تاریخچه ای مختصر از برابری
نویسنده: توماس پیکتی
مترجم: عباس تیموری
ناشر: طرح نو
دسته بندی: عمومی
2,040,000 ریال
کتاب «تاریخچهای مختصر از برابری» نوشتۀ توماس پیکتی
تحقیقی درباب نابرابری در جوامع گوناگون و ارائۀ چشماندازی تاریخی از آن. کتاب «تاریخچهای مختصر از برابری»، با عنوان اصلی Une brève histoire de légalité و عنوان انگلیسی A Brief History of Equality، چنانکه در مقدمۀ عباد تیموری بر ترجمۀ فارسی این کتاب از قول خود توماس پیکتی، نویسندۀ کتاب، نقل شده است چکیدهای از مطالعات قبلی پیکتی و آخرین یافتهها و تحلیلهای معتبر در حوزۀ نابرابریهای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی است.
پیکتی در کتاب «تاریخچهای مختصر از برابری» به ترسیم عمق و میزان نابرابریها در بین کشورهای مختلف و نیز در داخل خود آن کشورها میپردازد و نیز مقولۀ نابرابری و انواع آن را در چشماندازی تاریخی مورد بررسی قرار میدهد تا سِیرِ تحول انواع نابرابریها را در دو قرن اخیر و نیز رَوَند حرکت از نابرابری بهسمت برابری و مشکلات و موانع جدیای را که در مسیر رفع نابرابری و رسیدن به برابری وجود دارد و باید از میان برداشته شود نشان دهد.
تمرکز اصلی پژوهش پیکتی در کتاب «تاریخچهای مختصر از برابری» بر اروپا و امریکا است اما در این کتاب، در بحث از نابرابری و انواع آن و سِیرِ تاریخی و تحول و دگرگونی آن، اشارههایی نیز به شرق و جنوب آسیا، آفریقا و همچنین خاورمیانه شده است.
متن اصلی کتاب «تاریخچهای مختصر از برابری» اولین بار در سال 2021 منتشر شده است.
مروری بر کتاب «تاریخچهای مختصر از برابری»
آنچه در کتاب «تاریخچهای مختصر از برابری» در بحث از نابرابری در طول تاریخ و میان کشورها و داخل آنها جلب توجه میکند این است که نگاه کلی نویسنده در این کتاب نگاهی بدبینانه به آینده نیست. توماس پیکتی در کتاب «تاریخچهای مختصر از برابری» بر این عقیده است که جهان بهطور کلی در طول تاریخ، حرکتی درازمدت بهسمت برابری اجتماعی، اقتصادی و سیاسیِ بیشتر داشته است اما بر این نکته نیز تأکید میکند که هنوز راه درازی برای رفع نابرابری و رسیدن به شرایطی مطلوب در این زمینه در پیش است و جهان همچنان با مسائلی جدی در حوزۀ نابرابری درگیر است.
پیکتی در کتاب «تاریخچهای مختصر از برابری» جوانب گوناگون برابری در داخل کشورها و میان کشورهای گوناگون را در طول تاریخ میکاود و نشان میدهد که وضعیت نابرابری در طول دو قرن اخیر چه تغییراتی کرده است و حرکت از نابرابری بهسمت برابری به چه میزان بوده و این حرکت با چه مشکلات جدیای روبهروست.
کتاب «تاریخچهای مختصر از برابری» از مقدمه و ده فصل تشکیل شده است. فصلهای دهگانۀ کتاب «تاریخچهای مختصر از نابرابری» عبارتند از: «حرکت بهسوی برابری: اولین نقاط عطف»، «تمرکززدایی کُند قدرت و مالکیت»، «میراث بردهداری و استعمارگری»، «مسئلۀ غرامتها»، «انقلاب، منزلت و طبقه»، «"بازتوزیع بزرگ": 1980 – 1914»، «دموکراسی، سوسیالیسم و مالیاتستانی تصاعدی»، «برابری واقعی علیه تبعیض»، «برونرفت از استعمارگری نو» و «بهسوی سوسیالیسمِ دموکراتیک، اکولوژیکی و چندفرهنگی».
در بخشی از کتاب «تاریخچهای مختصر از برابری» میخوانید: «از پایان سدۀ هجدهم، گرایشی واقعی و بلندمدت بهسوی برابری وجود داشته اما بههرحال دامنۀ آن محدود بوده است. خواهیم دید که نابرابریهای مختلف در همۀ این ابعاد – منزلت، مالکیت، قدرت، درآمد، جنسیت، خاستگاه و غیره – همچنان در سطوح بالا و توجیهناپذیر باقی ماندهاند و علاوهبرآن، افراد اغلب با ترکیبی از نابرابریها مواجه میشوند. این ادعا که گرایش به برابری وجود دارد بهمعنای بزرگ جلوه دادن موفقیتها نیست، بلکه فراخوانی برای ادامۀ مبارزه بر شالودهای تاریخی و مستحکم است. ما با بررسی اینکه حرکت بهسوی برابری در عمل چگونه ایجاد شده است، میتوانیم درسهای ارزشمندی برای آیندۀ خود بیاموزیم و مبارزات و بسیج نیروهایی که این حرکت را ممکن ساختهاند و همچنین ساختارهای نهادی و نظامهای حقوقی، اجتماعی، مالی، آموزشی و انتخاباتی که این امکان را فراهم آوردهاند تا برابری به واقعیتی پایدار تبدیل شود، بهتر درک کنیم. متأسفانه این فرایند یادگیری جمعی درمورد نهادهای برابرنگر اغلب بهسبب فراموشی تاریخی، ملیگرایی فکری و بخشبندی دانش تضعیف میشود. برای تداوم پیشروی بهسوی برابری باید به آموختههای تاریخی رجوع کنیم و پا را فراتر از مرزهای ملی و رشتهای بگذاریم.»
دربارۀ توماس پیکتی، نویسندۀ کتاب «تاریخچهای مختصر از برابری»
توماس پیکتی (Thomas Piketty)، متولد 1971، اقتصاددانِ فرانسوی است. کار پژوهشی پیکتی بر اقتصاد عمومی، خصوصاً نابرابری درآمد و ثروت، متمرکز است. کتاب «سرمایه در سدۀ بیستویکم» پیکتی کتابی پرفروش و مهم از اوست.
از دیگر آثار توماس پیکتی میتوان به کتاب «سرمایه و ایدئولوژی» اشاره کرد.
دربارۀ ترجمۀ فارسی کتاب «تاریخچهای مختصر از برابری»
کتاب «تاریخچهای مختصر از برابری» با ترجمه و مقدمۀ عباد تیموری در انتشارات طرح نو منتشر شده است. اساس این ترجمه، متن انگلیسی کتاب بوده است.
عباد تیموری، متولد 1364، مترجم ایرانی است. او کتاب «عقلانیت نهادی: نهادها چگونه بر تصمیمگیری انسان تأثیر میگذارند؟» را نیز به فارسی ترجمه کرده است.
از کتاب «تاریخچهای مختصر از برابری» ترجمههای فارسی دیگری هم موجود است که از جملۀ آنها میتوان به ترجمۀ مشترک حسین راغفر و کبری سنگری مهذب اشاره کرد. این ترجمه با عنوان «تاریخ مختصر برابری» در نشر نو منتشر شده است.
دسته بندی: | علوم انسانی |
موضوع اصلی: | جامعه شناسی |
موضوع فرعی: | عمومی |
زبان: | فارسی |
قطع: | رقعی |
نوع جلد: | شومیز |
تعداد صفحه: | 336 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک