راهنمای بیگانهای برای انسانها
درسهایی از علم درباره رفتار و هویت ما انسانها
نویسنده: کامیلا پنگ
مترجم: مهدیه مهدیان فر
ناشر: نیماژ
دسته بندی: اندیشه و تفکر
2,465,000 ریال
کتاب «راهنمای بیگانهای برای انسانها» نوشتۀ کامیلا پنگ
راهنمایی علمی و اتوبیوگرافیک برای شناخت انسانها و یادگیریِ جورِ دیگر دیدن. کتاب «راهنمای بیگانهای برای انسانها: درسهایی از علم دربارۀ رفتار و هویت ما انسانها»، با عنوان اصلی An Outsiders Guide to Humans: What Science Taught Me About What We Do and Who We Are، کتابیست که درک و دریافتی تازه و نامتعارف از انسان و زندگی ارائه میدهد.
کامیلا پنگ، که دانشمندی مبتلا به اوتیسم و اختلال اضطرابی و بیشفعالی و نقص توجه است، در کتاب «راهنمای بیگانهای برای انسانها» بر آن است که آنچه را، بهعنوان یک فرد نامتعارف و بیگانه با مناسبات عادی اجتماعی، از انسان و زندگی و هویت و رفتارهای آدمی درک کرده است با ما در میان بگذارد.
البته کتاب «راهنمای بیگانهای برای انسانها» صرفاً بیان تجربیات شخصی نویسنده نیست و مبنایی علمی دارد و بر یافتهها و مستندات علمی استوار است. این کتاب به ما یادآور میشود که تنوع عصبی و داشتن شخصیت و نگاه و درک و رفتار متفاوت و نامتعارف را نباید یک اختلال اجتماعی دانست و چنین پدیدهای را باید تنوع زیستی تلقی کرد و از آن درسهایی آموخت برای درک هویت آدمی و جور دیگر دیدن مناسبات و عُرفها و هنجارهای اجتماعی.
کامیلا پنگ در کتاب «راهنمای بیگانهای برای انسانها»، از دید فردی مبتلا به تنوع عصبی و با اتکا به یافتههای علمی دربارۀ مکانیزم مغز و مشخصات زیستی انسان، به ما میگوید که انسانبودن به چه معناست.
متن اصلی کتاب «راهنمای بیگانهای برای انسانها» اولین بار در سال 2020 منتشر شده است.
مروری بر کتاب «راهنمای بیگانهای برای انسانها»
اساس آنچه کامیلا پنگ در کتاب «راهنمای بیگانهای برای انسانها» دربارۀ انسانبودن و روابط انسانی و اجتماعی به ما میگوید بر یافتههای علمی دربارۀ مکانیزم مغز و منشاء زیستشناختی هویت و رفتارهای انسان استوار است.
کتاب «راهنمای بیگانهای برای انسانها» به ما میگوید که شخصیت خود، بحرانهای اجتماعی و روابط انسانیمان را در چشمانداز زیستشناسی درک کنیم و بشناسیم.
در کتاب «راهنمای بیگانهای برای انسانها» مغز انسان بهمثابه یک ابررایانه معرفی میشود؛ یک ماشین که دادهها را پردازش میکند و نقشی مهم در رفتارها و تفکر و روابط و تصمیمگیریهای ما دارد. نویسنده در این کتاب بر این عقیده است که ما از ماشینها میتوانیم درسهایی برای بهتر زیستن و بهتر فکر کردن و تصمیم گرفتن بیاموزیم.
کامیلا پنک در هر فصل از کتاب «راهنمای بیگانهای برای انسانها»، با اتکا به تجربههای شخصی خود از اختلالی که با آن درگیر است و هرآنچه از این اختلال دربارۀ انسان و زندگی آموخته است و درآمیختن این تجربهها و آموزهها با مطالعات و تحقیقات علمیاش، وجوهی مختلف از هویت و شخصیت انسان را روی دایره میریزد و راهکارهایی عملی ارائه میدهد که بهکمک آنها بتوانیم بر بحرانهای مختلف زندگیمان فائق آییم و در مواجهه با موقعیتهای مختلف بهتر تصمیم بگیریم و درستتر رفتار کنیم.
کتاب «راهنمای بیگانهای برای انسانها» اگرچه کتابی علمی است اما به زبانی ساده و شیرین نوشته شده و از همین رو مخاطبان غیرمتخصص اما علاقهمند به مباحث مربوط به روانشناسی، خصوصاً روانشناسی شناختی، بهراحتی میتوانند با آن ارتباط برقرار کنند و با مباحث آن همراه شوند و از این کتاب نکتههایی بدیع و تازه دربارۀ کارکرد ذهن و مغز انسان بیاموزند و با خواندنِ آن به خودشان و دیگران و نیز به زندگی جورِ دیگری بنگرند.
کتاب «راهنمای بیگانهای برای انسانها» از مقدمه، یازده فصل و یک مؤخره تشکیل شده است.
فصلهای یازدهگانۀ کتاب «راهنمای بیگانهای برای انسانها» عبارتند از: «چطور (بهمعنای واقعی) فراجعبهای فکر کنید»، «چطور خودِ عجیبتان را در آغوش بکشید»، «چطور کمالگرایی را دور بریزید»، «چطور باید ترس را حس کرد»، «چطور باید به هارمونی رسید»، «چطور همرنگ جماعت نباشید»، «چطور به اهدافتان برسید»، «چطور باید با دیگران همدلی کرد»، «چطور باید با دیگران ارتباط برقرار کرد»، «چطور از اشتباهاتتان درس بگیرید» و «چطور باید مبادی آداب بود».
دربارۀ کامیلا پنگ، نویسندۀ کتاب «راهنمای بیگانهای برای انسانها»
کامیلا پنگ (Camilla Pang)، متولد 1992، دانشمند بریتانیایی است. او دارای دکترای بیوانفورماتیک از دانشگاه لندن است.
پنگ، که خود چنانکه پیشتر اشاره شد به اوتیسم مبتلاست، یکی از چهرههای فعال در زمینۀ افزایش آگاهی زنان جوان دربارۀ اوتیسم است. او در سال 2020 بهخاطر یکی از کتابهایش، که در ایران با عنوان «راهنمای درک روابط انسانی: انسانی که فکر میکردید میشناسید» ترجمه شده، جایزۀ انجمن سلطنتی را دریافت کرده است.
از دیگر آثار کامیلا پنگ میتوان به کتاب «پیشرفت: چگونه مانند یک دانشمند فکر کنیم، یاد بگیریم چگونه شکست بخوریم و ناشناخته را در آغوش بگیریم» اشاره کرد.
دربارۀ ترجمۀ فارسی کتاب «راهنمای بیگانهای برای انسانها»
کتاب «راهنمای بیگانهای برای انسانها: درسهایی از علم دربارۀ رفتار و هویت ما انسانها» با ترجمه و مقدمۀ مهدیه مهدیانفر در نشر نیماژ منتشر شده است.
مهدیه مهدیانفر، متولد 1371، مترجم ایرانی است. از ترجمههای او میتوان به کتابهای «فلسفهپردازی: از میل همگانی به دانستن تا استدلال منطقی» و «مرگ را جدی نگیر: آرای اسپینوزا در باب چگونهزیستن و چگونهمردن» اشاره کرد.
دسته بندی: | علوم انسانی |
موضوع اصلی: | فلسفه |
موضوع فرعی: | اندیشه و تفکر |
زبان: | فارسی |
قطع: | رقعی |
نوع جلد: | شومیز |
تعداد صفحه: | 288 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک