لذات فلسفه
نویسنده: ویل دورانت
مترجم: عباس زریاب خویی
ناشر: نگاه
دسته بندی: غرب
3,937,500 ریال
معرفی کتاب لذات فلسفه اثر ویل دورانت
تلاشی برای رسیدن به فلسفهای متناسب و هماهنگ با زندگی. لذات فلسفه از آثار مشهور ویل دورانت است که در آن کوشیده مسائل فلسفی را با گفتاری روشن و قابل فهم بیان کند تا از این طریق در جریان زندگی به کار گرفته شود.
کتاب لذات فلسفه ابتدا در سال 1929 با عنوان «کاخهای فلسفه» منتشر شد. اما از آنجا که در این اثر لذت فهم و به کار بستن مسائل فلسفی پررنگ است ناشران در چاپهای بعدی عنوان کتاب را به لذات فلسفه تغییر دادند.
کتاب لذات فلسفه با زیرعنوان «پاسخ به پرسشهای زندگی» دعوتی است به درنگ کردن در معنا و مفهوم زندگی از منظری فلسفی.
درباره کتاب لذات فلسفه
کتاب لذات فلسفه نظریات خاص ویل دورانت درباره مسایل اساسی زندگی و سرنوشت انسان است. او در این اثر استدلال میکند که ما در جهان معاصر در دریایی از شک و استدلال دست و پا میزنیم و در میان این حجم از پیشرفت دانش و نیروی بیسابقه به مقاصد و ارزشها و هدفهای خود اطمینان و اعتماد نداریم.
ویل دورانت معتقد است که تنها راه فرار از این هرج و مرج و آشفتگی برای اذهان پخته در این است که خود را از بند جزء رها کنند و کل را در نظر آورند. او در آغاز کتاب لذات فلسفه میگوید آنچه ما بیش از هر چیز از دست دادهایم منظر کلی است. زندگی به نظر ما پیچیدهتر و سیالتر از آن میرسد که بتوانیم وحدت و معنی آن را دریابیم؛ ما از همشهری بودن دست میکشیم و به افراد بدل میگردیم؛ ما تصمیمها و نیتهایی را که شامل پس از مرگ ما هم بشود نداریم.
در چنین بستری است که کتاب لذات فلسفه در پی آن است که به زندگی معنایی دوباره ببخشد. در این کتاب ویل دورانت فلسفه را «دورنمای کل» و «عقلی که خود را بر حیات میگستراند و آشفتگی را به وحدت برمیگرداند» تعریف کرده است.
فلسفهای که در لذات فلسفه مدنظر است دستهای از مفاهیم مردهی دور از منافع اجتماع نیست بلکه همه مسایلی را که به طور عمده در معنی و ارزش زندگی انسانی موثر است دربرمیگیرد.
خلاصه کتاب لذات فلسفه
ویل دورانت در کتاب لذات فلسفه به پیوند فلسفه و زندگی پرداخته و در بخشی از کتاب نوشته: «فلسفه امروز دیگر محبوب نیست، زیرا روح خطرجویی را از دست داده است؛ پیشرفت ناگهانی علومْ مناطق پهناور سابق او را یکی پس از دیگری از دستش گرفته است: کیهانشناخت جای خود را به نجوم و زمینشناسی داده است؛ فلسفه طبیعی به زیستشناسی و فیزیک بدل گشته است؛ و در همین روزگار ما روانشناسی فلسفی از تنه علمالنفس سابق سر برزده است. او همه مسائل واقعی و قطعی را از کف داده و دیگر با طبیعت ماده و سر حیات و نشو سروکار ندارد. مسئله اراده که فلسفه درباره آزادی آن در صدها معركه فكری وارد شده بود، اکنون در زیر چرخهای زندگی نو خرد شده است. روزگاری بحث در مسائل مربوط به دولت خاص او بود، ولی اکنون میدان تاختوتاز مردمی کوتهنظر شده و کسی در آن باب از فلسفه مشورت نمیجوید».
درباره ویل دورانت نویسنده کتاب لذات فلسفه
ویلیام جیمز دورانت، فیلسوف و تاریخنگار امریکایی، در سال 1885 در ماساچوست امریکا متولد شد. تحصیلات او در مدارس وابسته به کلیسای کاتولیک این ایالت و ایالت نیوجرسی، کالج جرزیسیتی و در دانشگاه کلمبیا صورت گرفت. او در ابتدا به عنوان خبرنگار مشغول به کار شد اما خیلی زود آن را رها کرد و به سراغ تدریس زبانهای لاتینی و فرانسوی و انگلیسی رفت و نیز به تدریس هندسه در ستنهال کالج نیوجرسی رفت. او در 1909 به مدرسه دینی آنجا وارد شد اما در 1911 از آنجا بیرون رفت. ویل دورانت در 1913 وارد دانشگاه کلمیبا شد و در زیستشناسی و فلسفه تحصیل کرد. در 1917 مدرک دکترایش را دریافت کرد و یک سال به تدریس فلسفه در این دانشگاه مشغول شد. اما موفقیت چشمگیر کتاب «تاریخ فلسفه» که مجموعهای از خطابههای او بود، سبب شد کار تدریس را رها کند و تصمیم بگیرد که تمام عمرش را صرف نوشتن «تاریخ تمدن» کند. ویل دورانت در سال 1981 درگذشت. از او آثار زیادی به فارسی ترجمه شده که از میان آنها میتوان به «برگریزان»، «درباره معنی زندگی» و «فلسفه مسئله اجتماعی» اشاره کرد که در نشر کتاب پارسه منتشر شدهاند.
کتاب لذات فلسفه برای چه کسانی مناسب است؟
علاقهمندان به فلسفه به طور خاص و همه کسانی که در پی معنای زندگی و درک لذت موجود در فلسفه هستند مخاطب این کتاب محسوب میشوند.
دسته بندی: | علوم انسانی |
موضوع اصلی: | فلسفه |
موضوع فرعی: | غرب |
زبان: | فارسی |
قطع: | رقعی |
نوع جلد: | شومیز |
تعداد صفحه: | 600 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک