گفت و گو های اگزیستانسیال
نویسنده: دنیل چچیک
مترجم: آنوشکا عسکری
ناشر: نیماژ
دسته بندی: غرب
1,275,000 ریال
کتاب «گفتوگوهای اگزیستانسیال» نوشتۀ دنیل چچیک
پرسشها، گفتوگوها و تأملاتی دربارۀ مهمترین، پیچیدهترین، خطیرترین و بنیادیترین مسائل وجودی آدمی. کتاب «گفتوگوهای اگزیستانسیال»، با عنوان اصلی Existential Dialogues، کتابی است دربارۀ مسائل و دغدغههایی وجودی که همۀ آدمها از دیرباز تاکنون بیشوکم با آنها درگیرند حتی اگر این درگیریها را چندان از منظری آشکارا فلسفی مورد تأمل و واکاوی قرار نداده باشند.
دنیل چچیک، رواندرمانگر اگزیستانسیال، در کتاب «گفتوگوهای اگزیستانسیال»، در قالب طرح گفتوگوهایی با خود، به همین مسائل و دغدغهها میپردازد و پرسشهایی پیرامون این مسائل را با ما در میان میگذارد.
کتاب «گفتوگوهای اگزیستانسیال» به زبانی ساده و ملموس و قابل درک برای مخاطبانی از طیفهای گوناگون، از مهمترین دغدغههای فلسفی انسان، از کهنترین اعصار تا عصر امروز، سخن میگوید.
عشق، جنون، نومیدی، اختیار و اراده، نفرت از خود، مرگ و روابط بین نسلی از جمله موضوعاتی هستند که دنیل چچیک در کتاب «گفتوگوهای اگزیستانسیال» باب تأمل دربارهشان را میگشاید و پرسشهایی را در رابطه با آنها پیش میکشد.
متن اصلی کتاب «گفتوگوهای اگزیستانسیال» اولین بار در سال 2019 منتشر شده است.
مروری بر کتاب «گفتوگوهای اگزیستانسیال»
دنیل چچیک در کتاب «گفتوگوهای اگزیستانسیال» ما را با خود به سفری در ذهن آدمی میبرد و تاریکجاهای اعماق ذهن و نیز درخشانترین ارتفاعات آن را میکاود و پیش چشم میآورد.
کتاب «گفتوگوهای اگزیستانسیال»، بهلحاظ سبک و شیوۀ بیان، نقطۀ تلاقی ادبیات و فلسفه است. نویسنده در این کتاب، از سنت بزرگ گفتوگوهای افلاطونی وام میگیرد و مباحث فلسفی را با الگوی این سنت بیان میکند.
در کتاب «گفتوگوهای اگزیستانسیال» با مکالمههایی مواجهیم که چچیک میان شخصیت نوجوان و ناپختۀ درون خود و شخصیت پختهای که در خویشتنِ خویش دارد برقرار میکند؛ مکالمههایی که هر یک به پرسشی خطاب به خواننده ختم میشوند و اینگونه خواننده را به تأمل درباب موضوعات مختلف فرامیخوانند.
کتاب «گفتوگوهای اگزیستانسیال» کاوشی در اضطرابها، دلمشغولیها، بحرانها و مسائل و پرسشهای وجودی آدمی است. دنیل چچیک در این کتاب، بهشیوهای دکارتی، در همهچیز تردید میکند تا از نو به مقولههایی که آشنا و بدیهی به نظر میرسند بیندیشد.
کتاب «گفتوگوهای اگزیستانسیال» از پیشگفتار و بیستوهشت فصل تشکیل شده است.
فصلهای بیستوهشتگانۀ کتاب «گفتوگوهای اگزیستانسیال» عبارتند از: «بهخاطرآوردن ظاهر پدر و مادر»، «دربارهی ناامیدی»، «رودرروی بشریت»، «دیوانهبودن، یعنی همان بودن!»، «چروکها چه معنایی دارند»، «تسلط بر هنر خطاکردن»، «مبارزهی درونی هر انسان»، «میخواهم کمی "شبیه" آنها باشم»، «دربارهی آزادی اراده و اختیار»، «حلشدن در "آنها"»، «دلِ خوش سیری چند؟!»، «دربارهی قلبهای بزرگ»، «دربارهی مهربانی انسان»، «مصائب اندیشیدن»، «مهمانی خداحافظی من»، «مصائب زمان حال»، «ترفندهایی که روان بر روی ما پیاده میکند»، «یک چنین عشقی»، «رؤیاها»، «چه عاملی موجب پرورش خودانزجاری میشود؟»، «جیرهی زندگی ما»، «گفتوگویی با خودم»، «مادر»، «خلوتکردن و شارژ مجدد»، «جادوگری به نام زمان»، «قهرمانبودن»، «در جستوجوی شکوتردید» و «قلبتان را بزرگتر کنید».
در بخشی از کتاب «گفتوگوهای اگزیستانسیال» میخوانید: «به آن یاروی ابلهِ خوشتیپ که در کنار کافه قدم میزند، نگاه کنید. او هیچ ایدهای دربارهی شرایط خودش ندارد. به او حسادت میکنم، واقعاً حسادت میکنم: او واقعاً خوشحال است، و این را مدیون فقدان آن اضطراب وجودی است که دنیای من را کنترل میکند. چطور میتوانم مثل او بشوم؟ چطور میتوانم از دنیای بیمعنی خودم که من را زنده نگه داشته خلاص بشوم؟ اوه، عزیز من، چه ترسهایی به جانم میافتد! از این گذشته، واقعاً نمیخواهم خودم را نیستونابود کنم. به این ترتیب، همچنان در تسخیر سوءظنهای شرورانهای هستم که میگویند آن یارو فقط یک متظاهر است، یا جادوگری است که موفق شده از پیشپاافتادگی و ابتذال دنیای فانی ما به در برود و زندگی خود را به شعری تبدیل کند که در آن دربارهی درختان بیبرگ خیالپردازی میکند و درگیر همهی کارهای عجیبوغریبی میشود که باعث میشوند بیوقفه لبخند بزند. او میتواند، در لحظاتی خاص، بدون چشمبرهمزدن طوری مستقیم به چشمهای شما خیره شود که انگار دارد با آن نگاه تغییرناپذیر ذهن شما را میخواند... او باعث میشود از خجالت خفه شوم و احساس کنم سراپا در معرض دید قرار گرفتهام. بعد، از سر شیطنت، من را با لبخندی کودکانه طوری غافلگیر میکند که دیگر توانایی انجام هیچ کاری را ندارم!
قصدتان از این دیوانهشدن چیست؟ مگر همین حالا دیوانه نیستید؟
گاهی واقعاً همین طور به نظر میرسد! وقتی آن نگاه را به من انداخت، ترس بر من مسلط شد و دیگر قادر به کنترل خودم نبودم؛ زیرا فهمیدم وجود من تماماً مجموعهای از نقطه ضعفها است که صرفاً برای زندهماندن تلاش میکنند.
به جمع ما خوش آمدید! در واقع، بیشتر ما دیوانه هستیم و از آنجا که این دیوانگی بسیار رایج است، دیگر کسی آن را محکوم نمیکند. در هر حال، یادتان باشد که یک شخصیت کامل باید یکجو دیوانگی و کمی حماقت هم داشته باشد؛ چون در غیر این صورت، آدم نمیتواند در زندگی دوام بیاورد.
این موضوع به من اطمینان میدهد که در این مبارزه تنها نیستم و مردم در این احساسات آزاردهنده با من شریکاند. حتی میتوانم به اینکه دیگران هم درست بهسختی من رنج میبرند، شرورانه لبخند بزنم. این به آن معناست که مردم بهجای آنکه عروسکهای خیمهشببازی با لبخندهای ساختگی باشند، موجوداتی زندهاند.»
دربارۀ ترجمۀ فارسی کتاب «گفتوگوهای اگزیستانسیال»
کتاب «گفتوگوهای اگزیستانسیال» با ترجمه و مقدمۀ آنوشکا عسکری در نشر نیماژ منتشر شده است.
آنوشکا عسکری، متولد 1368، مترجم ایرانی است. از ترجمههای او میتوان به کتابهای «چگونه عاشق جهان شویم» و «از چی میترسی آقا خرسه؟» اشاره کرد.
دسته بندی: | علوم انسانی |
موضوع اصلی: | فلسفه |
موضوع فرعی: | غرب |
زبان: | فارسی |
قطع: | پالتوئی |
نوع جلد: | شومیز |
تعداد صفحه: | 168 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک