موقعیت تجار و صاحبان صنایع در ایران عصر پهلوی (گام نو_برخوردار)
زندگی و کارنامه محمدتقی برخوردار
نویسنده: علی اصغر سعیدی ، فریدون شیرین کام
ناشر: گام نو
دسته بندی: تاریخ اقتصاد
1,200,000 ریال
کتاب «زندگی و کارنامه حاج محمدتقی برخوردار» نوشتۀ علیاصغر سعیدی و فریدون شیرینکام
کتابی از مجموعۀ «موقعیت تجّار و صاحبان صنایع در ایرانِ عصر پهلوی». کتاب «زندگی و کارنامه حاج محمدتقی برخوردار» بخشی از پروژهای است که در قالب مجموعه کتابهایی با عنوان «موقعیت تجّار و صاحبان صنایع در ایرانِ عصر پهلوی» به پژوهش دربارۀ تاجران کارآفرینی میپردازد که در سالهای پیش از انقلاب، با تأسیس و راهاندازی برخی صنایع، در صنعتیشدن و مدرنسازی ایران و تحول اقتصاد و زندگی اجتماعی در این کشور نقشی مهم ایفا کردند.
در مجموعۀ «موقعیت تجّار و صاحبان صنایع در ایرانِ عصر پهلوی» گوشهای از تاریخ ایران مدرن، از چشمانداز اقتصاد و صنعت و تجارت و کسبوکار، تصویر میشود و روایتهایی از صنایعی تأثیرگذار در زندگی مردم ایران و چگونگی پدید آمدن و رشد این صنایع و نیز فرجام آنها ارائه میشود. این روایتها، که کتاب « زندگی و کارنامه حاج محمدتقی برخوردار» از جملۀ آنهاست، در کنار هم تصویری میسازند از تاریخ صنعتیشدن ایران و تحولاتی که با تأسیس صنایع گوناگون در ایران و زندگی مردم ایران پدید آمد.
علیاصغر سعیدی و فریدون شیرینکام، که بسیاری از کتابهای مجموعۀ «موقعیت تجّار و صاحبان صنایع در ایرانِ عصر پهلوی» بهکوشش آنها فراهم آمده است، در کتاب «زندگی و کارنامه حاج محمدتقی برخوردار» به روایت و شرح فعالیتهای تجاری و صنعتی مردی میپردازند که از خانوادهای تاجر در یزد برآمد و از عرصۀ تجارت به عرصۀ صنعت و تولیدات صنعتی آمد و به پدر صنعت خانگی مدرن در ایران بدل شد.
مروری بر کتاب «زندگی و کارنامه حاج محمدتقی برخوردار»
چنانکه در پیشگفتار علیاصغر سعیدی و فریدون شیرینکام بر کتاب «زندگی و کارنامه حاج محمدتقی برخوردار» توضیح داده شده، در این کتاب «فعالیت خاندان برخوردار بهطور اعم و حاج محمدتقی برخوردار بهطور اخص در تجارت، میزان و نوع سرمایهگذاری در صنعت بهویژه صنایع لوازم خانگی، سرمایهگذاری مشارکتی با شرکتهای خارجی، شیوۀ مدیریت، انگیزههای اقتصادی و غیر اقتصادی» مبنای مطالعه و پژوهش قرار گرفته است.
چنانکه در بخشی دیگر از همین پیشگفتار توضیح داده شده، نویسندگان کتاب «زندگی و کارنامه حاج محمدتقی برخوردار» در این کتاب بر آن بودهاند که به تمامی جنبههای زندگی حاج محمدتقی برخوردار بپردازند و کلیدی برای فهم شخصیت و درک آرزوها و انگیزهها و هدفها و نگرشها و بینش او بیابند.
کتاب «زندگی و کارنامه حاج محمدتقی برخوردار» روایتی چندوجهی از فعالیتهای اقتصادی و صنعتی حاج محمدتقی برخوردار و پیامدهای اجتماعی این فعالیتها به دست میدهد و نشان میدهد که فعالیتهای حاج محمدتقی برخوردار چه تحولاتی را در سبک زندگی ایرانیان پدید آورد و این فعالیتها چه نقشی در رَوَند مدرنسازی ایران داشت.
در کتاب «زندگی و کارنامه حاج محمدتقی برخوردار»، از خلال آشنایی با کارنامۀ حاج محمدتقی برخوردار و فعالیتهای اقتصادی او، با روایت گوشهای از تاریخ اقتصادی و اجتماعی ایران مدرن، مواجه میشویم و نیز در جریان بعضی مسائل و مشکلات توسعۀ اقتصادی ایران از نگاه فعالان اقتصادی قرار میگیریم. این کتاب همچنین الگویی بومی در مدیریت و کارآفرینی ارائه میدهد.
کتاب «زندگی و کارنامه حاج محمدتقی برخوردار» یک پژوهش توصیفی و تحلیلی است که بخشی از آن برمبنای اسناد آرشیویای که در مراکز دولتی و خصوصی و کتابخانهها موجودند انجام شده و بخشی هم مبتنی بر بررسی روایتهای اعضای خانوادۀ برخوردار و دوستان این خانواده و نیز روایتهای مدیران و کسانی بوده که در فعالیتهای اقتصادی این خانواده همکاری داشته و برای آنها کار کردهاند. بخشی از پژوهشهای صورتگرفته در این کتاب نیز مبتنی بر بررسی روایتهای مقامات اقتصادی دورۀ پهلوی است.
کتاب «زندگی و کارنامه حاج محمدتقی برخوردار» از پیشگفتار، مقدمه، نُه فصل، گاهشمار خاندان برخوردار و دو پیوست تشکیل شده است. فصلهای نُهگانۀ کتاب «زندگی و کارنامه حاج محمدتقی برخوردار» عبارتند از: «خاستگاه جغرافیایی و موقعیت تجار»، «نظام خاندانی و خاندان برخوردار»، «خاندان برخوردار»، «زندگی و کارنامۀ حاج محمدتقی برخوردار»، «کارنامۀ صنعتی حاج محمدتقی برخوردار»، «حاج برخوردار و ظهور سبک زندگی مدرن در دهه 1340»، «شیوه مدیریتی برخوردار»، «مسئولیتهای اجتماعی خاندان برخوردار» و «پایان کار یک کارآفرین».
کتاب «زندگی و کارنامه حاج محمدتقی برخوردار» در انتشارات گام نو منتشر شده است.
دربارۀ علیاصغر سعیدی و فریدون شیرینکام
علیاصغر سعیدی، متولد 1336، جامعهشناس، پژوهشگر و مترجم ایرانی و دانشیار و مدیر گروه برنامهریزی و رفاه اجتماعی و عضو هیئت علمی دانشکدۀ علوم اجتماعی دانشگاه تهران است. سعیدی دارای لیسانس علوم اجتماعی و فوق لیسانس جامعهشناسی از دانشگاه تهران و دکترای جامعهشناسی از دانشگاه لندن است. از آثار تألیفی و پژوهشی او میتوان به کتاب «سرمایهداری خانوادگی خاندان لاجوردی و لاجوردیان»، از مجموعه کتابهای «موقعیت تجّار و صاحبان صنایع در ایرانِ عصر پهلوی» اشاره کرد که آن نیز، مانند کتاب «زندگی و کارنامه حاج محمدتقی برخوردار»، ماحصل همکاری سعیدی و فریدون شیرینکام است.
علیاصغر سعیدی، علاوه بر کار تألیف و پژوهش، در حوزۀ ترجمه نیز فعال است. کتابهای «آهنگ عشق»، «پنجره»، «پزشک پادشاهان» و «گنجینۀ حماسههای جهان» از جمله ترجمههای او هستند.
فریدون شیرینکام، متولد 1339 در آستانۀ اشرفیه، پژوهشگر ایرانی علوم سیاسی و اقتصادی است. شیرینکام دارای فوق لیسانس علوم سیاسی از دانشگاه تربیت مدرس است. او از پژوهشگرانِ پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی است. از آثار تألیفی و پژوهشی فریدون شیرینکام میتوان به کتاب «کارآفرینان صنعتی در عصر پهلوی: زندگی و کارنامهی حسن تفضّلی» اشاره کرد.
دسته بندی: | علوم انسانی |
موضوع اصلی: | اقتصاد |
موضوع فرعی: | تاریخ اقتصاد |
زبان: | فارسی |
قطع: | رقعی |
نوع جلد: | گالینگور |
تعداد صفحه: | 408 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک