در جست و جوی میلان کوندرا
نویسنده: آریان شومن
مترجم: سحر بهشتی
ناشر: کتاب پارسه
دسته بندی: زندگینامه و خاطرات
1,125,000 ریال
کتاب «در جستوجوی میلان کوندرا» نوشتۀ آریان شومن
گزارشی خواندنی از زندگی و آثار میلان کوندرا. کتاب «در جستوجوی میلان کوندرا»، با عنوان اصلی À la recherche de Milan Kundera، ماحصل تحقیقات میدانی و آرشیوی آریان شومن، روزنامهنگار فرانسوی، پیرامون زندگی و آثار میلان کوندرا، نویسندۀ مشهور چک – فرانسوی، است.
آریان شومن در کتاب «در جستوجوی میلان کوندرا» کوشیده است که به زوایای گوناگونی از زندگی خصوصی، حرفهای، اجتماعی و سیاسی نویسندهای دستنیافتنی و دسترسناپذیر راه یابد.
در کتاب «در جستوجوی میلان کوندرا» سخن از نویسندهایست که سالها بود در انظار ظاهر نمیشد و از دیدهها پنهان بود و در جهان آثارش میزیست و به کندوکاو در انسان و سازوکار جهان ناساز و مضحکههای تلخی که ماحصل این ناسازی و برآمده از آن است میپرداخت.
کتاب «در جستوجوی میلان کوندرا» تصویر میلان کوندرا را در متن زمانهای که او در آن زیسته و وقایع اجتماعی – سیاسی مهمی که از سر گذرانده است ترسیم میکند.
متن اصلی کتاب «در جستوجوی میلان کوندرا» اولین بار در سال 2021 منتشر شده است. این کتاب در زمانی نوشته شده که کوندرا 92 سال داشته است.
مروری بر کتاب «در جستوجوی میلان کوندرا»
آریان شومن گزارش خواندنی و جذابی را که در کتاب «در جستوجوی میلان کوندرا» از زندگی شخصی و شغلی و اجتماعی و سیاسی میلان کوندرا ارائه داده، براساس مصاحبه با وِرا کوندرا، همسر میلان کوندرا، گفتوگو با دوستان و آشنایان کوندرا و کسانی که وقایعی را که بهنحوی با زندگی او و همسرش مربوط میشده به یاد دارند و نیز جستوجو در اسناد آرشیوی مربوط به کوندرا، از نامههای رسمی گرفته تا مصاحبهها و نوشتههای خود او، فراهم آورده است.
میلان کوندرا از نویسندگان مطرحِ منتقد کمونیسم و توتالیتاریسم بود. او از سال 1975 بهصورت یک تبعیدی در فرانسه و دور از کشورش زیست. در سال 1979 تابعیت چکسلواکیاش لغو شد. از سال 1981 تبعۀ فرانسه شد و در سال 2019 تابعیت چک را دریافت کرد.
کوندرا از نسل نویسندگان و هنرمندانی بود که در سال 1968، با ورود تانکهای شوروی به خاک چکسلواکی، رؤیاهای اصلاحطلبانهشان به کابوس بدل شد. او در آثارش به موضوعاتی چون قدرت، توتالیتاریسم و روابط عاطفی میپرداخت و تأثیر توتالیتاریسم را بر خصوصیترین وجوه زندگی کسانی که تحت سیطرۀ چنین نظامهایی میزیستند، نشان میداد. در آثار کوندرا اما نقد توتالیتاریسم نه جنبهای شعارگونه و خشمگینانه، بلکه جنبهای متفکرانه و توأم با طنازیای تأملبرانگیز دارد. او تجربههای سیاسی و تاریخی و نیز تجربههای شخصی و عاطفی را در آثارش به تأملاتی فلسفی درباب جهان و زندگی و بشریت و مفاهیمی اساسی نظیر جاودانگی و فراموشی و حافظه پیوند زده است.
کتاب «در جستوجوی میلان کوندرا» زندگی و شخصیت و آثار این نویسندۀ سرشناس و مهم و سِیرِ تحول فکری او و تأثیر این تحول بر آثار ادبیاش را در پسزمینۀ رویدادهای مهمی روایت میکند که کوندرا از سر گذرانده بود.
کتاب «در جستوجوی میلان کوندرا» نهفقط شرح زندگی و آثار یک نویسنده، بلکه تصویری از تاریخ چکسلواکی دوران کمونیسم را نیز، از خلال شرح زندگی کوندرا، ارائه میدهد و شمهای از آنچه را که در دوران سلطۀ کمونیسم بر سر روشنفکران و نویسندگان و هنرمندان کشورهای کمونیستی میآمد به تصویر میکشد.
کتاب «در جستوجوی میلان کوندرا» با روایت نویسنده از دیدن ورا، همسر میلان کوندرا، در خیابان آغاز میشود و با شرح عزلتگزینی سالیان کوندرا، ارتباط¬گیری آریان شومن با ورا و دریافت پیامکهایی از او و شرح جنبههای گوناگون زندگی میلان کوندرا، با استناد به گفتوگوها و اسناد آرشیوی، ادامه مییابد.
آریان شومن در کتاب «در جستوجوی میلان کوندرا» بر آن است که تا جای ممکن بر زوایای گوناگون زندگی نویسندهای نور بتاباند که حریم خصوصیاش را به این راحتی به روی کسی نمیگشود و اسرار زندگیاش را بر کسی فاش نمیکرد و سالها بود که انزوا پیشه کرده بود.
کتاب «در جستوجوی میلان کوندرا» از ده فصل تشکیل شده است.
فصل های دهگانۀ کتاب «در جستوجوی میلان کوندرا» عبارتند از: «عزلت¬گزیدن»، «نویسندهای که از سردسیر میآید»، «وِرا کوندرا»، «نخبهگرا 1، یا زندگی دیگری»، «دانشگاه رن 2، یا زندگی جای دیگری است»، «کارگاه رمان در پاریس»، «اعطای تابعیت»، «نوشتن به فرانسوی»، «پروندۀ دِوُژَچِک» و «والس وداع».
در بخشی از کتاب «در جستوجوی میلان کوندرا» میخوانید: «سیوهفت سال است کوندرا از حضوریافتن در هرگونه برنامۀ تلویزیونی اجتناب میورزد؛ از این رو او دیگر یک واقعیت عینی نیست. کمپیدابودن وجود آدم را گرانبها و حضور فراگیر آن را کمارزش مینمایاند. کوندرای 92ساله با طیب خاطر، خود را از نظرها پنهان میکند: او که از پرخوانندهترین نویسندگان دنیاست با کتابهایش زندگی میکند، جزئی از آنها میشود و بیصدا و خموش داستانهایش را روایت میکند.»
دربارۀ آریان شومن، نویسندۀ کتاب «در جستوجوی میلان کوندرا»
آریان شومن (Ariane Chemin)، متولد 1962، روزنامهنگار و جُستارنویس فرانسوی است. او سالها خبرنگار اجتماعی و سیاسیِ روزنامۀ «لوموند» بود و سپس خبرنگار ارشد همان روزنامه شد.
از آثار آریان شومن میتوان به کتاب «بچه ها را بیدار نکن: روایتی از آریان شومن» اشاره کرد.
دربارۀ ترجمۀ فارسی کتاب «در جستوجوی میلان کوندرا»
کتاب «در جستوجوی میلان کوندرا» با ترجمۀ سحر بهشتی در بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه منتشر شده است.
سحر بهشتی، متولد 1361، مترجم ایرانی است. از ترجمههای او میتوان به کتابهای «آهستگی»، «گیسوان بافته»، «زنان پیروز» و «فقط لحظههای دلپذیر ماندگارند» اشاره کرد.
دسته بندی: | علوم انسانی |
موضوع اصلی: | زندگینامه و سفرنامه |
موضوع فرعی: | زندگینامه و خاطرات |
زبان: | فارسی |
قطع: | رقعی |
نوع جلد: | شومیز |
تعداد صفحه: | 144 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک