پایان همه گیری: دروغی برای تمام اعصار
قرنطینه در تاریخ علم
نویسنده: کری نیکسون
مترجم: زهرا امین کارسیدانی
ناشر: طرح نقد
دسته بندی: عمومی
2,252,500 ریال
کتاب «پایان همهگیری: دروغی برای تمامی اعصار» نوشتۀ کری نیکسون
درسهایی از تاریخ پزشکی برای روزهای سختِ بیماریهای همهگیر. کتاب «پایان همهگیری: دروغی برای تمامی اعصار (قرنطینه در تاریخ علم)»، با عنوان اصلی Quarantine Life from Cholera to COVID-19: What Pandemics Teach Us About Parenting, Work, Life, and Communities from the 1700s to Today، کتابی است که در بحبوحۀ همهگیری ویروس کرونا نوشته شده است و در آن تجربیات بشر دربارۀ بیماریهای واگیردار، بهمنظور استفاده از این تجربهها در مواجهه با کرونا و همهگیریهای بعدی، مورد مطالعه قرار گرفته است.
کری نیکسون در کتاب «پایان همهگیری: دروغی برای تمامی اعصار» داستان مواجهۀ مردم و جامعۀ علمی با بیماریهای واگیردار را در طول تاریخ روایت میکند تا دریابیم گذشتگان ما در برخورد با چنین بیماریهایی چگونه عمل کردهاند و امروزه در مواجهه با همهگیریها چه درسی میتوان از آنها گرفت.
کتاب «پایان همهگیری: دروغی برای تمامی اعصار» کتابی است که در آن از منظری اجتماعی به مقولۀ همهگیری پرداخته شده و روشهای درست و غلط مواجهه و مقابله با بیماریهای همهگیر در اعصار گذشته بیان شده تا امروزه وقتی با همهگیری مواجه میشویم اشتباهات گذشته را تکرار نکنیم و نیز روشهای درست گذشتگان را چراغ راه سازیم.
کری نیکسون در کتاب «پایان همهگیری: دروغی برای تمامی اعصار» بیماریهای همهگیر را نه صرفاً یک تهدید، بلکه فرصتی میداند برای اینکه افراد چیزهایی اساسی را درباب زندگی اجتماعی بیاموزند و بدانند که هستی آنها به هستی دیگران وابسته است.
متن اصلی کتاب «پایان همهگیری: دروغی برای تمامی اعصار» اولین بار در سال 2021 منتشر شده است.
مروری بر کتاب «پایان همهگیری: دروغی برای تمامی اعصار»
کری نیکسون در کتاب «پایان همهگیری: دروغی برای تمامی اعصار» بر این عقیده است که تصور اینکه همهگیریها روزی برای همیشه به پایان میرسند توهمی بیش نیست و بهتر است بهجای دل خودش داشتن به این توهم یاد بگیریم چطور با همهگیریها مقابله کنیم و آنها را شکست دهیم و خود نیز از بیماری بیاموزیم که انسانهای بهتری بشویم.
کتاب «پایان همهگیری: دروغی برای تمامی اعصار» نقدی بر دوریگزینی افراطی از جمع در دوران همهگیریها و نیز نقدی بر شیوههای نادرست و ستیزهجویانۀ مقابله با بیماریهای همهگیر و توصیههای ایمنی برای جلوگیری از شیوع این بیماریهاست.
نویسنده در کتاب «پایان همهگیری: دروغی برای تمامی اعصار» به تاریخ پزشکی و بیماریهای همهگیر نقب میزند و مثالهای مختلفی از مواجهه و مقابله با همهگیریها در طول تاریخ میآورَد تا، در دورانی که جهان هنوز بهشدت با کرونا درگیر است، نشان دهد ما گرفتاران به همهگیری کرونا اولین کسانی نیستیم که با چنین بحران و فاجعهای مواجهیم و اگر حواسمان جمع نباشد ممکن است اشتباهات گذشته در مواجهه با همهگیریها به ما نیز مثل گذشتگانمان آسیبهایی جدی وارد کند.
آنچه در کتاب «پایان همهگیری: دروغی برای تمامی اعصار» در مواجهه با همهگیری بر آن تأکید میشود پذیرش بیماری بهعنوان پدیدهای اجتماعی است؛ پدیدهای که افراد یک جامعه را بههم وصل میکند نه اینکه آنها را از هم جدا سازد. نویسنده در این کتاب بر آن است که ما را به خصلت جمعی بیماری توجه دهد و به اینکه بیماری برای هرکسی، فارغ از طبقه و جایگاه و پایگاه اجتماعی و نژاد و جنسیتش، میتواند اتفاق بیُفتد و بنابراین بهتر است در مواجهه با همهگیریها بهجای اینکه فقط به فکر نجات خودمان باشیم به نجات همگان از هر رنگ و جنس و نژاد و ملیت و طبقهای بیندیشیم و امکانات درمانی و پیشگیری از بیماری را برای همه بهصورت یکسان و عادلانه بخواهیم چون نجات ما از بیماری در گرو نجات همگان است.
کتاب «پایان همهگیری: دروغی برای تمامی اعصار» نقدی بر نابرابری امکانات درمانی و پیشگیری از بیماری در جوامع گوناگون است و هشداری دربارۀ بیتوجهی به دیگران در شرایط سخت بیماری و تلاش خودخواهانه برای نجات فردی.
کری نیکسون در کتاب «پایان همهگیری: دروغی برای تمامی اعصار» آموزههایی برای انسانی و اخلاقی زیستن در دوران همهگیریها ارائه میدهد و به ما میگوید چگونه میتوان از بیماری درسِ زندگی گرفت.
یکی از آموزههای کتاب «پایان همهگیری: دروغی برای تمامی اعصار» تمرین مدارا در مواجهه با دیگرانی است که مثل ما فکر نمیکنند. نویسنده در این کتاب مدارا را روشی کارآمد برای غلبه بر همهگیری و شکست آن میداند و توصیه میکند در مواجهه با کسانی که متعصبانه دربرابر راهکارهای ایمنی برای جلوگیری از شیوع بیماری مقاومت میکنند با مدارا رفتار کنیم و سعی کنیم دلیل مقاومت و مخالفت آنها را درک کنیم و آنها را دشمن نپنداریم تا بتوانیم به همدلی و زبانی مشترک با آنها دست یابیم و آنها را به انجام آنچه درستی آن بهلحاظ علمی اثبات شده است متقاعد کنیم.
نیکسون در کتاب «پایان همهگیری: دروغی برای تمامی اعصار» کلید تسلیم نشدن دربرابر همهگیریها و شکست آنها را در سه چیز میداند: اجتماع، خلاقیت و ارتباط. او در این کتاب، با رجوع به تاریخ علم و تاریخ پزشکی و تاریخ بیماریها، به ما میآموزد که چگونه با یافتن شیوههای خلاقانه برای مقابله با بیماریها، پذیرش بیماری بهعنوان یک پدیدۀ اجتماعی که ما انسانها را به یکدیگر مرتبط میکند و روش درست ارتباطگیری با دیگران و تمرین مدارا دربرابر عقاید مخالف، همهگیریها را شکست دهیم و خود نیز به انسانهایی بهتر بدل شویم.
کتاب «پایان همهگیری: دروغی برای تمامی اعصار» از مقدمه، ده فصل، بخشی در بین فصول با عنوان «میانپرده / پادفصل / بیا دربارۀ مرگ حرف بزنیم، عزیزم!» و یک بخش نتیجهگیری تشکیل شده است.
فصلهای دهگانۀ کتاب «پایان همهگیری: دروغی برای تمامی اعصار» عبارتند از: «#گوش_به_زنها_کنید»، «تجارت مخاطرهآمیز»، «بیایید به هم بچسبیم»، «دستهایت را بشور»، «میکروبها؛ میکروبها همهجا حضور دارند»، «درمانهای مأیوسکننده و خطرناک در طول تاریخ»، «بحث و جدلی اخلاقی برای تمامی اعصار»، «حال کودکان خوب نیست»، «برابرساز بزرگ اجتماعی» و «منطقۀ خطر».
دربارۀ کری نیکسون، نویسندۀ کتاب «پایان همهگیری: دروغی برای تمامی اعصار»
کری نیکسون (Kari Nixon) پژوهشگر، مؤلف و استاد دانشگاه است. او استاد علوم انسانی پزشکی و متخصص در زمینۀ واکنشهای اجتماعی به بیماریهای عفونی است.
نیکسون دربارۀ تاریخ اجتماعی واکنشهای نوع بشر به بیماری در ادبیات ویکتوریایی و فرهنگ عامه پژوهش کرده است. او همچنین بهطور منظم دربارۀ اخلاق پزشکی، زامبیها و فشارهای مشکلساز بر سیستم مراقبتهای بهداشتی و مسائل مربوط به عدالت اجتماعی برای نژادها و جنسیتهای به حاشیه رانده شده تدریس میکند.
نیکسون مطالبی هم دربارۀ بهداشت عمومی برای مخاطبان عادی برای رسانهها، از جمله «سیانان»، نوشته است.
از آثار کری نیکسون میتوان به کتاب «بازماندگان همۀ بیماریهای مُسری: نظریۀ میکروب، بیماری و مخمصۀ تماس انسانها» اشاره کرد.
دربارۀ ترجمۀ فارسی کتاب «پایان همهگیری: دروغی برای تمامی اعصار»
کتاب «پایان همهگیری: دروغی برای تمامی اعصار (قرنطینه در تاریخ علم)» با ترجمۀ زهرا امینکار سیدانی در انتشارات طرح نقد منتشر شده است.
زهرا امینکار سیدانی، متولد 1355، مترجم ایرانی است. از ترجمههای او میتوان به کتابهای «بمب و خاکستر» و «کوه میان ما» اشاره کرد.
دسته بندی: | علوم انسانی |
موضوع اصلی: | جامعه شناسی |
موضوع فرعی: | عمومی |
زبان: | فارسی |
قطع: | پالتوئی |
نوع جلد: | شومیز |
تعداد صفحه: | 312 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک