خرد و حکمت زندگی 3: همه دروغ می گویند
نویسنده: ست استیونز ، دیویدویتس
مترجم: ریحانه عبدی
ناشر: گمان
دسته بندی: اندیشه و تفکر
2,280,000 ریال
کتاب «همه دروغ میگویند» اثر ست استیونز- دیویدویتس
کتابی درباره روشهای کاملا نوین در مطالعه ذهن بشر و اثری درباره تصویری از واقعیت درونی و حقیقیمان که ما از خود در فضای وب باقی میگذاریم. کتاب «همه دروغ میگویند» مبتنی بر این ایده است که تمام آدمها به دلایل مختلف و در موقعیتهای گوناگون ممکن است دروغ بگویند یا تصویری جعلی از خود نشان دهند اما کلاندادههاب وب و رفتار ما در اینترنت در حکم منبع ارزشمندی است که بر اساس آن میتوان رفتار آدمها و گروههای اجتماعی را دریافت و بر اساس آنها به تصویری واقعی از آنها دست پیدا کرد.
کتاب «همه دروغ میگویند» کتاب سوم مجموعهای است با عنوان «خرد و حکمت زندگی» و این مجموعهای است که بیآنکه بخواهد دست به سادهسازی فلسفه بزند میکوشد از ابهت فلسفه بکاهد تا گستره وسیعتری از خوانندگان را مخاطب قرار دهد.
نویسنده کتاب «همه دروغ میگویند» بر روی موضوعی دست گذاشته که ما همه با آن درگیر هستیم اما در اغلب مواقع آن را نادیده میگیریم. ما به طرق مختلف احساسات، باورها، علایق و خواستههایمان را در فضای وب آشکار میکنیم و این عمل ما میتواند منبعی برای شناخت دقیقتر جوامع به شمار رود.
کتاب «همه دروغ میگویند» پرفروشترین کتاب نیویورکتایمز و کتاب سال مجله اکونومیست بوده است.
مروری بر کتاب «همه دروغ میگویند»
محور اصلی کتاب «همه دروغ میگویند» را اینگونه میتوان خلاصه کرد که همه افراد جامعه در موقعیتهای گوناگون ممکن است دروغ بگویند و میان ظاهر و باطنشان اختلاف وجود داشته باشد. از اینرو نمیتوان به آنچه افراد میگویند یا نشان میدهند به طور کامل اعتماد کرد. این در حالی است که شناخت جوامع و باورها و نگرشهای افراد بسیار حایز اهمیت است. پایشها و نظرسنجیها و افکارسنجیها برای شناخت باورها و نظرات مردم در امور مختلف انجام میشوند اما ممکن است افراد تصویری واقعی از خود ارایه ندهند و به اصطلاح دروغ بگویند.
نویسنده کتاب «همه دروغ میگویند» با اشاره به این نکته میگوید امروز روشهای دیگری برای شناخت رفتارهای اجتماعی و باورهای عمومی شکل گرفته که پیش از این سابقه نداشته است. اینک از طریق رصد و دنبال کردن ردپاهای افراد در فضای اینترنت میتوان به دریافتی روشنتر و واقعیتر از تلقیها و نظرات و علایق جامعه دست یافت.
کتاب «همه دروغ میگویند» مقدمهای نسبتا مفصل به قلم دکتر محسن گودرزی دارد که متنی قابل توجه است و در آن تلاش شده نکته اصلی مطرح شده در کتاب در نسبت با جامعه ایران مطرح شود.
ایدئولوژی جهان مدرن بر فردیت و حریم شخصی انسانها تاکید زیادی دارد و آن را به رسمیت میشناسد اما در عین حال بسیاری از ابزارهایی که متعلق به همین جهانند حریم شخصی افراد را خدشهدار میکنند. امروز به روشنی میدانیم که تکنولوژیهای ارتباطی و استفاده روزافزون از اینترنت ما را بیش از هر زمان دیگری در عصر معاصر عیان کرده است. گشتوگذار ما در اینترنت ردپایی از ما باقی میگذارد که با دنبال کردن آنها میتوان تا حدود زیادی دریافت که ما به چه چیزهایی فکر میکنیم، چه چیزهایی را دوست داریم، از چه چیزهایی بدمان میآید و حتی دوست داریم چه بخوریم و چه بپوشیم. در این وضعیت آیا به نظر نمیرسد که ما همه در معرض دیده شدن قرار داریم؟ نویسنده کتاب «همه دروغ میگویند» معتقد است کلاندادههای وب منابعی ارزشمند برای پی بردن به رفتار افراد است و به کمک آنها میتوان دروغهایی که افراد سرهم کردهاند کنار زد و به کنه خواستها و نظراتشان دست یافت.
محسن گودرزی در مقدمه کتاب «همه دروغ میگویند» در این باره نوشته: «اینترنت حجم بزرگی از اطلاعات را گرد میآورد و عرضه میکند. از قیمت کالاها و وضعیت آب و هوا و ترافیک گرفته تا دادههای پیچیده علمی. ما روز به روز به اطلاعات گردآمده در فضای وب وابستهتر میشویم. برای پیدا کردن کارگری که نظافت خانه را انجام دهد، تهیه نان، پیدا کردن نشانی فلانجا یا بهمان پزشک و بسیاری دیگر از موارد. برای بیماریهایمان به اینترنت مراجعه میکنیم و درباره بیماری و روشهای درمانش اطلاعات کسب میکنیم و دانش و مهارت پزشک را با آن میسنجیم. فضای وب حالا دیگر محرم اسرار است.»
ست استیونز برای توضیح بیشتر ایده اصلیاش در کتاب «همه دروغ میگویند» به حوزههای گوناگون زندگی امریکاییان، از سیاست گرفته تا مسایل جنسی سر زده و با بیان نمونههای متعدد نشان داده که چگونه میتوان از این اقیانوس عظیم بهره برد.
محسن گودرزی در بخشی از دیگر از مقدمهاش به برخی ویژگیهای دیگر کتاب «همه دروغ میگویند» هم اشاره کرده است. او نوشته که بینش نویسنده و طرح پرسشهای خلاقانه و به کارگیری روشهای نوآورانه برای پاسخ به سوالات از ویژگیهایی است که این کتاب را خواندنی و جذاب کرده است. به خصوص برای مخاطبان ایرانی که با قیدها و هنجارهای بیشتری در ابراز خود مواجهاند.
نویسنده کتاب «همه دروغ میگویند» برای بیان نکات علمی زبانی ساده و روان انتخاب کرده و از اینرو خواننده کتاب به راحتی میتواند با این اثر ارتباط برقرار کند.
کتاب «همه دروغ میگویند» پیشگفتاری هم به قلم استیون پینکر دارد که این نیز مقالهای روشنگر درباره این کتاب است. پینکر میگوید کتاب «همه دروغ میگویند» مسیری جدید برای علوم اجتماعی در قرن بیست و یکم باز کرده است. او میپرسد با این دریچه بینهایت شگفتانگیز که رو به وسواسهای فکری انسان گشوده شده، دیگر چه کسی به افکارنما نیاز دارد؟
درباره ست استیونز- دیویدویتس نویسنده کتاب «همه دروغ میگویند»
ست استیونز- دیویدویتس، نویسنده، مدرس و متخصص علوم داده است که در سال 1982 در امریکا متولد شده است. او دارای مدرک لیسانس فلسفه از دانشگاه استنفورد و مدرک دکترا در رشته اقتصاد از دانشگاه هاروارد است. استیونز همچنین به عنوان روزنامهنگار هم فعال است و نویسنده همیشگی روزنامه نیویورکتایمز است. او مدرس مدعو در مورسه وارتون و متخصص داده در گوگل نیز هست.
درباره ترجمه کتاب «همه دروغ میگویند»
کتاب «همه دروغ میگویند» با ترجمه ریحانه عبدی در نشر گمان منتشر شده است.
ریحانه عبدی، متولد 1365، مترجم ایرانی است. او دانشآموخته اقتصاد، جامعهشناسی و آموزش است. از او کتابهایی در زمینه ادبیات کودکان و نوجوانان و همچنین آثاری در زمینه فلسفه و جامعهشناسی ترجمه شده است. «واقعگرایی سرمایهدارانه» از دیگر ترجمههای او است.
دسته بندی: | علوم انسانی |
موضوع اصلی: | فلسفه |
موضوع فرعی: | اندیشه و تفکر |
زبان: | فارسی |
قطع: | پالتوئی |
نوع جلد: | شومیز |
تعداد صفحه: | 300 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک