طرح های جنون آمیز (ترجمان)
نویسنده: سافی باکال
مترجم: مینا مزرعه فراهانی
ناشر: ترجمان علوم انسانی
دسته بندی: عمومی
1,492,500 ریال
کتاب «طرحهای جنونآمیز» نوشتۀ سافی باکال
چه کنیم که طرحهای خلاقانۀ بزرگ در حیطۀ کسبوکار، مغلوب بوروکراسی و محافظهکاری نشوند؟ سافی باکال در کتاب «طرحهای جنونآمیز»، با وامگیری از علمِ فیزیک، فرمولی برای موفقیت در کسبوکار ارائه میدهد که میتواند شرکتها را از زوال و نابودی نجات دهد و موفقیت آنها را، از طریق بالا بردن ظرفیتشان در پذیرش طرحهای خلاقانۀ محیرالعقول، تضمین کند.
کتاب «طرحهای جنونآمیز: چگونه طرحهای دیوانهواری را بپروریم که موجب پیروزی در نبردها، درمان بیماریها و دگرگونی صنعتها شوند؟»، با عنوان اصلی Loonshots: How to Nurture the Crazy Ideas That Win Wars, Cure Diseases, and Transform Industries، از کتابهای مطرح و پرمخاطب و تحسین شده در حوزۀ موفقیت در کسبوکار است. این کتاب، جزو پرفروشهای «وال استریت ژورنال» بوده است.
دنیل کانمن، برندۀ جایزۀ نوبل و نویسندۀ کتاب «تفکر، بیدرنگ و بادرنگ» دربارۀ کتاب «طرحهای جنونآمیز» میگوید: «این کتاب همهچیز دارد: ایدههای جدید، بینشهای جسورانه، تاریخچۀ جالب و تحلیل قانعکننده».
همچنین نشریۀ «فایننشال تایمز» کتاب «طرحهای جنونآمیز» را «تلاشی بلندپروازانه برای کشف قوانین اساسی موفقیت و حقایق رفتار گروهیِ ثمربخش» توصیف کرده است.
متن اصلی کتاب «طرحهای جنونآمیز» اولین بار در سال 2019 منتشر شده است.
مروری بر کتاب «طرحهای جنونآمیز»
سافی باکال در کتاب «طرحهای جنونآمیز» روشی ارائه دهد که کارآفرینان و اصحاب کسبوکار و صاحبان و مدیران شرکتهای بزرگ بهکمک آنها بتوانند همیشه خلاق و پیشرو بمانند و بعد از مدتی افول نکنند و همواره پذیرای طرحهای خلاقانه باشند.
باکال بهوجود آمدن ظرفیت برای پذیرش طرحهای جنونآمیز را راهکاری میداند که بهکمک آن میتوان مرزهای نوآوری و خلاقیت را درنوردید. او در کتاب «طرحهای جنونآمیز» فرمولی را برای موفقیت ارائه میدهد که برگرفته ازتغییر فاز در فیزیک است. طبق فرمول باکال، باید زمینه و شرایط برای تغییر و نوآوری در میان گروهی که در شرکتی مشغول کار هستند فراهم شود تا گروه دربرابر تغییرات و دگرگونیهای بزرگی که باید در راستای تحول و سرپا ماندن شرکت صورت بگیرند، مقاومت نکند و با تغییرات برخوردی منعطف و پذیرا داشته باشد.
بهاعتقاد باکال، تحقق طرحهای جنونآمیز و نتیجه دادن این طرحها نیاز به ایجاد تغییر جدی در نگرش و طرز فکر و طرز نگاه افرادی دارد که قرار است مجری و پیشبرندۀ این طرحها باشند.
باکال در کتاب «طرحهای جنونآمیز» مثالهای مختلفی از حوزههای گوناگون، از صنعت داروسازی تا تاریخ گذشتۀ دور و دنیای مبلمان و لوازم خانگی و...، میآورد تا نشان دهد طرحهای جنونآمیز چطور موفق شده و نتیجه دادهاند و نیز صنایع و شرکتها و امپراتوریهای بزرگ چرا در مواردی شکست خوردهاند و نتوانستهاند موفقیت و چیرگی خود را حفظ کنند.
تناقض میان بزرگ شدن شرکتها و گسترش بوروکراسی در آنها با پذیرش ایدههای خلاقانه یکی از معضلاتی است که در کتاب «طرحهای جنونآمیز» به آن پرداخته شده و نویسنده راهکاری برای رفعِ آن ارائه داده است.
گفتنیست که در کتاب «طرحهای جنونآمیز» منظور از طرح جنونآمیز، طرحی نوآورانه و کارآمد است که بهسردی با آن برخورد میشود و با اجرایش موافقت نمیکنند و آن را رد میکنند و کسی را هم که چنین طرحهایی را ارائه میدهد، فردی مجنون و پریشانحال میدانند و او را طرد میکنند. نویسنده در کتاب «طرحهای جنونآمیز» توضیح میدهد که چرا با چنین طرحهایی اینگونه برخورد میشود و چگونه میتوان در یک مجموعه ظرفیت پذیرش این طرحها را ایجاد کرد و از آنها بهسود ترقی مجموعه و رسیدن به موفقیتهای بزرگ بهره برد.
کتاب «طرحهای جنونآمیز» از پیشگفتار، دیباچه، نُه فصلِ تنظیم شده در سه بخش، با عنوانهای «مهندسان خوشاقبال»، «علم تغییر ناگهانی»، «مادرِ همۀ طرحهای جنونآمیز»، و مؤخره تشکیل شده است.
فصلهای نُهگانۀ کتاب «طرحهای جنونآمیز» عبارتند از: «طرحهای جنونآمیز چگونه موجب پیروزی در جنگها شدند؟»، «شکنندگی شگفتآور طرحهای جنونآمیز»، «دو نوع طرح جنونآمیز: تریپ در برابر کرندال»، «ادوین لند و تلۀ موسی»، «گریز از تلۀ موسی»، «انتقال فاز، 1: ازدواج، آتشسوزی جنگل و تروریستها»، «انتقال فار، 2: عدد جادویی 150»، «قاعدۀ چهارم» و «چرا جهانیان انگلیسی حرف میزنند؟».
در بخشی از کتاب «طرحهای جنونآمیز» میخوانید: «تیمها و شرکتها یا هر سازمان بزرگی گاهی آگاهانه اما اغلب ناآگاهانه هم دربارۀ محصولات و هم دربارۀ استراتژی باورهای راسخی ایجاد میکنند – و طرحهای جنونآمیز روی خلاف آن باورها شرط میبندند و آن باورها را به چالش میکشند. شاید همۀ آنچه دربارۀ محصولات یا مدل کسبوکارتان به آن اطمینان دارید درست باشد و آن ایدۀ جنونواری که کسی از آن صحبت میکند تا باورهای شما را به چالش بکشد اشتباه باشد. اما اگر اشتباه نباشد، چه؟ آیا ترجیح نمیدهید که در آزمایشگاه یا مطالعۀ اولیۀ خود از آن باخبر شوید و نه با خواندنِ مطلبی که یکی از رقبایتان آن را جایی چاپ کرده؟ حاضرید چقدر ریسک را با نادیدهگرفتن ایدۀ آنها بپذیرید؟
میخواهیم تیمها، شرکتها و ملتها را برای پرورش طرحهای جنونآمیز به شیوهای طراحی کنیم که توازن ظریف طرحهای جنونآمیز و نامگستریها حفظ شود تا از دچارشدن به سرنوشت امپراتوری چیانلونگ پیشگیری کنیم، کسی که آن "اشیای عجیب و مبتکرانه" را رد کرد، همان اشیای عجیب و مبتکرانهای که سالها بعد در دست دشمنانش بازگشتند و امپراتوریاش را در هم پیچیدند.»
دربارۀ سافی باکال، نویسندۀ کتاب «طرحهای جنونآمیز»
سافی آر. باکال (Safi R. Bahcall)، متولد 1968، فیزیکدان، متخصص تکنولوژی، مدیر بازرگانی و مؤلف امریکایی است. او دارای لیسانس فیزیک نظری از دانشگاه هاروارد و دکترای فیزیک از دانشگاه استنفورد و یکی از بنیانگذارانِ مؤسسهای فعال در زمینۀ داروهای درمان سرطان است.
باکال در سال 2011 با شورای مشاوران علمی باراک اوباما، رییسجمهور وقتِ امریکا، در زمینۀ آیندۀ تحقیقات علم و فناوریِ ایالات متحده همکاری داشته است.
دربارۀ ترجمۀ فارسی کتاب «طرحهای جنونآمیز»
کتاب «طرحهای جنونآمیز: چگونه طرحهای دیوانهواری را بپروریم که موجب پیروزی در نبردها، درمان بیماریها و دگرگونی صنعتها شوند؟» با ترجمۀ مینا مزرعهفراهانی، همراه با یادداشتی از شهره ناصری، مدیر پایش و کنترل پروژههای راهبردی شرکت «فناپ»، که حامی انتشار این کتاب بوده، در نشر ترجمان منتشر شده است.
مینا مزرعهفراهانی مترجم ایرانی است. او، بهجز ترجمۀ کتاب «طرحهای جنونآمیز»، در ترجمۀ کتابی با عنوان «چگونه دربارۀ کتابهایی که نخواندهایم حرف بزنیم؟» با محمد معماریان همکاری داشته است.
دسته بندی: | دانش |
موضوع اصلی: | علم و فناوری |
موضوع فرعی: | عمومی |
زبان: | فارسی |
قطع: | رقعی |
نوع جلد: | شومیز |
تعداد صفحه: | 360 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک