وابی سابی: حکمت ژاپنی ها برای یک زندگی سراسر ناکامل و ناتمام
نویسنده: بث کمپتون
مترجم: ، آزاده مسعودنیا
ناشر: ثالث
دسته بندی: خودیاری
435,000 ریال
کتاب «وابی سابی: حکمت ژاپنیها برای یک زندگی سراسر ناکامل و ناتمام» نوشتۀ بث کمپتون
راه و روشی برای زندگی شادتر و آسودهتر با توسل به حکمتی ژاپنی. کتاب «وابی سابی: حکمت ژاپنیها برای یک زندگی سراسر ناکامل و ناتمام»، با عنوان اصلی Wabi Sabi: Japanese Wisdom for a Perfectly Imperfect Life، کتابی است در زمینۀ خودیاری و در باب اینکه چگونه میتوان با رجوع به زیباییشناسی و حکمت و فرهنگ ژاپنی زندگی خوشتر و بیدغدغهتری را رقم زد و از تشویشها و اضطرابهای برآمده از جامعۀ مصرفی و الگوهای غالب در چنین جامعهای برکنار ماند.
بث کمپتون در کتاب «وابی سابی» سعی دارد با بیان آنچه طی سالها زندگی در ژاپن از سنت فرهنگی و زیباییشناختی ژاپنیها در باب معنای زندگی و زیبایی و گذر زمان و اهمیت سادگی در بهتر زیستن آموخته است با ما در میان بگذارد. از کتاب «وابی سابی» میآموزیم که چطور خود را به طبیعت بسپاریم و جهان و آدمها را با قلبمان بشناسیم و درک کنیم و همچنین این واقعیت را بپذیریم که هیچ کس و هیچ چیز در این جهان کامل نیست و زیبایی حقیقی را آن زمان درخواهیم یافت که نقص را نه به عنوان یک عیب بلکه به عنوان ویژگی جهانِ گذران بپذیریم.
با کتاب «وابی سابی» همچنین به گوشههایی از تاریخ و فرهنگ و آداب و رسوم ژاپن سفر میکنیم.
متن اصلی کتاب «وابی سابی» نخستین بار در سال 2018 منتشر شده است.
مروری بر کتاب «وابی سابی»
کتاب «وابی سابی» کتاب آشتی با طبیعت و خود را به طبیعت سپردن است؛ هم طبیعت بیرون و هم طبیعتِ خود. با خواندن این کتاب میآموزیم که چطور میتوان با کنار گذاشتن اضافات و کارهای زائد و اهداف بیاهمیت و بیاعتنایی به قضاوتهای دیگران درباره خود، بر اولویتهایمان متمرکز شویم و به صدای دل خود گوش دهیم.
بث کمپتون در کتاب «وابی سابی» سعی دارد به زبانی ساده و با آوردن نمونههایی از تجربههای خود از زندگی شخصیاش و نیز تجربههایش از همنشینی و گفتوگو با مردم گوناگون و با رجوع به گذشتۀ تاریخی و فرهنگی ژاپن و استخراج حکمت زندگی از دلِ زیباییشناسی و حکمت کهن این کشور و بهویژه آداب کهن چای در ژاپن، به ما بگوید که زیبایی در سادگی است و در دست شُستن از زیادهخواهی و بیاعتنایی به همۀ آنچه جامعۀ مصرفی بهشیوههای مختلف، از جمله از طریق شبکههای اجتماعی، سعی دارد ما را به جانب آن سوق دهد. کمپتون در «وابی سابی» مخاطبانش را به کنارهگیری از چیزهایی فرامیخواند که انسان امروز را مدام گرفتار مقایسۀ خود با دیگران و اضطراب و تشویش ناشی از این مقایسه کرده است. با خواندن کتاب «وابی سابی» درمییابیم که مهم نیست دیگران درباره ما چه قضاوتی میکنند و سلیقه و سبک زندگی ما با سلیقه و سبک زندگیِ رایج میخواند یا نه. مهم این است که ما آنچه را طبیعتمان به آن متمایل است انجام دهیم.
کتاب «وابی سابی» همچنین در پی تغییر دادن طرز تلقی ما از نقص و کمال است. کمپتون در این کتاب با ارجاع به حکمت ژاپنی به ما میگوید که همهچیز در گذر زمان دگرگون میشود و بنابراین کمال در معنای رایج آن وجود ندارد و زندگی همیشه فرایندی ناقص و در حال تغییر و دگرگونی است و ما به کمال مطلوب دست نخواهیم یافت، پس بهتر است که درد و رنج و کاستیها را نیز به عنوان بخشی از واقعیت زندگی بپذیریم و در عین پذیرش درد و رنج، زیباییهایی را که ما را برمیانگیزند در لحظه دریابیم و بدانیم لحظاتی که زیبایی، خود را به ما نشان میدهد و قلب ما را آکنده میکند لحظاتی گذرا هستند، پس باید قدرشان را دانست و در لحظه زیست و خود را زیاد با گذشته و نیز با نداشتهها درگیر نکرد و شکرگزار داشتهها بود. در کتاب «وابی سابی» از آداب چای و معنای آن در حکمت ژاپنی فراوان سخن رفته است. با خواندن این کتاب، علاوه بر آشنایی با شیوهای از زندگی که بر پایۀ سادهزیستی و قناعت بنا شده و آرامش و آسایش را نوید میدهد، بخشهایی از تاریخ و فرهنگ ژاپن را نیز بیشتر و بهتر میشناسیم.
کتاب «وابی سابی» از پیشگفتاری از هیدِتوشی ناکاتا (فوتبالیست سابق ژاپنی)، مقدمه، هشت فصل و بخشی با عنوان «کلام آخر» تشکیل شده است. فصلهای هشتگانۀ کتاب «وابی سابی» عبارتند از: «خاستگاه، ویژگیها و کیفیت وابی سابی امروزی»، «ساده کردن + زیباسازی»، «زندگی با طبیعت»، «پذیرفتن و رها کردن»، «تعدیلِ شکست»، «بهبود روابط»، «لذت بردن هنگام عبور از مسیر حرفهای (شغل)» و «مغتنم شمردن لحظات».
درباره بث کمپتون، نویسنده کتاب «وابی سابی»
بث کمپتون ( Beth Kempton) وبلاگنویس، مقالهنویس و نویسنده کتابهای خودیاری و سخنران انگیزشی ساکن انگلیس و دارای کارشناسی ارشد زبان ژاپنی است. کمپتون سالها در ژاپن کار و زندگی کرده و بسیار درباره فرهنگ این کشور تحقیق کرده و از این فرهنگ مهارتهایی چون گلآرایی، سفالگری، بافندگی، کاغذسازی ژاپنی، اجرای مراسم چای و... را آموخته است. کمپتون همچنین حرفۀ مجریگری تلویزیونی را در شبکۀ «انتیوی» توکیو آموخته و مدتی هم برنامهای تلویزیونی در تلویزیون کابلی یاماگاتا داشته است. او از بنیانگذاران مجلۀ طراحی آنلاین «مویو» است که اساس کارش بر الگوهای ژاپنی است. کمپتون همچنین با شوهرش سایتهایی انگیزشی را تأسیس کرده که در آنها زندگی الهامبخش آموزش داده میشود.
بث کمپتون یک کارآفرین موفق هم هست. او برنده یک جایزه کارآفرینی و همچنین یکی از مدیران انجمنی آنلاین در زمینۀ کارآفرینی است. او با نشریات مختلف به عنوان نویسنده همکاری کرده و از طرف مجلۀ «روح و تقدیر» به عنوان ستاره برجسته و نویدبخش و نیز از طرف مجلۀ «ارواح همسرشت» به عنوان وبلاگنویس برتر 2017 در بخش وبلاگهای ذهن، بدن، روح معرفی شده است. کمپتون عضو هیئت علمی مراکز آموزشی 1440 در کالیفرنیاست. او دارای همسر و دو دختر است و با آنها در سواحل جنوبی انگلستان زندگی میکند.
درباره ترجمۀ فارسی کتاب «وابی سابی»
کتاب «وابی سابی: حکمت ژاپنیها برای یک زندگی سراسر ناکامل و ناتمام» با ترجمۀ آزاده مسعودنیا در نشر ثالث منتشر شده است. آزاده مسعودنیا، متولد 1359، مترجم ایرانی و دارای مدرک کارشناسی ارشد بیولوژی دریا از دانشگاه شهید بهشتی است. از ترجمههای او میتوان به «پیامبر»، «جوهرِ جان»، «دلم می خواهد اندوهگین باشم» و «سفر ایکیگای» اشاره کرد.
از کتاب «وابی سابی» ترجمۀ دیگری هم به قلم فرزانه حاجخلیلی و با عنوان «وابی سابی: بینشِ ژاپنی در مورد زندگیِ نه چندان بینقص ولی کامل» در نشر میلکان منتشر شده است.
رتبۀ کتاب «وابی سابی» در گودریدز: 3.91 از 5.
دسته بندی: | علوم انسانی |
موضوع اصلی: | روانشناسی |
موضوع فرعی: | خودیاری |
زبان: | فارسی |
قطع: | رقعی |
نوع جلد: | گالینگور |
تعداد صفحه: | 280 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک