ملوی
نویسنده: ساموئل بکت
مترجم: مهدی نوید
ناشر: چشمه
دسته بندی: ادبیات فرانسه
1,360,000 ریال
کتاب «ملوی» نوشته «ساموئل بکت»
Molloy
کتاب «ملوی» نوشته «ساموئل بکت» اولین رمان از سهگانهی این نویسنده است. کتاب «ملوی» طنز غریب و تلخ همچنین جملات شگفتانگیزی دارد. «ملوی» اولین اثر برجسته از سهگانهی مشهور ساموئل بکت است. هفت ماه پس از انتشار رمان «ملوی» کتاب «مالون میمیرد» منتشر شد و سپس دو سال بعد با انتشار رمان «نامناپذیر» سهگانه بکت تکمیل شد. ساموئل بکت برنده جایزه نوبل ادبیات است که با سبک ابزوردیسم در دنیا شناخته میشود. آثار داستانی بکت بیشتر در رابطه با وضع انسانها و افسارگسیختگی ذهنی شخصیتهاست. بکت نویسندهای است که به ارتباط ذهن و کارکرد آن در داستانهایش اهمیت میدهد. داستانهایی که با تلاشهای ناموفق از سوی شخصیتها در آستانه فروپاشی هستند و فضایی غریب میسازند. او تمایلی به راه حل ارائه دادن ندارد. «ملوی» انسان عجیبی است که در موقعیت عجیبتری برای خواننده به تصویر کشیده میشود. با اتفاقی که برای ملوی افتاده او شباهتی به انسان ندارد! اما انسان است و مدام در حال تکگویی ذهنی است. شخصیتهای داستانهای بکت در پی یافتنی هستند که نه تنها یافت نمیشود، بلکه خودشان هم در تلاطم جستجو گم میشوند. بکت توانسته با نوع نوشتار و طنز سیاهش همه چیز درباره داستان و داستانگویی را مورد سؤال قرار دهد. او در تمام سطرهای داستان «ملوی» از رئالیسم به سورئالیسم حرکت میکند، بدون آنکه علت خاصی رخ دهد و اینگونه است که ذهن مخاطب را درگیر حل مسئله میکند.
Library Journal درباره کتاب «ملوی» نوشته است:
An introspective and groundbreaking work of fiction.
«داستانی بطنگرا و پیشگامانه.»
درباره کتاب «ملوی»
داستان دو بخش دارد. بخش اول داستانِ شخصیت ملوی و بخش دوم هم داستانی درباره موران و پسرش است. ملوی پس از آنکه زمینگیر شده در اتاق مادرش زندگی میکند و ذهنیتی مبهم دارد. او قصه و ماجراهای زندگیاش را مانند داستان نوشته و هر هفته در روز یکشنبه به مردی که برای گرفتن داستانها میآید؛ تحویل میدهد. او در مرورخاطراتش به یاد صحنهای میفتد که در روی تپهای در تماشای دو مردی است که به سوی هم قدم میزنند. آن دو وقتی بهم نزدیک میشوند گفتگو میکنند و مسیرشان از هم جدا میشود. ملوی پس از دیدن این دو مرد تصمیم میگیرد دنبال مادرش بگردد و با دوچرخه سفرش را آغاز میکند. اما درست در لحظه خروج از شهر دستگیر میشود و مورد بازجویی افسر پلیس قرار میگیرد. در بخش دوم هم موران در روز یکشنبه در حیاط خانهاش آرام نشسته است و به صدای ناقوس کلیسا گوش میدهد که با مأموریتی کامش تلخ میشود. مأموریت او جستجوی ملوی است.
در بخشی از کتاب «ملوی» میخوانیم:
«چهقدر سخت است از ماه حرف بزنی و سلامت عقلت را حفظ کنی، ماه ابله. به حتم همیشه تهیگاهش را نشانمان میدهد. بله، روزگاری به نجوم علاقه پیدا کردم، انکارش نمیکنم. بعد زمینشناسی بود که چند سالی وقتم را هدر داد. مشغولیت اعصابخردکن بعدی انسانشناسی بود و رشتههای دیگر، مثل روانپزشکی، که به انسانشناسی مرتبطاند، نامرتبطاند، بعد دوباره مرتبط میشوند، بر طبق آخرین کشفیات. آن چه در انسان شناسی به مذاقم خوش میآمد قابلیت بیانتهای نفی بود، تعریف سنگدلانهاش از انسان، انگار مقامی بالاتر از خداوند ندارند، نظر به آنچه نیست. اما تصوراتم دربارهی این موضع همیشه بیاندازه مغشوش بود، چون شناختم از انسانها ناچیز بود و معنای هستی ورای فهمم. آه هر چیزی را امتحان کردهام. سر آخر جادو جنبل بود که مفتخر شد پا به کلبه خرابهام بگذارد و تا به امروز، آن جا که راه میروم، بقایایش را پیدا میکنم. اما غالبا مکانی است که نه نقشه دارد نه حدومرز و من چیزی ازش نمیفهمم، حتی اینکه از چه ساخته شده است، این را که دیگر اصلا نمیدانم که به چه تبدیل میشود.»
درباره نویسنده کتاب «ملوی»
ساموئل بارکلی بکت شاعر، نمایشنامهنویس و نویسنده ایرلندی است. بکت سال 1906 در خانوادهای مرفه و مذهبی (پروتستان) در دوبلین به دنیا آمد. کودکی و نوجوانی بکت تا پایان تحصیلات دانشگاهیاش با باورهای مذهبی گذشت. تحصیلات او در رشته ادبیات و زبان فرانسه بود زیرا علاقه بسیاری به زبان فرانسه داشت. پس از اتمام دوره کارشناسی در دانشگاه او به پاریس مهاجرت کرد و در مدتی که در پاریس اقامت داشت با جیمز جویس آشنا و دوست شد. آشنایی بکت با جویس تأثیر بسیاری در او داشت. پس از مهاجرت بازتابی از گسسته شدن از مذهب را در آثارش نمایان کرد. سال 1953 نمایشنامه «در انتظار گودو» را نوشت که مشهورترین نمایشنامه در دنیاست.
آثار نمایشنامه او عبارتند از: «در انتظار گودو»، «دست آخر»، «آخرین نوار کراپ»، «بازی»، «فاجعه»، «من نه»، «چی کجا»، «چرکنویس برای یک نمایشنامه»، «روزهای خوش»، «همۀ افتادگان».
از رمانهای بکت میتوان: «مِرفی»، «وات»، «ملوی»، «مالون میمیرد»، «نام ناپذیر» و «گمگشتگان» را نام برد. همچنین از بکت دفتر اشعاری به نامهای «هووسکوپ» و «آنچه واژه هست» نیز منتشر شده است.
ساموئل بکت سال 1989 در سن 83 سالگی چشم بر دنیا فروبست. آرامگاه این نویسنده مشهور در گورستان مون پارناس پاریس قرار دارد.
درباره ترجمه فارسی کتاب «ملوی»
کتاب «ملوی» توسط «مهدی نوید» به فارسی برگردانده شده است. ترجمه «نوید» از سوی نشر چشمه برای علاقهمندان منتشر شده است. ترجمه دیگری از کتاب با عنوان «مالوی» نیز توسط «سهیل سّمی» از نشر ثالث در بازار کتاب ایران موجود است.
رتبه کتاب «ملوی» در گودریدز: 3.6 از 5.
دسته بندی: | علوم انسانی |
موضوع اصلی: | ادبیات |
موضوع فرعی: | ادبیات فرانسه |
زبان: | فارسی |
قطع: | رقعی |
نوع جلد: | شومیز |
تعداد صفحه: | 378 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک