تصویر ناتمام (بان)
اندیشه ی ناکجآبادی برای عصری سراسر ضد ناکجآبادی
نویسنده: راسل جاکوبی
مترجم: مهدی نصراله زاده
ناشر: نشر بان
دسته بندی: عمومی
1,960,000 ریال
کتاب «تصویر ناتمام» نوشتۀ راسل جاکوبی
آیا ناکجاآبادی اندیشیدن و در جستجوی آرمانشهر بودن مضر و بیهوده و مضحک است و راه به جایی نمیبرد؟ راسل جاکوبی در کتاب «تصویر ناتمام» معتقد است که چنین نیست و اتفاقاً جستجوی آرمانشهر و تفکر ناکجاآبادی، برخلاف دیدگاههای رایج امروزی در این باره، برای جامعۀ مدرن سودمند است.
کتاب «تصویر ناتمام: اندیشهی ناکجاآبادی برای عصری سراسر ضد ناکجاآبادی»، با عنوان اصلی Picture Imperfect: Utopian Thought for an Anti-Utopian Age، کتابی در دفاع از آرمانشهری اندیشیدن و در انتقاد از دیدگاههای ضد آرمانشهری است. راسل جاکوبی، در دورانی که اندیشههای آرمانشهری دیگر خریدار چندانی ندارند و انتقادهای زیادی به این دست اندیشهها میشود، از ضرورت احیای نگرش آرمانشهری و ناکجاآبادی سخن میگوید و دلیلهایی میآورد در اثبات مفید بودن آرمانشهری نگریستن برای انسان و جهان مدرن.
کتاب «تصویر ناتمام»، علاوه بر بحثی تئوریک دربارۀ اندیشۀ ناکجاآبادی و مزایای آن، ما را با تاریخچۀ این نوع اندیشه و سنتهای مختلف اندیشۀ ناکجاآبادی و نیز سنتهای اندیشۀ ضد ناکجاآبادی آشنا میکند و متون گوناگون را، در جستجوی ناکجاآباد و ضد ناکجاآباد، میکاود.
متن اصلی کتاب «تصویر ناتمام» اولین بار در سال 2005 منتشر شده است.
مروری بر کتاب «تصویر ناتمام»
راسل جاکوبی در کتاب «تصویر ناتمام» با رویکردی سلبی و نه ایجابی به مفهوم آرمانشهر و آرمانشهرگرایی مینگرد و با همین رویکرد و از این منظر است که به دفاع از این مفهوم و اندیشۀ آرمانشهری یا ناکجاآبادی میپردازد.
از دید جاکوبی ناکجاآباد اندیشی را باید با نگاهی متفاوت با نگاه رایج نگریست و درک کرد. تأکید او در کتاب «تصویر ناتمام» بر وجوه و جنبههای رهاییبخش اندیشۀ ناکجاآبادی است و او بر آن است که در این کتاب، همین وجوه را، با اتخاذ رویکرد سلبی به ناکجاآباد، برجسته سازد.
جاکوبی در کتاب «تصویر ناتمام» بر این عقیده است که خواستِ ناکجاآباد و آرمانشهر، خواستی است که به زندگی معنا میبخشد، درحالیکه نگرشهای محافظهکارانه که مبتنی بر پذیرش وضع موجود هستند، راه را بر هرگونه تغییر مثبتی میبندند و وضعِ موجود را محتوم و تغییرناپذیر جلوه میدهند.
کتاب «تصویر ناتمام» مواجههای انتقادی با نگرشهایی است که نگاهی نقادانه و مشکوک به آرمانشهرگرایی دارند و آن را منافی واقعبینی میدانند و معتقدند خواستِ آرمانهشر، یک خواستِ محال است که راه به جایی نمیبرد و به تمامیتخواهی و هول و وحشت میانجامد و به همین دلیل باید واقعبینانه با مسائل جهان برخورد کرد و از آرمانخواهی دست کشید.
کتاب «تصویر ناتمام» همچنین سِیری در سنتهای ناکجاآبادگرایی و ناکجاآباد اندیشی و نیز سنتهای ضد ناکجاآبادی است و ردّ این گرایشها و نگرشهای متضاد را در اعصار مختلف و متون گوناگون، از جمله رمانها، میجوید و در بحث از اندیشههای ضد ناکجاآبادی به رمانهای «1984» و «مزرعهی حیوانات» جورج اورول و «دنیای قشنگ نو» آلدوس هاکسلی هم اشارههایی میکند.
نویسنده در کتاب «تصویر ناتمام» به مقایسۀ میان ناکجاآبادگرایی سلبی و ناکجاآبادگرایی ایجابی میپردازد و مزایای اولی بر دومی و وجوه رهاییبخش و انتقادی و سازندۀ ناکجاآبادگرایی سلبی را نشان میدهد.
کتاب «تصویر ناتمام» از مقدمه، چهار فصل و یک مؤخره تشکیل شده است.
فصلهای چهارگانۀ کتاب «تصویر ناتمام» عبارتند از: «نسیمی آنارشیک»، «درباب ضدناکجاآبادگرایی: کم یا بیش»، «خارجکردن جهان از مدارهای مألوفاش» و «تمنایی که نمیتوان بر زبان آورد».
دربارۀ راسل جاکوبی، نویسندۀ کتاب «تصویر ناتمام»
راسل جاکوبی (Russell Jacoby)، متولد 1945، استاد دانشگاه، مؤلف و منتقد فرهنگ دانشگاهی است. او استاد تاریخ دانشگاه UCLA و پژوهشگر تاریخ فکری و فرهنگی اروپا و امریکا در قرن بیستم، خصوصاً تاریخ روشنفکران و آموزش، است.
از آثار راسل جاکوبی میتوان به کتابهای «فراموشی اجتماعی: نقدی بر روانشناسی معاصر» و «دیالکتیک شکست: خطوط مارکسیسم غربی» اشاره کرد.
از جاکوبی مقالاتی هم در نشریات مختلف، از جمله «نیویورک تایمز» و «لس آنجلس تایمز» منتشر شده است.
دربارۀ ترجمۀ فارسی کتاب «تصویر ناتمام»
کتاب «تصویر ناتمام: اندیشهی ناکجاآبادی برای عصری سراسر ضد ناکجاآبادی» با ترجمه و مقدمۀ مهدی نصرالهزاده در نشر بان منتشر شده است.
مهدی نصرالهزاده، متولد 1354 در تهران، مترجم ایرانی است. او دارای فوق لیسانس از دانشگاه هنر تهران است و علاوه بر تدریس در دانشگاه، کتابهای مختلفی را در زمینههای تئاتر و سینما و هنر و دیگر رشتههای علوم انسانی به فارسی ترجمه کرده است.
از ترجمههای مهدی نصرالهزاده میتوان به کتابهای «سینهفیلیا و تاریخ یا وزیدن باد بین درختها»، «تاریخهای تئاتر»، «جهان چگونه مدرن شد؟ داستان یک "پیچ"، یک کاتب، یک کتاب»، «ذهن و بازار: جایگاه سرمایهداری در تفکر اروپای مدرن»، «جانهای بیمار، ذهنهای سرحال: چگونه ویلیام جیمز میتواند زندگی شما را نجات دهد» و «نظریۀ اجرا» اشاره کرد.
دسته بندی: | علوم انسانی |
موضوع اصلی: | جامعه شناسی |
موضوع فرعی: | عمومی |
زبان: | فارسی |
قطع: | رقعی |
نوع جلد: | شومیز |
تعداد صفحه: | 288 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک