زندگی نامه نیما یوشیج
به کجای این شب تیره
نویسنده: مصطفی اسلامیه
ناشر: نیلوفر
دسته بندی: زندگینامه و خاطرات
1,062,500 ریال
کتاب «زندگینامۀ نیما یوشیج» نوشتۀ مصطفی اسلامیه
شرح زندگی پدر و بنیانگذار شعر نو ایران، بهقلم مصطفی اسلامیه. کتاب «زندگینامۀ نیما یوشیج: به کجای این شب تیره» سرگذشتنامهای است که به روایت زندگی علی اسفندیاری، متخلص به نیما یوشیج، میپردازد و زندگی این شاعر پرآوازه، مدرن و جریانساز را، از بدو تولد تا پایان عمر و در متن رویدادهای دورانی مهم و پرحادثه از تاریخ معاصر ایران که نیما زاده و پروردۀ آن بود، به تصویر میکشد.
کتاب «زندگینامۀ نیما یوشیج» دریچهای است به دنیای شعری نیما یوشیج؛ دریچهای که این دنیای شعری را در چشمانداز تاریخ و روزگاری که نیما در آن زیست و وقایعی که شعر او را از خود متأثر کرد و بهنحوی در شعر او به زبانی هنری و ادبی بازتاب یافت، به ما میشناساند.
با خواندن کتاب «زندگینامۀ نیما یوشیج» درمییابیم که تحولی که نیما در شعر فارسی رقم زد چه آبشخورها و خاستگاههای فکری و فرهنگی و اجتماعی و سیاسیای داشت و از چه چیزهایی مایه میگرفت و این تحول در پاسخ به چه نیاز و ضرورتی بود و در واکنش به چه چیز و مسائل و رویدادهای چه دورانی.
مروری بر کتاب «زندگینامۀ نیما یوشیج»
مصطفی اسلامیه روایت خود از زندگی و زمانۀ نیما یوشیج را در کتاب «زندگینامۀ نیما یوشیج»، پس از ارائۀ سالشماری از زندگی او و مقدمهای در توضیح روزگار نیما و پیوند آن روزگار با اشعار او، با شرح دوران کودکی نیما آغاز میکند و آنگاه به نوجوانی و داستان دلدادگی نیما میرسد و نیز به دورههای بعدی زندگی شخصی و ادبی او.
در کتاب «زندگینامۀ نیما یوشیج» زیست ادبی و شخصی نیما و تحولات او را دورهبهدوره دنبال میکنیم و این زیست ادبی و شخصی را، در متن حیات اجتماعی و سیاسی و فرهنگی ایرانِ روزگار نیما یوشیج، به تماشا مینشینیم و با وجوه مختلف کار ادبی این شاعر مهم و تأثیرگذار معاصر آشنا میشویم.
شناخت زندگی و زمانۀ هر هنرمند و شاعر و نویسنده میتواند درک دقیقتر و روشنتری از آثار او به ما ارائه دهد و کتاب «زندگینامۀ نیما یوشیج» نیز در پی ارائۀ چنین درکی به خواننده است. به همین دلیل است که در این کتاب، هم به شعر و کار ادبی نیما پرداخته شده و هم به زمانۀ او و ویژگیهای عصری که نیما در آن زیست و رویدادهای مهم آن عصر.
کتاب «زندگینامۀ نیما یوشیج: به کجای این شب تیره» از سالشمار زندگی نیما و مقدمه و ده فصل تشکیل شده است.
فصلهای دهگانۀ کتاب «زندگینامۀ نیما یوشیج» عبارتند از: «کودکی، نوجوانی، دلدادگی»، «افسانه و نبرد شاعرانه»، «ساز ناکوک آسمانی»، «سرباز فولادین»، «در بارفروش»، «در آستارا»، «نقد رمان»، «ققنوس»، «نیما و حزب توده» و «گوش به زنگ کاروان».
در بخشی از کتاب «زندگینامۀ نیما یوشیج» میخوانید: «نیما از نادر شاعران دوران معاصر است که به شیوهی حافظ همهی دیدهها و تجربههای سیاسی و تاریخی دوران خود را در سرودههایش گنجاند. او چه بسا برای روایت درست همان تجربههای زیستهاش بود که ناگزیر شد قالب کهن را بشکند و برای دستیابی به سادگی و رسایی بیان شعریاش طرحی نو دراندازد. از این رو زیبایی سرودههایش هنگامی به کمال مینماید و به ژرفی دریافت میشود که در بستر زمانی پرورش و آفرینششان خوانده شوند، وگرنه در سرودههایی از این دست تنها خوشآهنگی و غنای تصویری "نازکآرای تن ساق گلی که به جانش پروردم..."، "منم از هر که در این ساعت غارتزدهتر..." باقی میماند و بس. همچنان که آگاهی به زمان سرایش "در میخانه ببستند..."، "هوا دلگیر، درها بسته، سرها در گریبان..."، موج موج خزر از سوگ سیهپوشاناند..."، "کباب قناری بر آتش سوسن و یاس..." میتواند راز و رمز شکوهمندی و کمالیافتگی آن سرودههای حافظ، اخوان ثالث، شفیعی کدکنی، شاملو را بگشاید.
در کار شاعران سرزمینهای دیگر نیز همینطور است. مثلاً تفاوت بسیار است اگر فقط بخوانیم:
هنوز میبارد باران، هنوز میبارد باران،
به تیرگی بخت آدمی،
به سیاهی باختهای ما،
به کوری هزار و نهصد و چهل میخ صلیب...
تا آنکه بدانیم شاعر (ادیت سیتول) آن را در زمان بمباران لندن، در 1940، سروده است.»
کتاب «زندگینامۀ نیما یوشیج: به کجای این شب تیره» در انتشارات نیلوفر منتشر شده است.
دربارۀ مصطفی اسلامیه، نویسندۀ کتاب «زندگینامۀ نیما یوشیج»
مصطفی اسلامیه، متولد 1320 در تهران و درگذشته به سال 1394، نویسنده و مترجم ایرانی بود. اسلامیه روزنامهنگاری و کار در رادیو را هم در کارنامۀ کاری خود داشت. او مدت کوتاهی، در دوران ریاست سعید نفیسی، به رادیو رفت و در کنار بیژن مفید به کار نقشخوانی رادیویی مشغول شد و مدت کوتاهی هم بهعنوان روزنامهنگار در روزنامۀ «اطلاعات» کار کرد. بعد از آن در مؤسسۀ انتشارات فرانکلین استخدام شد و در این مؤسسه، زیر نظر نجف دریابندری، به نمونهخوانی و همکاری در امور مربوط به ترجمه پرداخت.
از ترجمههای مصطفی اسلامیه میتوان به کتابهای «تئاتر تجربی از استانیسلاوسکی تا پیتر بروک» و «روزنکرانتز و گیلدنسترن مردهاند» و از آثار تألیفی او میتوان به نمایشنامۀ «رضاخان ماکسیم» و کتاب «فولاد قلب: زندگینامۀ دکتر محمد مصدق» اشاره کرد.
دسته بندی: | علوم انسانی |
موضوع اصلی: | زندگینامه و سفرنامه |
موضوع فرعی: | زندگینامه و خاطرات |
زبان: | فارسی |
قطع: | رقعی |
نوع جلد: | شومیز |
تعداد صفحه: | 260 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک