تاریخچه بلاهت
داستان های مختصر و مفیداز گند زدن بشر به همه چیز و همه جا
نویسنده: حسین یعقوبی
ناشر: ثالث
دسته بندی: تاریخ جهان
2,100,000 ریال
کتاب «تاریخچۀ بلاهت» به گردآوری و ترجمۀ حسین یعقوبی
شرح اقدامات، اکتشافات، ابداعات و تصمیماتی که اسباب سرشکستگی و فلاکت و دردسر نوع بشر شدهاند و جهان را به گند کشیدهاند. کتاب «تاریخچۀ بلاهت: داستانهایی مختصر و مفید از گند زدن بشر به همهچیز و همهجا» مجموعهای است از روایتهایی طنزآمیز دربارۀ حماقتهای آدمی.
حسین یعقوبی در کتاب «تاریخچۀ بلاهت» با اتکا و رجوع به کتاب «تاریخ مختصر به گند کشیدن جهان» تام فیلیپس و متونی دیگر درباب بلاهتها و حماقتهای بشری، مجموعهای از این بلاهتها و حماقتها را به زبان فارسی فراهم آورده و در اختیار خوانندگان فارسیزبان قرار داده است.
در کتاب «تاریخچۀ بلاهت» تاریخ زندگی انسان، سرخوشانه در جستجوی ردّ گندکاریهای آدمی، مرور میشود.
کتاب «تاریخچۀ بلاهت»، چنانکه از عنوان آن هم میشود حدس زد، نه نقاط اوج و اسباب تفاخر تاریخ انسان بلکه نقاطی از این تاریخ را زیر ذربین میگذارد که اسباب شرمساری و سرشکستگی و تباهی بودهاند.
کتاب «تاریخچۀ بلاهت» از تصمیمات مخرب حاکمان مستبد، از وجه ویرانگر علم و دانش، از اکتشافات و آیندهنگریهای خانمانبرانداز و از همۀ تصمیمات و اقداماتی سخن میگوید که از آنها چیزی جز ویرانی و تباهی و زوال و پشیمانی و شرمساری عاید نوع بشر نشده است.
کتاب «تاریخچۀ بلاهت» کتابی است هم مفرح و مایۀ خنده و هم عبرتآموز؛ کتابی که هم مخاطب را میخنداند و هم او را به تأمل در اشتباهات و خطاهای بشر و چرایی این اشتباهات و خطاها فرامیخواند.
مروری بر کتاب «تاریخچۀ بلاهت»
چنانکه حسین یعقوبی در مقدمۀ کتاب «تاریخچۀ بلاهت» توضیح میدهد، این کتاب نه دربارۀ افتخارآفرینان تاریخ بلکه «در مورد مصادیق حماقت در طول تاریخ بشریت و توان بالای ما انسانها برای گند زدن است».
کتاب «تاریخچۀ بلاهت» محصول بازنویسی و ترجمۀ فارسی مطالب و مقالاتی است که با موضوع اشتباهات و خطاها و حماقتهای بشری نوشته شدهاند.
در کتاب «تاریخچۀ بلاهت» خطاهای انسانی و ندانمکاریهای آدمی، از قدیمالایام تا عصر حاضر، به زبانی شیرین و طنزآمیز روایت شده است.
کتاب «تاریخچۀ بلاهت» بعد از مقدمه، با توضیحی درباب سازوکار مغز انسان و تکامل، تأثیر شیوۀ عملکرد مغز و چگونگی فرایند تکامل بر اشتباهکاریهای انسان و برشمردن خاستگاههای انواع اشتباهات انسانی آغاز میشود.
بعد از این توضیح ابتدایی که فصل نخست کتاب «تاریخچۀ بلاهت» را تشکیل میدهد، در فصلهای بعدی این کتاب، روایتهایی طنزآمیز درباب انواع حماقتها و خطاهایی که بشر در طول تاریخ مرتکب شده، از خطاها و حماقتهای سیاسی گرفته تا خطاهای علمی و اقتصادی و محیط زیستی و...، آمده است.
کتاب «تاریخچۀ بلاهت» از مقدمهای با عنوان «دربارۀ کتابی که در دستتان است»، دوازده فصل و یک مؤخره تشکیل شده است.
فصلهای دوازدهگانۀ کتاب «تاریخچۀ بلاهت» عبارتند از: «مغز ما چگونه احمقانه عمل میکند؟»، «چگونه با کشاورزی زندگیمان را زهر کردیم»، «چگونه بشر آب و هوا را پس کرد»، «قلعۀ حیوانات»، «دیپلماسیهای نبوغآمیز»، «حاکمان فرزانه»، «بازی بزرگان»، «دنیاهای قشنگ نو»، «اقتصاد قهوهای»، «سنگنوشته»، «دانش خطرناک» و «حماقت در ایستگاه آخر».
آنچه میخوانید بخشی از کتاب «تاریخچۀ بلاهت» است که در آن نمونهای از گند زدن کمونیستها و ضدکمونیستها به فرهنگ نقل شده است: «در اوایل دهۀ پنجاه، جوزف مککارتی، سناتور آمریکایی، برنامۀ ویژهای برای پیگرد و شکار کمونیستها و خرابکاران داخلی به مجلس سنا ارائه نمود. کمیتهای برای تحقیق و تفحص در مورد فعالیتهای ضدآمریکایی با هدف پاکسازی و پالایش آمریکا از مزدوران کمونیست تشکیل شد و تصفیۀ وسیع روشنفکران ناراضی که به باور سناتور مککارتی چپگرا بودند آغاز شد. طی این پروژۀ ابلهانه و قرونوسطایی شکار مزدور، جمع کثیری از اساتید دانشگاه، نویسندگان، سینماگران، روزنامهنگاران و دیگر اندیشمندان جامعۀ آمریکا، در مظان اتهام قرار گرفتند. برخی از آنها خودکشی کردند، برخی مجبور به ترک آمریکا شدند و جمعی دیگر سالها از فعالیت منع یا مجبور به ادامۀ فعالیتهایشان با اسم مستعار شدند.
در آن سوی دیوار آهنین، وضعیت برنامهها و قوانین فرهنگی از چه قرار بود؟ از آنجا که دولتمردان اتحاد جماهیر شوروی در عصر درخشان استالین، جامعه سینماگران و نویسندگان را شخم زده بودند و فضای پاستوریزۀ کمونیستی در آن کشور حاکم کرده بودند، فقط از سینماگران و نویسندگان متعهد خود خواستند در آثارشان شرافت و اصالت کار را ستایش کنند. بدین ترتیب بود که سیل کتابها و فیلمهایی که شخصیتهای اصلیشان یک دختر زحمتکش، پسری کارگر، یک تراکتور خستگیناپذیر و صدها گاو و گوسفند شدیداً وفادار به آرمانهای حزب کمونیست بود، روانۀ کتابفروشیها و پردۀ سینماهای شوروی و بلوک شرق شد.»
کتاب «تاریخچۀ بلاهت: داستانهایی مختصر و مفید از گند زدن بشر به همهچیز و همهجا» در نشر ثالث منتشر شده است.
دربارۀ حسین یعقوبی، گردآورنده و مترجم کتاب «تاریخچۀ بلاهت»
حسین یعقوبی، متولد 1349، داستاننویس، مترجم، روزنامهنگار و نمایشنامهنویس ایرانی است. یعقوبی کار مطبوعاتی را از سال 1376 با نشریۀ «مهر» آغاز کرد. او همکاری با نشریاتی چون «شرق»، «چلچراغ»، «اعتماد» و «دانستنیها» را هم در کارنامۀ کار مطبوعاتی خود دارد.
یعقوبی در سال 1384، بهخاطر داستانی با عنوان «تو میمیری به همین سادگی» جایزۀ ادبی صادق هدایت را گرفته است.
از آثار تألیفی حسین یعقوبی میتوان به کتابهای «حالِ ساده»، «اتفاق ممنوع نیست» و «تخت بخواب» و از ترجمههای او میتوان به کتابهای «هربار که معنی زندگی را فهمیدم، عوضش کردند: زیست با استفاده از خرد فلاسفهی بزرگ»، «عمارت اشباح»، «مرگ در میزند»، «بوسهای پیش از مرگ» و «چگونه در یک فیلم ترسناک زنده بمانیم؟» اشاره کرد.
دسته بندی: | علوم انسانی |
موضوع اصلی: | تاریخ |
موضوع فرعی: | تاریخ جهان |
زبان: | فارسی |
قطع: | رقعی |
نوع جلد: | گالینگور |
تعداد صفحه: | 238 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک