مردان قدرت طلب
چگونه ظهور میکنند چرا موفق میشوند و چگونه سقوط میکنند
نویسنده: روت بن گیات
مترجم: فاطمه شاداب
ناشر: ققنوس
دسته بندی: عمومی
2,720,000 ریال
کتاب «مردان قدرتطلب» نوشتۀ روت بنگیات
مردانِ مستبدِ عصرِ ما چگونه بر مسند قدرت سیاسی نشستهاند و چگونه میتوان مستبدان را از اریکۀ قدرت به زیر کشاند؟ کتاب «مردان قدرتطلب: چگونه ظهور میکنند، چرا موفق میشوند و چگونه سقوط میکنند»، با عنوان اصلی Strongmen: How They Rise, Why They Succeed, How They Fall، کتابی دربارۀ چگونگی برآمدن، جاگیرشدن و براُفتادنِ حکومتهای اقتدارگراییست که در عصر حاضر، توسط مردانی جاهطلب و مستبد و پوپولیست، پدید آمدهاند.
روت بنگیات در کتاب «مردان قدرتطلب» نشان میدهد که مردان قدرتمند و مستبدی که در دو قرنِ اخیر زمامِ امور را در نقاط مختلف جهان، از روسیه گرفته تا ایتالیا و آلمان و ترکیه و امریکا و...، بهدست گرفتهاند چگونه و با چه ترفندهایی حکومت را تصاحب کردهاند و چطور توانستهاند مردم را هم تهییج و با خود همراه کنند.
دانیل زیبلات، یکی از نویسندگان کتاب «دموکراسیها چگونه میمیرند»، کتاب «مردان قدرتطلب» را ارائهدهندۀ «تصویری گیرا و روشنگر از چگونگی اعمال خشونت، اغواگری و فساد توسط مردان قدرتمند» توصیف میکند.
همچنین تیموتی اسنایدر، نویسندۀ کتابهای «در مسیرِ ناآزادی» و «در برابر استبداد»، کتاب «مردان قدرتطلب» را «تحلیلی بهموقع از اینکه چگونه یک کاریزما باعث فاجعۀ سیاسی میشود» میداند.
متن اصلی کتاب «مردان قدرتطلب» اولین بار در سال 2020 منتشر شده است.
مروری بر کتاب «مردان قدرتطلب»
روت بنگیات در کتاب «مردان قدرتطلب»، ضمن تحلیل و بررسیِ چگونگی برآمدن حکومتهای اقتدارگرا و توتالیتر در قرن بیستم و قرنِ اخیر و بحث دربارۀ چگونگی سقوط نظامهای توتالیتر و استبدادی، زنگ خطری را به صدا درمیآورد که به نابودی دموکراسی توسط جریانهای راست افراطی و بازگشت فاشیسم و نازیسم هشدار میدهد. او در این کتاب به بررسی و تحلیل این موضوع میپردازد که چنین جریانهایی چگونه و با چه ترفندهایی دلِ مردم را بهدست میآورند و مردم را با خود همراه میکنند.
کتاب «مردان قدرتطلب» با نگاه به حکومتهایی استبدادی نوشته شده که در دو قرن اخیر ظهور کردهاند؛ حکومتهایی که مردانی با گرایشهایی فاشیستی و استبدادی در رأس آنها بوده و آنها را تأسیس کردهاند. بنگیات در کتاب «مردان قدرتطلب» هم به چگونگی برآمدن این حکومتها و ترفندهای به قدرت رسیدنِ زمامدارانشان میپردازد و هم به اینکه مردان قدرتطلب چگونه سرانجام از عرش به فرش میافتند و حکومتشان سقوط میکند.
کتاب «مردان قدرتطلب» به ما میگوید که مردان مستبد چگونه با دستاویزهای جنسیتی و با فساد و خشونت و ترفندهای تبلیغاتی و تلفیق استبداد و پوپولیسم و دستکاری تاریخ و هراسها و خواستههای مردم، وفاداری جمع کثیری از مردم را جلب میکنند و به قدرت میرسند. این کتاب همچنین راههای مبارزه با حکومتهای توتالیتر و اقتدارگرا را نشان میدهد.
کتاب «مردان قدرتطلب» پژوهشی مستند دربارۀ ماهیت اقتدارگرایی و توتالیتاریسم و چگونگی به قدرت رسیدن و سقوط رژیمهای استبدادی است. این کتاب برمبنای دادههایی نوشته شده که نویسنده آنها را از راههای گوناگون، از جمله مصاحبه با کسانی که تجربۀ زندگی تحت سیطرۀ نظامهای اقتدارگرا را داشتهاند و نیز مطالعۀ تجربیاتی از این دست که بهصورتهای مختلفی مثل خاطرات و داستانهای مصور و مدارک بازجویی پلیس و نیروهای نظامی، ثبت شده و باقی ماندهاند بهدست آورده است.
کتاب «مردان قدرتطلب» ماحصل تحقیقات تاریخی و مطالعات جنسیتی و پژوهشهایی در حوزههای علوم سیاسی، فرهنگ بصری و دیگر حوزههاست.
از جمله شخصیتهای سیاسی اقتدارگرا که در کتاب «مردان قدرتطلب» از آنها سخن رفته میتوان به آدولف هیتلر، بنیتو موسولینی، فرانسیسکو فرانکو، صدام حسین، آگوستو پینوشه، معمر قذافی، ولادیمیر پوتین، دونالد ترامپ، عیدی امین، رجب طیب اردوغان و سیلویو برلوسکونی اشاره کرد.
کتاب «مردان قدرتطلب» از مقدمه، سه بخش به نامهای «دستیابی به قدرت»، «ابزارهای حکومت»، «از دست دادن قدرت»، یک بخش نتیجهگیری و ده فصل تشکیل شده است.
فصلهای دهگانۀ کتاب «مردان قدرتطلب» عبارتند از: «قبضۀ قدرت فاشیستی»، «کودتای نظامی»، «ظهور اقتدارگرایان جدید»، «ملتی عظیم»، «تبلیغات»، «مردانگی»، «فساد»، «خشونت»، «مقاومت» و «فرجام».
در بخشی از کتاب «مردان قدرتطلب» میخوانید: «روزگار ما دوران مردان قدرتطلب است؛ رهبرانی مانند برلوسکونی و پوتین که به دموکراسی آسیب میزنند یا آن را نابود میکنند و از ابزار مردانگی برای کسب مشروعیت سیاسی استفاده میکنند. در آمریکا، ترکیه، برزیل، و سایر کشورهای مهم از نظر ژئوپلیتیکی، اینگونه رهبران منابع کشور را برای فرونشاندن طمع خود به خدمت گرفته و راه مبارزه با تغییرات اقلیمی را سد کردهاند. وابستگی ایشان به فساد و سانسور و بیتوجهی به رفاه عمومی به این معنی است که آنها نمیتوانند بحرانهای ملی را بهدرستی حلوفصل کنند و برای مردمانشان ویرانی به بار میآورند. چگونگی مبارزه با ظهور این افراد خودکامه یکی از مهمترین مسائل عصر ماست.»
دربارۀ روت بنگیات، نویسندۀ کتاب «مردان قدرتطلب»
روت بنگیات (Ruth Ben-Ghiat)، متولد 1960، مورخ، استاد دانشگاه و منتقد فرهنگیِ امریکایی است. پژوهشهای او در حوزۀ فاشیسم و رهبران اقتدارگرا است.
از آثار روت بنگیات میتوان به کتاب «سینمای امپراتوری فاشیسم ایتالیا» اشاره کرد.
دربارۀ ترجمۀ فارسی کتاب «مردان قدرتطلب»
کتاب «مردان قدرتطلب: چگونه ظهور میکنند، چرا موفق میشوند و چگونه سقوط میکنند» با ترجمۀ فاطمه شاداب در انتشارات ققنوس منتشر شده است.
فاطمه شاداب، متولد 1346، مترجم ایرانی است. از ترجمههای او میتوان به کتابهای «فروپاشی اتحاد شوروی»، «دورۀ مکارتی»، «پاندمیهای آنفلوانزا»، «واترگیت»، «جنگ خلیج فارس»، «جنبش دانشجویی دهۀ 1960»، «مودراها: یوگا با انگشتان»، «سقوط والاستریت» و «درمان طبیعی افسردگی» اشاره کرد.
دسته بندی: | علوم انسانی |
موضوع اصلی: | علوم سیاسی |
موضوع فرعی: | عمومی |
زبان: | فارسی |
قطع: | وزیری |
نوع جلد: | گالینگور |
تعداد صفحه: | 360 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک