مبانی مطالعات سینمایی و نقد فیلم
بررسی و تحلیل نمونه هایی از فیلمهای مهم تاریخ سینما از آغاز تا امروز
نویسنده: وارن باکلند
مترجم: پژمان طهرانیان
ناشر: نشر نی
دسته بندی: سینما و تئاتر
2,240,000 ریال
کتاب «مبانی مطالعات سینمایی و نقد فیلم» نوشتۀ وارن باکلند
راهنمایی جمعوجور و در عین حال جامع برای درک و تحلیل فیلم. کتاب «مبانی مطالعات سینمایی و نقد فیلم»، با عنوان اصلی Film Studies: An Introduction، کتابیست در آموزش الفبای مطالعات سینمایی و نقد و تحلیل فیلم.
وارن باکلند در کتاب «مبانی مطالعات سینمایی و نقد فیلم» سعی دارد به علاقمندان فیلم و سینما بیاموزد که فقط تماشاگر مُنفعل فیلمها نباشند و به جای اظهار نظرهای کلی، نظیر «این فیلم را دوست داشتم» و «آن فیلم را دوست نداشتم»، در جزئیات فیلمهایی که میبینند دقیق شوند و ارتباطی عمیقتر و درونیتر و تخصصیتر با سینما برقرار کنند.
اگر اهل سینما و فیلمدیدن باشیم با خواندن کتاب «مبانی مطالعات سینمایی و نقد فیلم» از جایگاه تماشاچی صِرف و مُنفعل گامی بهسوی متخصصشدن در حوزه فیلم و سینما برمیداریم و درمییابیم که با کسب دانش سینمایی و یادگیری مبانی و اصول و قواعد تخصصی سینما و نقد فیلم، لذتمان از فیلمدیدن دوچندان میشود.
کتاب «مبانی مطالعات سینمایی و نقد فیلم» کمکیست برای برداشتن گام اول بهسوی تجزیهوتحلیل فیلمها. باکلند در این کتاب، هم با رویکرد نظری و هم با بررسی و تحلیل نمونههایی از فیلمهای مهم تاریخ سینما، مباحث مختلف مربوط مطالعات سینمایی، از تکنیکهای فیلمسازی و فُرم و ساختار و سبک و روایت گرفته تا ژانرهای سینمایی و دیگر عوامل درونی و بیرونی مرتبط با فیلم و فیلمسازی و نیز قواعد مهم نقد فیلم، را بهشیوهای مختصر و مفید شرح میدهد.
فیلمهایی که در کتاب «مبانی مطالعات سینمایی و نقد فیلم» برای نقد و تحلیل و توضیح عملی مباحث نظری مطرح در این کتاب انتخاب شدهاند، فیلمهایی از دورههای مختلف تاریخ سینما هستند.
در کتاب «مبانی مطالعات سینمایی و نقد فیلم» نه فقط به سینمای داستانی که به سینمای مستند نیز پرداخته شده است.
متن اصلی کتاب «مبانی مطالعات سینمایی و نقد فیلم» اولین بار در سال 1998 منتشر شده است.
مروری بر کتاب «مبانی مطالعات سینمایی و نقد فیلم»
کتاب «مبانی مطالعات سینمایی و نقد فیلم» از پیشگفتار، مقدمه و شش فصل تشکیل شده است.
چنانکه وارن باکلند در مقدمۀ این کتاب توضیح میدهد، یکی از اهداف او از نگارش کتاب «مبانی مطالعات سینمایی و نقد فیلم» این بوده است که علاقمندان فیلم و سینما را به دانشی وسیع درباره سازوکار درونی هر فیلم مجهز کند و تماشاگران مُنفعل فیلمها را به تماشاگرانی حساس به «معنای خاصّ هر حرکت دوربین یا قاببندیِ هر صحنه از فیلم» تبدیل کند.
باکلند در کتاب «مبانی مطالعات سینمایی و نقد فیلم» بر آن است که فیلمدوستان و فیلمبینان را به باریکشدن در جزئیات فیلمهایی که میبینند ترغیب کند و آنها را به ارتباط میان اجزاء هر فیلم و نحوه این ارتباط و آن کُل معناداری که از این ارتباط پدید میآید توجه دهد تا تماشگر دریابد که چگونه از ترکیب اجزاء و عناصر منفرد در یک فیلم، یک معنای کُلی فراتر از معنای تکتک آن اجزا بیان میشود.
همچنین با خواندن کتاب «مبانی مطالعات سینمایی و نقد فیلم» یاد میگیریم که چگونه نقد فیلم بنویسیم.
فصلهای ششگانۀ کتاب «مبانی مطالعات سینمایی و نقد فیلم» عبارتند از: «زیباشناسی فیلم: فرمالیسم و رئالیسم»، «ساختار فیلم: روایت و روایتگری»، «نگره مؤلف: کارگردان در جایگاه مؤلف فیلم»، «ژانرهای سینمایی، معرّف انواع فیلمها»، «سینمای غیرداستانی: پنج گونه فیلم مستند» و «برخورد با فیلمها: هنر و حرفۀ نقد و بررسی فیلم».
میزانسن، میزانشات، صدا در فیلم، مونتاژ، طراحی صحنه در فیلمهای دهۀ 1930 کمپانی برادران وارنر، طراحی صحنۀ فیلمهای متروگلدوین مهیر، برداشت بلند، روایتگری دانای محدود در فیلم «رانندهتاکسی» مارتین اسکورسیزی، روایتگری دانای محدود و دانای کل در فیلم «شمال از شمال غربی» آلفرد هیچکاک، ترتیب زمانی روایت در فیلم «داستان عامهپسند» کوئنتین تارانتینو، سرچشمههای نگره مؤلف، فرانسوا تروفو و کایه دو سینما، سبک و درونمایههای فیلمهای آلفرد هیچکاک، سینمای ویم وندرس، سینمای کاترین بیگلو، مؤلف در سینمای معاصر، دشواریهای مطالعۀ ژانرهای سینمایی، مطالعات تازه در زمینۀ ملودرام، فیلمنوآر، فیلمهای علمی – تخیلی دهۀ 1950، مستند گزارشی، مستند مشاهدهای، چهار رکن اساسی در نقد و بررسی فیلمها، نقد فیلیپ فرنچ بر فیلم «بیمار انگلیسی» و تحلیل چهار نقد و بررسی بر فیلم «مرد عنکبوتی 3» از جمله مفاهیم و موضوعات و مباحث و مقالاتی هستند که در کتاب «مبانی مطالعات سینمایی و نقد فیلم» آمدهاند.
درباره وارن باکلند، نویسنده کتاب «مبانی مطالعات سینمایی و نقد فیلم»
وارِن باکلند (Warren Buckland)، متولد 1966، نویسنده انگلیسی و استاد دانشگاه آکسفورد بروکرز در حوزه مطالعات سینمایی است. او همچنین تدریس در دانشگاه آنگلیای شرقی، دانشگاه جان مورزِ لیورپول و دانشگاه آمستردام را در کارنامۀ کار دانشگاهی خود دارد.
درباره ترجمۀ فارسی کتاب «مبانی مطالعات سینمایی و نقد فیلم»
کتاب «مبانی مطالعات سینمایی و نقد فیلم» با ترجمۀ پژمان طهرانیان و یادداشتی از مترجم در نشر نی منتشر شده است. ویراست اول این ترجمه قبلاً درانتشارات معین و با عنوان «آشنایی با مبانی سینما و نقد فیلم» منتشر شده بود. ویراست جدید اما حاوی تغییرات و اضافاتی نسبت به ویراست قبلی است.
پژمان طهرانیان، متولد 1357 در تهران، مترجم، ویراستار و مقالهنویس ایرانی است. طهرانیان دارای لیسانس علوم تغذیه از دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات است. او همچنین یک دوره یکسالۀ روزنامهنگاری را در مرکز مطالعات و تحقیقات رسانهها و نیز دوره دوسالۀ نشر و ویرایش و ترجمه را در مرکز نشر دانشگاهی گذرانده و از اوایل دهۀ 80 وارد کار کتاب و نشر شده است. طهرانیان با ترجمۀ کتابهای حوزه کودک و نوجوان برای انتشارات هرمس، بهطور حرفهایتر وارد کار ترجمه شد.
نمونهخوانی و نسخهپردازی در انتشارات کتاب خورشید، ویراستاری برای انتشارات هرمس، نشر نو، نشر ماهریز و نشر مشکی، همکاری با نشریات مختلف بهعنوان مقالهنویس و مترجم، همکاری با دفتر سازمان یونیسف در تهران بهعنوان مترجم و نیز ترجمۀ کتابهای مختلف در حوزه ادبیات بزرگسال و کودک و نوجوان از جمله فعالیتهای پژمان طهرانیان از دهۀ 80 تا کنون است.
طهرانیان عضو انجمن مترجمان ادبی کانادا و انجمن مترجمان ایالت آلبرتا در کانادا است. او مدتی هم انتشارات مانِ کتاب را تأسیس کرد و سری کتابهایی را با عنوان کتابهای مانَک در حوزه داستان کوتاه و شعر در این انتشارات منتشر کرد.
از ترجمههای پژمان طهرانیان میتوان به کتابهای «جزیره»، «وقایع کلاغیه»، «داستانهای برقآسا»، «زندگی و مرگ شهردار کاستربریج»، «آشنایی با رمز و رازهای نویسندگی» و «استبداد: بیست درس از قرن بیستم» اشاره کرد.
رتبۀ کتاب «مبانی مطالعات سینمایی و نقد فیلم» در گودریدز: 3.54 از 5.
دسته بندی: | هنر |
موضوع اصلی: | هنر |
موضوع فرعی: | سینما و تئاتر |
زبان: | فارسی |
قطع: | رقعی |
نوع جلد: | شومیز |
تعداد صفحه: | 294 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک