لنین: 2017
یادآوری، تکرار و حل و فصل
نویسنده: اسلاوی ژیژِک
مترجم: روژان مظفری
ناشر: نگاه
دسته بندی: غرب
1,687,500 ریال
کتاب «لنین: 2017» اثر ولادیمیر لنین و بهگردآوری و با مقدمۀ اسلاووی ژیژک
نوشتههایی از ولادیمیر لنین دربارۀ مسائل روسیۀ شوروی در دوران بعد از جنگ داخلی و شیوۀ حلوفصل این مسائل. کتاب «لنین: 2017: یادآوری، تکرار و حلوفصل» مجموعهای است از نامهها و جُستارها و یادداشتهایی که لنین آنها را در دو سال پایانی زمامداریاش نوشته است و در آنها به بحث دربارۀ مشکلاتی که روسیۀ شوروی، بعد از جنگ داخلی، با آنها مواجه بوده پرداخته است.
کتاب «لنین: 2017» مواضع تئوریک لنین و دیدگاههای او دربارۀ ادارۀ شوروی را، در اواخر عمر این بنیانگذار و نخستین رهبر اتحاد جماهیر شوروی، به ما ارائه میدهد.
اما هدف اسلاووی ژیژک از گردآوری این نوشتههای لنین، چنانکه از مقدمۀ مفصلی که او بر کتاب «لنین: 2017» نوشته است برمیآید، نه صرفاً معرفی مواضع نظری لنین و چگونگی تلاش او برای حلوفصل مسائل شورویِ تحت زمامداری خود، بلکه توجه دادن خواننده به ظرفیتهایی در این نوشتههاست که بهاعتقاد ژیژک برای جنبشهای کمونیستی روزگار معاصر نیز آموزههایی مفید در بر دارند.
مروری بر کتاب «لنین: 2017»
اسلاووی ژیژک در کتاب «لنین: 2017»، با گردآوری نوشتههای اواخر عمر لنین در این کتاب و نوشتن مقدمهای بر آن، در پی احیای وجوهی از مارکسیسم – لنینیسم است که بهاعتقاد او میتوانند در جهان امروز نقشی رهاییبخش ایفا کنند.
ژیژک در مقدمۀ مفصل خود بر کتاب «لنین: 2017»، از منظری فرویدی و با ارجاع به نوشتهای از فروید با عنوان «یادآوری، تکرار و حلوفصل»، به بازخوانی کمونیسم شوروی و استالینیسم و لنینیسم میپردازد. ژیژک در این مقدمه، ضمن نقد استالینیسم و لنینیسم، بر این عقیده است که لنین در اواخر عمر خود، بهگواه آنچه از او در کتاب «لنین: 2017» گردآوری و منتشر شده، به دیدگاهی واقعبینانه دربارۀ نحوۀ پیاده کردن کمونیسم در روسیۀ شوروی رسیده بود و سعی داشت مواضع کمونیستی خود را با واقعیت موجود در شوروی بعد از جنگ داخلی منطبق کند و به راهکاری واقعبینانه دربارۀ ادارۀ شوروی بحرانزده در سالهای بعد از این جنگ برسد.
ژیژک معتقد است که آنچه لنین در نوشتههای گردآمده در کتاب «لنین: 2017» بیان میکند، وجوهی پیشرو و همچنان راهگشا از لنینیسم را مینمایانند که میتواند چپِ امروز را به سلاح تئوریکِ کارآمدی علیه نظام سرمایهداری مجهّز کند و گشایشی را در اردوگاه چپ پدید آورد.
بعد از مقدمۀ مفصل ژیژک بر نوشتههایی از لنین که او در کتاب «لنین: 2017» گردآوری کرده است، خود این نوشتهها را میخوانید که شامل جستارها و یادداشتها و نامههایی از لنین است که در آنها از مسائل و بحرانهای روسیه در دوران پس از جنگ داخلی سخن رفته و از اینکه برای برونرفت از این بحرانها چه باید کرد و چگونه و با چه راهکارهایی میتوان شوروی را در چنین برهۀ تاریخیِ بحرانیای اداره کرد.
کتاب «لنین: 2017» از مقدمۀ اسلاووی ژیژک، با عنوان «یادآوری، تکرار و حلوفصل»، یادداشتی از او دربارۀ نوشتههای لنین که در این کتاب گردآوری شدهاند، خودِ نوشتهها و مؤخرهای از ژیژک، با عنوان «لنین درحال مسیریابی در قلمروهای ناشناخته»، تشکیل شده است.
دربارۀ ولادیمیر لنین
ولادیمیر ایلیچ اولیانوف (Vladimir Ilyich Ulyanov)، معروف به ولادیمیر لنین (Vladimir Lenin)، متولد 1870 و درگذشته به سال 1924، انقلابی، سیاستمدار و نظریهپرداز سیاسی اهل روسیه و بنیانگذار دولت روسیۀ شوروی و نخستین رهبر آن بود. لنین، مارکسیست بود و تغییراتی را در مارکسیسم به وجود آورد که به «لنینیسم» موسوم است.
تحت رهبری لنین، روسیه و سپس اتحاد جماهیر شوروی به یک دولت سوسیالیستی تکحزبی بدل شد که ادارۀ آن به دست کمونیستها بود. از لنین بهعنوان یکی از مهمترین و تأثیرگذارترین شخصیتهای قرن بیستم یاد میشود. از آثار او میتوان به کتاب «چه باید کرد» اشاره کرد.
دربارۀ اسلاووی ژیژک، گردآورندۀ کتاب «لنین: 2017»
اسلاووی ژیژک (Slavoj Žižek)، متولد 1949، استاد دانشگاه، نظریهپرداز فرهنگی و فیلسوف چپگرای اسلوونیایی است. پژوهشهای ژیژک عمدتاً حوزههای هگلیسم، روانکاوی، الهیات، مارکسیسم، نظریۀ سیاسی و نقد فیلم را شامل میشود. او مشهورترین همکار مکتب روانکاوی لیوبلیانا است. این مکتب توسط گروهی از دانشگاهیان اسلوونیایی، که روی ایدئالیسم آلمانی، روانکاوی لاکانی، نقد ایدئولوژی و نقد رسانهای کار میکنند، تأسیس شده است.
شوخطبعی و استفاده از فرهنگ عامه، از مشخصههای سبک اسلاووی ژیژک در مطالب تئوریک اوست. از آثار ژیژک میتوان به کتابهای «هراس جهانی: کووید – 19 جهان را میلرزاند»، «سال رؤیاهای خطرناک»، «کژ نگریستن»، «باقیماندۀ تقسیمناپذیر: دربارۀ شلینگ و موضوعات مرتبط» و «خشونت: پنج نگاه زیرچشمی» اشاره کرد.
دربارۀ ترجمۀ فارسی کتاب «لنین: 2017»
کتاب «لنین: 2017: یادآوری، تکرار و حلوفصل» با ترجمۀ روژان مظفری در انتشارات نگاه منتشر شده است.
دکتر روژان مظفری، متولد 1359، مترجم ایرانی است. مظفری دارای دکترای جامعهشناسی هنر است. از ترجمههای او میتوان به کتابهای «شکلگیری سرمایهداری هیجانی: در نقد صنعت روانکاوی» و ««نامهی کوتاه، وداع طولانی» اشاره کرد.
روژان مظفری همچنین مقالاتی را در زمینۀ محیط زیست و جامعهشناسی و اقتصاد سیاسی ترجمه و منتشر کرده است.
دسته بندی: | علوم انسانی |
موضوع اصلی: | فلسفه |
موضوع فرعی: | غرب |
زبان: | فارسی |
قطع: | رقعی |
نوع جلد: | شومیز |
تعداد صفحه: | 296 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک