قصه های امیرعلی 2
نویسنده: امیرعلی نبویان
ناشر: نقش و نگار
دسته بندی: داستان نوجوان
900,000 ریال
کتاب «قصههای امیرعلی دو» اثر امیرعلی نبویان
برشهایی از اتفاقات روزمره زندگی در قالب داستانهایی طنزآمیز. کتاب «قصههای امیرعلی دو» جلد دوم از مجموعه داستانهایی است که ابتدا برای خواندن در یک برنامه تلویزیونی نوشته شدند و سپس در قالب مجموعهای چهارجلدی منتشر شدند.
امیرعلی نبویان در برنامه تلویزیونی «رادیو هفت» داستانهای کوتاهی میخواند که با استقبال زیادی از سوی مخاطبان روبرو شده بود و بعدتر بخشی از این داستانها در کتاب «قصههای امیرعلی دو» منتشر شدند.
«قصههای امیرعلی» مجموعهای چهار جلدی است که در هر جلد داستانهای کوتاهی از امیرعلی نبویان منتشر شده است. کتاب «قصههای امیرعلی دو» بخش دوم این مجموعه است که شامل تعدادی از داستانهایی است که با نگاهی به موضوعات معمولی که ممکن است در زندگی هریک از ما هم اتفاق افتاده باشد نوشته شده است.
داستانهای کوتاهی که در کتاب «قصههای امیرعلی دو» گردآوری شدهاند خوشخوان و هجوآمیز با رگههایی از طنزند که از حوادثی ساده قصههایی خواندنی به دست دادهاند.
مروری بر کتاب «قصههای امیرعلی دو»
کتاب «قصههای امیرعلی دو» شامل داستانهای کوتاهی با راوی اول شخص است که نام راوی همان نام نویسنده است. با اینحال راوی این داستانها خود امیرعلی نبویان نیست و در واقع داستانهای این کتاب اتوبیوگرافیک نیستند و زاییده تخیل نویسندهاند هرچند ممکن است بسیاری از حوادث این داستانها در زندگی واقعی او رخ داده باشند.
کتاب «قصههای امیرعلی دو» حدود سی داستان کوتاه را دربرگرفته و عناوین برخی از داستانهای کتاب عبارتند از: «در فاصله دو پاییز»، «شیطان سر به زیر» «چهارشنبه سوری»، «جام جهانی»، «سرماخوردگی»، «پاقدم»، «دلالی»، «به نام من، به کام مادر»، «سالگرد ازدواج»، «بلیط جشنواره»، «غذای خانگی با سس قمپز»، «قوانین راهنمایی و رانندگی»، «خبر مرگ» و «مهماننوازی».
خود نبویان در مقدمه جلد اول «قصههای امیرعلی» با اشاره به مایههای هجوآمیز داستانها، سن و سال شخصیت راوی، فرم نگارش و دایره واژگانش نوشته که داستانها حالوهوایی «شبه پارودیک» به خود گرفتهاند و در ادامه به یکی از دغدغههایش در نوشتن این داستانها اشاره کرده که به فاصله میان متولدین دهه پنجاه و سالهای ابتایی دهه شصت با متولدین دهه هفتاد مربوط است. نبویان با نوشتن این داستانها که بخشی از آنها در کتاب «قصههای امیرعلی دو» منتشر شدهاند به نوعی تلاش کرده فاصلهای را بردارد که مانع شکلگیری گفتوگو میان افرادی که فاصله سنی زیادی با هم ندارند شده و خودش میگوید اگر آدمهای این دو شبه نسلِ از هم دور افتاده با راوی یعنی امیرعلیِ قصه، احساس نزدیکی کنند او به آرزویش رسیده است. برای همین او شخصیت اصلی داستان را چند سال کوچکتر از خودش انتخاب کرده و میگوید با این کار روی لبه تیغ آن لجام گسیختگی و تحجر یادشده گام برداشته است.
کتاب «قصههای امیرعلی دو» دو مقدمه دارد که اولی نوشته منصور ضابطیان است و دیگری نوشته محمد صوفی. ضابطیان در مقدمهاش که در «فاصله دو پاییز» نام دارد، از نحوه آشناییاش و ورود نبویان به برنامه «رادیو هفت» نوشته است. او اشاره کرده که «قصههای امیرعلی» بدون برنامهریزی قبلی نوشته شدند و با این حال بسیار موفقتر از آن چیزی شدند که در ابتدا به نظر میرسیده: «اواخر اسفندماه میشود و ما داریم خودمان را برای ویژه برنامههای نوروزی آماده میکنیم. قصههای خانجون که هر شب پخش میشود در عید هم باید ادامه پیدا کند. نویسندهاش میخواهد به او فرصتی بدهیم که بتواند قصههای نوروزیاش را آماده کند. قرار میشود ده شب آن قصهها پخش نشود. جای خالی قصههای خانجون را قصههای امیرعلی پر میکند. از او میخواهیم قصهای با حال و هوای امروزی بنویسد که طنز باشد، موضوع عشق و عاشقی نداشته باشد، ظرفیت ده شب را داشته باشد و... امیرعلی میرود و چند روز بعد با قصههای امیرعلی برمیگردد. قصهاش را میخواند و من میخندم... میخواند و میخندم... میخواند و کف زمین میافتم.»
محمد صوفی نیز در دیگر مقدمه کتاب «قصههای امیرعلی دو» با عنوان «شیطان سر به زیر»، به همین موضوع اشاره کرده که چگونه نبویان به صورت اتفاقی داستانهایش را نوشته و قضاوتهای اولیه اطرافیان را به چالش کشیده است: «همانند فیلمهای درجهی چندم تلویزیونی، زمانیکه همهی شخصیتهای داستان به دلیل گرفتاریهای معمول فرصت نکرده بودند متنی را آماده کنند، امیرعلی چونان قهرمان همان فیلمها با متنی در دست از میان باد و باران و رعد و برق فراوان! وارد شد. پس از خواندن متن، سکوت برای مدتی فضا را فرا گرفت. همه انگشت حیرت به دهان گزیدند و مدتی به هم خیره ماندند. سپس همگی زبان به تحسین وی گشودند...». صوفی نوشته است که قلم نبویان در این داستانها اگرچه جوان است اما نشان از پختگی دارد و نوید تولد نویسندهای را میدهد که در آینده از او بیشتر خواهیم شنید.
کتاب «قصههای امیرعلی دو» نوشته امیرعلی نبویان در نشر نقش و نگار منتشر شده است.
درباره امیرعلی نبویان نویسنده کتاب «قصههای امیرعلی دو»
امیرعلی نبویان، متولد 1359 در آمل، مجری، بازیگر و داستاننویس ایرانی است. نبویان در رشته مهندسی برق در دانشگاه صنعتی مازندران تحصیل کرده است. او به عنوان مجری و بازیگر شناخته میشود اما علاوه بر این، داستاننویس هم است و تاکنون چندین کتاب به چاپ رسانده است. مجموعه چهارجلدی «قصههای امیرعلی»، «کان لم یکن» و نیز نمایشنامهای با عنوان «شهر غصه» از آثار نبویان است.
دسته بندی: | نوجوان |
موضوع اصلی: | نوجوان |
موضوع فرعی: | داستان نوجوان |
زبان: | فارسی |
قطع: | رقعی |
نوع جلد: | شومیز |
تعداد صفحه: | 160 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک