تپش هستی
درآمدی بر نظریه و متد بنیان
نویسنده: فرشته میرهاشمی
ناشر: بینش نو
دسته بندی: عمومی
1,275,000 ریال
کتاب «تپش هستی: درآمدی بر نظریه و متد بنیان» نوشتۀ فرشته میرهاشمی
راهنمایی برای رشد شخصی و حرفهای از طریق متد بنیان. کتاب «تپش هستی: درآمدی بر نظریه و متد بنیان» کتابیست که در آن، از زبان بنیانگذار متد بنیان، با مبانی نظری این متد و کاربرد آن در دستیابی به موفقیت در زندگی فردی و شغلی آشنا میشوید.
متد بنیان یک نظریه و روش روانشناختی گروهمحور است که با هدف بهبود زندگی، موفقیت و مؤثر بودن و آموزشِ شیوه تنظیم روابط خود با دیگران و رسیدن به احساس آرامش و رضایت در زندگی پیریزی شده است.
فرشته میرهاشمی، که خود بنیانگذار متد بنیان است، در کتاب «تپش هستی» مخاطبان علاقمند به روانشناسی انگیزشی و کسانی را که میخواهند از مسیر خودیاری به موفقیت و رضایت از زندگی دست یابند، با مبانی متد بنیان آشنا میکند و به آنها نشان میدهد که میتوانند از طریق متد بنیان به هدف خود برسند.
با خواندن کتاب «تپش هستی» درمییابیم که تجربههای فردی ما و شناختمان از خود و گوهر وجودیمان، چگونه ما را در رسیدن به موفقیت در زندگی فردی و حرفهای یاری میکند و کار گروهی چقدر میتواند در رسیدن به این مقصود یاریگر باشد.
مروری بر کتاب «تپش هستی»
کتاب «تپش هستی»، همانطور که گفته شد، متد بنیان را از زبان بنیانگذار آن شرح میدهد و نقشۀ راهی به دست میدهد که با کمک آن بتوانیم زندگی خود را تغییر دهیم و روابط فردی و عاطفی و جمعی خود را بهبود بخشیم و هم در زندگی فردی به احساسی خوب دست یابیم و هم در کار و حرفۀ خود به موفقیت برسیم و به انسانی مؤثر بدل شویم.
چنانکه دکتر فرشید مرادیان، متخصص روانشناسی و رواندرمانگر پویشی – تجربهای و پژوهشگر رواندرمانی تطبیقی – تلفیقی، در درآمدش بر کتاب «تپش هستی» اشاره میکند، متد بنیان روشی برآمده از روانشناسی عامه و سنت و فرهنگ شفاهی و بومی است و مبنای خود را بر زندگی عملی و تجربه میگذارد.
در کتاب «تپش هستی» میبینیم که چطور تجربههای ما در زندگی و نیز تجربههایی که نسلهای پیاپی به آنها دست یافته و آنها را سینهبهسینه و بهصورت شفاهی به آیندگان انتقال دادهاند، حاوی آموزههایی مهم برای رسیدن به موفقیت در زندگی هستند.
فرشته میرهاشمی در کتاب «تپش هستی» از تجربههای خود میگوید و نشان میدهد که تجربۀ شخصی و سنت روانشناسی عامه چگونه میتواند انسان را در رشد شخصی و حرفهای و دستیابی به متدی برای موفقیت یاری دهد.
سنت بنیان، که کتاب «تپش هستی» به آن میپردازد و مبانی آن را بیان میکند، چنانکه در درآمد دکتر فرشید مرادیان بر این کتاب توضیح داده شده، سنتی است که «به مثابۀ نظریه، تحت عنوان "نظریۀ هستیگرای بنیان" خود را معرفی میکند و میتوان آن را از لحاظ تبارشناختی، همخانواده نظریههای روانشناختی وجودگرا خصوصاً رویکردهای هایدگریای چون دازاینکاوی دانست.» مرادیان در این مقدمه در توضیح بیشتر نسبت سنت بنیان، بهلحاظ نظری، با نظریههای روانشناختی وجودگرا مینویسد: «این نظریه با محوریت بودن با آنچه هست، تبیینی از هستی بر اساس مثلث بودن – انجام – داشتن و دیدگاهی گشوده به هستی، بر زمینۀ تمامیت و قصدمندی ارائه میدهد.»
مرادیان همچنین در توضیح بنیان به مثابۀ متد مینویسد: «بنیان به مثابۀ متد، تحت عنوان "متد بودن – انجام – داشتن" خود را معرفی میکند. این متد که نظریۀ بنیان را در صحنۀ زندگی عملیاتی میکند یک مدل تلفیقی است و نسبت به فنون رویکردهایی چون رواننمایشگری، تحلیل تعاملی، و رویکردهای تجربهای چون گشتالت گشودگی دارد. این متد با انتخاب حاضر و ناظر بودن اینک – اینجایی بر چگونگی بودن با آنچه هست، متعهد بودن، در پذیرش بودن، و مسئول بودن را به عنوان نوع بودنی مؤثر و سازنده مطرح میکند.»
در درآمد دکتر فرشید مرادیان بر کتاب «تپش هستی» درباره بنیان به مثابۀ برنامۀ آموزشی، بنیان به مثابۀ تجربۀ شرکتکنندگان از برنامههای آموزشی آن و بنیان به مثابۀ کار تیمی هم توضیح داده شده است.
کتاب «تپش هستی» از پیشگفتار و این فصلها تشکیل شده است: «بیانیه»، «هستی و بودن»، «تجربۀ آنچه که هست»، «سیر زندگی در بقا»، «تحول در چگونگی بودن»، «قصد و مقصود و مقصد»، «بازی زندگی، باز بودن به زندگی» و «هیچچیز بودن».
آنچه میخوانید بخشیست از پیشگفتار کتاب «تپش هستی» که شمهای از تأثیر تجربۀ شخصی نویسنده بر شکلگیری متد بنیان را بیان میکند: «کودکیام در خانهای بزرگ با اتاقهایی دور تا دور حیاط در کنار مادربزرگ، دایی، خالهها و جمعِ فرزندانشان گذشت. یادم میآید همیشه به دنبال بازیهای جمعی بودم. همه را دور هم جمع میکردم و بازی به راه میانداختم. زودجوش بودم. همه را دوست داشتم و با همه دوستی میکردم. در روابطم خیلی روان بودم. وقتی با بچهها حرفمان میشد، به دل نمیگرفتم و پس از دقایقی پاک از یاد میبردم و ارتباطمان را ادامه میدادم (پذیرش و روان بودن در متد بنیان).»
کتاب «تپش هستی: درآمدی بر نظریه و متد بنیان» در انتشارات بینش نو منتشر شده است.
درباره فرشته میرهاشمی، نویسنده کتاب «تپش هستی»
دکتر فرشته میرهاشمی دارای فوق لیسانس معماری از دانشگاه تهران و فوق لیسانس شهرسازی و دکترای روانشناسی از دانشگاه کالیفرنیا است. میرهاشمی بهعنوان اولین راهبرِ گروههای تجربهای و نیز اولین مربی رشد شخصی – حرفهای در ایران شناخته میشود. او از سال 1368 برنامههای آموزشی تجربی «بنیان» را پایه گذاشت و به دنبال آن «متد بنیان» را مطرح کرد و در برنامهها و دورهها و سمینارهای بنیان به معرفی و توضیح و تشریح آن پرداخت.
از فرشته میرهاشمی، بهجز کتاب «تپش هستی»، دو کتاب دیگر هم به نامهای «فراوانی: کتابچۀ کار تجربی» و «ساکنِ روان: تجربه رهایی بر اساس متد سدونا» منتشر شده است.
دسته بندی: | علوم انسانی |
موضوع اصلی: | روانشناسی |
موضوع فرعی: | عمومی |
زبان: | فارسی |
قطع: | رقعی |
نوع جلد: | شومیز |
تعداد صفحه: | 152 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک