، مسئله جبر و اختیار، ارتباط سیاست و ادبیات، اهمیت درک دیگری، فرمها و تکنیکهای نویسندگی و موارد متعدد دیگر توجه کرده است.
گلشیری در مصاحبهای که به اواخر دهه چهل برمیگردد میگوید هدفش از داستاننویسی شناخت انسان است. این مصاحبه که در کتاب «باغ در باغ» منتشر شده، نشان میدهد که او تا چه حد برای داستاننویسی اهمیت و ضرورت قایل بوده است.
گلشیری داستاننویسی بود که به داستاننویسی مدرن و شیوههای روایتی چون جریان سیال ذهن توجه داشت اما در عینحال در کتاب «باغ در باغ» میبینیم که او به هیچوجه اهمیت رئالیسم را انکار نکرده است. او اعتقاد داشت که: «رئالیسم یعنی تلقی پس از کپرنیک و گالیله و کپلر از جهان، رد تلقی افلاطونی و ارسطویی، یعنی فروتن شدن، پذیرفتن که به جای شناخت آن مثال ازلی ابدی، همین نمونه جزیی را بشناسیم. به جای آن کلی از کل به جزء رفتن، به همین نمونه زمینی در زمان و مکان بنگریم.»
خواندن کتاب «باغ در باغ» به خصوص برای داستاننویسان و کسانی که به نقد ادبی علاقهدارند حایز اهمیت است. با خواندن این کتاب وجوه مختلف زیباییشناسی یکی از مهمترین نویسندگان معاصر ایرانی را درمییابیم.
کتاب دو جلدی «باغ در باغ» اثر هوشنگ گلشیری در نشر نیلوفر منتشر شده است.
درباره هوشنگ گلشیری نویسنده کتاب «باغ در باغ»
هوشنگ گلشیری از برجستهترین نویسندگان و منتقدان معاصر ایرانی است که در سال 1316 در اصفهان به دنیا آمد. گلشیری به شکل جدی کارش را از اواخر دهه سی با پژوهش در عرصه ادبیات فولکلور آغاز کرد و در عرصه شعر هم فعالیت کرد هرچند در ادامه به سراغ داستاننویسی رفت و موفقیت و شهرت اصلیاش در همین زمینه است. گلشیری در سالهای جوانی مدتی هم به عنوان معلم به فعالیت پرداخته بود. گلشیری به عنوان نویسندهای متعهد شناخته میشود که اعتقاد زیادی به کار جمعی داشت. او از اعضای برجسته جنگ اصفهان و همچنین از اعضای شاخص کانون نویسندگان ایران در سالهای پیش و پس از انقلاب بود. گلشیری در سالهای مختلف فعالیتهای مستمری نیز در مطبوعات و نشریات داشت و مقالات و نقدهای متعددی از او برجا مانده است. او همچنین کارگاههای متعدد داستانخوانی و نقد داستان هم داشت. گلشیری در داستانهایش به تکنیکهای ادبی مدرن توجه داشت و افقها و امکانات تازهای پیش روی داستاننویسی فارسی گشود. گلشیری بر نویسندگان همدوره و پس از خودش تاثیر زیای برجای گذاشته است. عمر نه چندان طولانی اما پربار هوشنگ گلشیری در 16 خرداد 1379 به دلیل بیماری به پایان رسید. «شازده احتجاب»، «آینهدردار»، «کریستین و کید»، «نیمه تاریک ماه»، «باغ در باغ»، «در ستایش شعر سکوت»، «حدیث مرده بر دار کردن آن سوار که خواهد آمد» برخی از آثار هوشنگ گلشیری است.
دسته بندی: | علوم انسانی |
موضوع اصلی: | نظریه و نقد ادبی |
موضوع فرعی: | نقد ادبی |
زبان: | فارسی |
قطع: | رقعی |
نوع جلد: | شومیز |
تعداد صفحه: | 868 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک