راه های ابریشم تاریخ جهان از دیدگاهی نو
نویسنده: پیتر فرانکوپن
مترجم: حسن افشار
ناشر: مرکز
دسته بندی: تاریخ جهان
2,120,000 ریال
کتاب «راههای ابریشم تاریخ جهان از دیدگاهی نو» اثر پیتر فرانکوپن
تاریخ عمومی الهامبخشی که به جنگ روایت غالب تاریخی رفته و به بازنگری و بازاندیشی در جهان و تصوری که همواره از آن داشتهایم پرداخته است. پیتر فرانکوپن در کتاب «راههای ابریشم» با زیرعنوان «تاریخ جهان از دیدگاهی نو»، با تغییر دادن تاریخ چند هزارساله اخیر جهان به شرق، ما را از قید تاریخ تکراری تمدن غرب آزاد کرده است.
در کتاب «راههای ابریشم» با شفافیت و جزئینگری قابل توجه گرانیگاه تاریخ جهان به شرق منتقل شده است. نویسنده این کتاب به جنگ رویکردی رفته که غرب را وارث تمدن ناب یونانی-رومی میداند.
فرانکوپن در کتاب «راههای ابریشم» منابع زیادی را مبنای کارش قرار داده و تنوع این منابع یکی از ویژگیهای مهم این اثر است.
کتاب «راههای ابریشم» برای هر خوانندهای که بخواهد معنای ارتباط گذشته و حال را دریابد بسیار خواندنی و پرنکته است و فهمی تازه از تاریخ به دست میدهد.
مروری بر کتاب «راههای ابریشم تاریخ جهان از دیدگاهی نو»
کتاب «راههای ابریشم» بیش از هرچیز به ما نشان میدهد که چرا خواندن تاریخ مهم است. نویسنده این کتاب نگاهی نو به تاریخ دارد و دیدگاه اروپامحورانه را زیر سوال میبرد.
پیتر فرانکوپن در کتاب «راههای ابریشم» با ذکر مثالهای متعدد از روابط متقابل تمدنها پرده برمیدارد و آثار اقتصادی و اجتماعی تجارت ابریشم و برده، شیوع طاعون، و تاثیرپذیری مسیحیت از دین بودا را موبهمو توضیح میدهد.
کتاب «راههای ابریشم» اثری است که مفروضات رایج پیشین را به چالش میکشد و بر صحنه تاریخ نوری تازه میتاباند. در این کتاب سرزمینهای راههای ابریشم اهمیت زیادی پیدا کردهاند. نویسنده میگوید این منطقه جایی است که ادیان بزرگ پیدا شدند و یهودیت و مسیحیت و اسلام و دین بودا و دین هندو تنه به تنه یکدیگر زدند. او این منطقه را جایی میداند که گروههای زبانی مختلف با هم رقابت کردند و زبانهای هندواروپایی، سامی و چینی-نبنی در کنار مردمانی که به زبان آلتایی، یا ترکی، یا قفقازی سخن میگفتند عرضاندام کردند. همچنین در اینجا امپراتوریهای بزرگ هم ظهور کردند. فرانکوپن میگوید از آغاز زمان، قلب آسیا جایی بود که امپراتوریها ساخته میشدند.
کتاب «راههای ابریشم» شامل بیستوپنج فصل با این عناویت است: «ایجاد راه ابریشم» «راه دین»، «راه شرق مسیحی»، «راه انقلاب»، «راه همزیستی»، «راه پوست»، «راه برده»، «راه بهشت»، «راه دوزخ»، «راه مرگ و ویرانی»، «راه طلا»، «راه نقره»، «راه شمال اروپا»، «راه امپراتوری»، «راه بحران»، «راه جنگ»، «راه طلای سیاه»، «راه آشتی»، «راه گندم»، «راه نسلکشی»، «راه جنگ سرد»، «راه ابریشم آمریکا»، «راه همچشمی ابرقدرتها»، «راه فاجعه» و «راه تراژدی».
در فصل ابتدایی کتاب «راههای ابریشم» به امپراتوری ایران اشاره شده و نویسنده درباره آن نوشته: «اگرچه بسیاری از پادشاهیها و امپراتوریها از این گهواره برخاستند، بزرگترین آنها شاهنشاهی ایران بود. ایرانیان در سدهی ششم پ م (پیش از میلاد) در جایی در جنوب ایران کنونی به سرعت گسترش یافتند؛ بر همسایگانشان چیره شدند و تا کرانه دریای اژه پیش رفتند؛ مصر را گرفتند و در شرق نیز تا کوههای هیمالیا رفتند. علت پیروزی آنها به نوشته هرودوت، تاریخنگار یونانی، فکر باز آنها بود. پارسها رسوم بیگانه را راحت میپذیرند. اگر میدیدند جامهی دشمن شکستخوردهای بهتر از جامهی خودشان است لباس خود را رها میکردند و لباس او را میپوشیدند. بدین سان آنها یک بار لباس از مادها و بار دیگر از مصریان به وام گرفتند.»
نویسنده کتاب «راههای ابریشم» معتقد است که پذیرش اندیشهها و شیوههای نو عامل مهمی بود که به ایرانیان کمک کرد نظام اداری کارآمدی با مشارکت اقوام مختلف بسازند. کارمندان تحصیلکردهای مسئول ادارهی امور روزمرهی کشور بودند؛ همهی جزئیات را از پرداخت دستمزد خدمتکاران خاندان سلطنت تا کیفیت و کمیت اجناس بازار را ثبت میکردند؛ مسئولیت تعمیر و نگهداری شبکهی راههای کشور را هم، که مایهی رشک جهان باستان بود، بر عهده داشتند. او ایران را مظهر ثبات و انصاف مینامد، چنان که کتیبهای در سینه صخرهای در بیستون گواهی میدهد. این کتیبه به سه زبان پارسی، ایلامی، و اکدی گزارش میکند که داریوش بزرگ، یکی از نامیترین شاهان ایران، شورشها و خیزشها را سرکوب کرد، یورشهای بیگانگان را پس زد، و به مستمند و قدرتمند ستم نکرد. کتیبه فرمان میدهد که کشور را ایمن نگاه دارید و به مردم نیکی کنید، زیرا شالودهی پادشاهی دادگری است. مدارا با اقلیتها به حدی افسانهای وجود داشت، چنان که از یک شاه ایران یعنی کوروش به سبب سیاستهایش، از جمله آزادسازی یهودیان از تبعید در بابل، به عنوان «مسیح» و کسی که «یهوه خدای آسمانها» او را برانگیخته است یاد میشود.
درباره پیتر فرانکوپن نویسنده کتاب «راههای ابریشم تاریخ جهان از دیدگاهی نو»
پیتر فرانکوپن، متولد 1971، پژوهشگر تاریخ و نویسنده است. فرانکوپن دارای مدرک دکتری فلسفه است و در رشته تاریخ هم تحصیل کرده است. او مورخی مستقر در دانشگاه آکسفورد است. فرانکوپن نویسنده کتاب «جنگ صلیبی اول: فراخوان از شرق» است که تکنگاری وزینی درباره بیزانس و اسلام و غرب در قرون یازدهم و دوازدهم است. او پژوهشگر ارشد در کالج ووستر دانشگاه آکسفور و همچنین مدیر مرکز مطالعات بیزانس در این دانشگاه است.
درباره ترجمه کتاب «راههای ابریشم تاریخ جهان از دیدگاهی نو»
کتاب «راههای ابریشم تاریخ جهان از دیدگاهی نو» با ترجمه حسن افشار در نشر مرکز منتشر شده است.
حسن افشار، متولد 1332 در میاندوآب، مترجم ایرانی است. افشار به دلیل شغل پدرش که در میاندوآب ماموریت داشت در این شهر به دنیا آمد اما تمام دوران تحصیلاش را در تهران گذراند. او در سال 1353 در حالی که ایام پایانی خدمت سربازی را میگذراند به دانشگاه رفت. او در سال سوم رشته معماری و شهرسازی بود که قید اتمام تحصیل در این رشته را زد و برای تحصیل در رشته سینما به امریکا رفت. حسن افشار از ابتدای ورود به دانشگاه به شکل تفننی ترجمه میکرد اما در امریکا به شکل جدیتری به ترجمه پرداخت و اولین اثری که ترجمه کرد کتاب «تاریخ سینما» بود. او تاکنون آثار متعددی در زمینههای مختلف به خصصوص در زمینههای مختلف ترجمه کرده است. «لیبرالیسم و محدودیتهای عدالت»، «آنچه با پول نمیتوان خرید»، «تاریخ مختصر جمهوری وایمار»، «سه رساله پیشا نقدی» و «نیمهشب در کتابفروشی افکار نورانی» برخی از ترجمههای حسن افشار هستند.
دسته بندی: | علوم انسانی |
موضوع اصلی: | تاریخ |
موضوع فرعی: | تاریخ جهان |
زبان: | فارسی |
قطع: | وزیری |
نوع جلد: | شومیز |
تعداد صفحه: | 580 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک