آشنایی با هنر پرسشگری (اختران)
براساس مفاهیم تفکر انتقادی و اصول سقراطی
نویسنده: لیندا الدر
مترجم: علی صاحب الزمانی
ناشر: آمه
دسته بندی: اندیشه و تفکر
300,000 ریال
کتاب «آشنایی با هنر پرسشگری بر اساس مفاهیم تفکر انتقادی و اصول سقراطی»، نوشتۀ لیندا الدر و ریچارد پل
کتاب «آشنایی با هنر پرسشگری بر اساس مفاهیم تفکر انتقادی و اصول سقراطی»، با عنوان اصلی The Miniature Guide to The Art of Asking Essential Questions، کتابی است از سری کتابهای لیندا الدر و ریچارد پل در آموزش تفکر انتقادی و لوازم و ابزارهای دستیابی به این نوع از تفکر و استفاده از آن در زندگی. الدر و پل در کتاب «آشنایی با هنر پرسشگری» از اهمیت پرسشگری سخن میگویند و از اینکه برای ارتقای کیفیت تفکر و کیفیت زندگی باید بیاموزیم که چه پرسشهایی را مطرح کنیم. کتاب فهرستی از پرسشهای بنیادین را پیش روی مخاطبان خود میگذارد تا روحیۀ پرسشگری را در آنها تقویت کند و نیز به آنها یاد بدهد که چه پرسشهایی مهم و اصولی و نظاممند هستند و پرسشگری درست و هدفمند چه ویژگیهایی دارد.
چنانکه نویسندگان در آغاز کتاب «آشنایی با هنر پرسشگری» تأکید کردهاند، برای درک بهتر و دقیقتر این کتاب چه بسا بد نباشد دو کتاب دیگر از لیندا الدر و ریچارد پل را نیز بخوانیم: یکی کتاب «تفکر انتقادی: تدابیری برای آگاهانه زیستن و خوب آموختن» و دیگری «آشنایی با هنر پرسشگری سقراطی بر اساس مفاهیم و ابزارهای تفکر انتقادی».
مروری بر کتاب «آشنایی با هنر پرسشگری»
کتاب «آشنایی با هنر پرسشگری» شامل مقدمه و چهار بخش است. لیندا الدر و ریچارد پل در این کتاب، ضمن صحبت از اهمیت و قدرت پرسشهای بنیادین، به دستهبندی این پرسشها پرداختهاند. آنها در این کتاب سعی دارند شیوة پرسشگری نظاممند را به مخاطبان خود بیاموزند. با خواندن کتاب «آشنایی با هنر پرسشگری» یاد میگیریم که در فرایند مطالعه و همچنین در متن زندگی روزمره چه پرسشهایی را در ارتباط با اندیشهها و اموری که با آنها مواجه میشویم مطرح کنیم تا به شناختی دقیق از آن اندیشهها و امور دست یابیم. در این کتاب پرسشگری به عنوان شیوهای از اندیشیدن مطرح شده است، با تأکید بر این نکته که هر پرسشی واجد ارزش نیست و به جای طرح پرسشهای بیهدف و باریبههرجهت باید پرسشهای بنیادین و هدفمند را آموخت.
کتاب «آشنایی با هنر پرسشگری» هم برای دانشآموزان مفید است و هم برای همۀ کسانی که میخواهند دقیقتر خواندن و روشنتر اندیشیدن را بیاموزند. معلمان میتوانند از این کتاب برای آموزش تفکر انتقادی به دانشآموزان و تقویت روحیۀ پرسشگری در آنها استفاده کنند. با خواندن کتاب «آشنایی با هنر پرسشگری» نکاتی در باب چگونه خواندن میآموزیم و همچنین نکاتی دربارة چگونه اندیشیدن به آنچه که میخوانیم و چگونگی تفکر در آنچه که در زندگی روزانه با آن مواجه میشویم. خواندن این کتاب همچنین تأمل و تفکر انتقادی دربارة خودمان و اندیشههایمان را به ما میآموزد.
بخشهای چهارگانۀ کتاب عبارتند از: «پرسشهای تحلیلی»، «پرسشهای ارزیابی»، «پرسشگری در رشتههای درسی» و «پرسشگری بهمنظور خودشناسی و تهذیب نفس».
پرسشگری در مورد ساختار تفکر، پرسشگری در مورد مطلقگرایی جزمی و نسبیگرایی ذهنی، ابزارهای مفهومی برای پرسشهای مفهومی، پرسشگری در تصمیمگیری و مشکلگشایی، پرسشگری در مورد وضوح و دقت، پرسشگری در حین خواندن، پرسشگری در حین نوشتن، طرح پرسشهای اخلاقی، پرسشگری در مورد سوگیری و تبلیغات، پرسشگری در مورد منطق بنیادین رشتههای درسی، طرح پرسشهای بنیادین در زمینهی علم، طرح پرسشهای بنیادین در زمینهی رشتههای اجتماعی، طرح پرسشهای بنیادین در زمینهی هنرها، خودپرسشگری در مقام یادگیرنده، پرسشگری در مورد خودمحوری خودمان، پرسشگری در مورد جامعهمحوری خودمان، پرسشگری برای پرورش فضائل فکری و پرسشگری نظاممند و سقراطی از جمله مباحثی هستند که در بخشهای مختلف کتاب «آشنایی با هنر پرسشگری» مطرح شدهاند.
در بخشی از این کتاب میخوانید: «کیفیت زندگی ما بسته به کیفیت تفکر ماست. کیفیت تفکر ما نیز به نوبهی خود بسته به کیفیت پرسشهایی است که میکنیم، زیرا این پرسشها در حکم نیروی محرکهی تفکر هستند. بدون پرسش چیزی نداریم که به آن فکر کنیم. بدون پرسشهای بنیادین معمولاً نمیتوانیم تفکرمان را بر آنچه مهم و ریشهای است متمرکز کنیم.
وقتی در مورد مقولهای پرسشهای بنیادین میکنیم، یعنی میپردازیم به هر آنچه در آن مقوله لازم، مربوط، و ناگزیر است. به اصل قضیه توجه میکنیم. تفکرمان متعادل و منظم است. آمادهی یادگیری هستیم. بهلحاظ عقلی توانایی راه پیدا کردن را داریم.
برای موفق بودن در زندگی باید پرسشهای بنیادین کرد: هنگام مطالعه، نوشتن، صحبت کردن، خرید، کار کردن یا پرورش فرزند، انتخاب دوست یا شریک زندگی، یا طرف شدن با رسانههای جمعی و اینترنت.»
کتاب «آشنایی با هنر پرسشگری بر اساس مفاهیم تفکر انتقادی و اصول سقراطی» با ترجمۀ علی صاحبالزمانی در نشر اختران منتشر شده است.
دربارة لیندا الدر و ریچارد پل، نویسندگان کتاب «آشنایی با هنر پرسشگری»
لیندا الدر (Linda Elder)، متولد 1962، روانشناس آموزشی اهل امریکا و متخصص در زمینۀ تفکر انتقادی است. الدر دارای دکترای روانشناسی است. او نقشی مؤثر در توسعه و آموزش تفکر انتقادی داشته و مدتی نیز رییس بنیاد تفکر انتقادی بوده است.
دکتر ریچارد پل (Richard Paul) از سردمداران تفکر انتقادی و آموزش آن بود. پل، به منظور آموزش و گسترش تفکر انتقادی، مرکز و بنیاد تفکر انتقادی را تأسیس کرد. لیندا الدر نیز پس از آشنایی با تفکر انتقادی و مطالعۀ جدیتر در این زمینه به مرکز و بنیاد تفکر انتقادی پیوست و علاقۀ مشترک پل و الدر به این حوزه به همکاری دامنهدار آنها در زمینۀ تفکر انتقادی و آموزش آن منجر شد.
از دیگر کتابهای مشترک لیندا الدر و ریچارد پل، که به فارسی هم ترجمه شدهاند، میتوان به «آشنایی با هنر دقیق خواندن بر اساس مفاهیم و اصول تفکر انتقادی»، «چگونه سوگیری و تبلیغات را در رسانهها تشخیص دهیم» و «آشنایی با شیوهی درس خواندن و خوب آموختن با استفاده از مفاهیم و ابزارهای تفکر انتقادی» اشاره کرد.
رتبۀ کتاب «آشنایی با هنر پرسشگری» در گودریدز: 4.07 از 5.
دسته بندی: | علوم انسانی |
موضوع اصلی: | فلسفه |
موضوع فرعی: | اندیشه و تفکر |
زبان: | فارسی |
قطع: | رقعی |
نوع جلد: | شومیز |
تعداد صفحه: | 112 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک