روان شناسی رانندگی (نشرنو)
نویسنده: گراهام هول
مترجم: مجتبی پردل
ناشر: فرهنگ نشر نو
دسته بندی: عمومی
900,000 ریال
کتاب «روانشناسیِ رانندگی» نوشتۀ گراهام هول
عوامل روانشناختی چه تأثیری بر خوب یا بد رانندگی کردن و کمتر شدن یا تشدید تصادفات جادهای دارند؟ کتاب «روانشناسیِ رانندگی»، با عنوان اصلی The Psychology of Driving، کتابی است که به این پرسش پاسخ میدهد.
گراهام هول در کتاب «روانشناسیِ رانندگی» موضوعاتی چون شیوههای پرخطر و کمخطر رانندگی و نسبت میان سنوسال با رانندگی را، از منظر روانشناسیِ شناختی، مورد واکاوی قرار میدهد تا نشان دهد ویژگیهای شخصیتی و رفتاری چقدر میتوانند بر شیوۀ رانندگی تأثیرگذار باشند.
کتاب «روانشناسی رانندگی» کتابی است که با خواندن آن میتوان خطاهای انسانی حین رانندگی و تصادفات جادهای و فجایع ناشی از این تصادفات را کاهش داد.
کتاب «روانشناسی رانندگی» کتابی مفید برای علاقهمندان به رانندگی و نیز همۀ کسانی است که به کاربرد روانشناسیِ شناختی در رفتارهایی که آدمی در دنیای واقعی از خود بروز میدهد، علاقهمند هستند. این کتاب را، چنانکه نویسنده خود در مقدمۀ آن توضیح میدهد، میتوان درآمدی کوتاه تلقی کرد بر پژوهشهای روانشناختیای که دربارۀ رانندگی انجام شدهاند.
متن اصلی کتاب «روانشناسی رانندگی» اولین بار در سال 2006 منتشر شده است.
مروری بر کتاب «روانشناسی رانندگی»
موضوع اصلی کتاب «روانشناسی رانندگی» میزان و نقش و سهم انسان و خصلتهای انسانی و ویژگیهای رفتاری آدمی در شیوۀ رانندگی و تصادفات جادهای است و اینکه چه عوامل روانشناختیای در امر رانندگی مؤثرند و چقدر میتوان با اتکا به این عوامل و شناخت درست از آنها از تصادفات جادهای و فجایع ناشی از آنها پیشیگیری کرد.
در عصری زندگی میکنیم که سخن از ماشینهای بدون سرنشین است و رانندگی بدون دخالت انسان. با این همه عجالتاً انسان هنوز در رانندگی، فاعل اصلی است و اوست که پشت فرمان مینشیند و اتومبیل را هدایت میکند و بنابراین انسان است که میتواند با یادگیری نکات روانشناختی مؤثر بر رانندگی، خطاهای حین رانندگی را کاهش دهد و از تصادفات جادهای بکاهد.
کتاب «روانشناسی رانندگی» به ما میگوید که چه عوامل و فعلوانفعالاتی در مغز و روان انسان، در رانندگی نقشی تعیین کننده دارند و میتوانند باعث تصادف جادهای بشوند یا جلو آن را بگیرند.
گراهام هول در کتاب «روانشناسی رانندگی» بر این عقیده است که بیشتر تصادفهای جادهای ناشی از خطای انسانی هستند و نقص فنی سهم کمتری در این تصادفها دارد. او در این کتاب، با تمرکز و تأکید بر روانشناسی شناختی، خصوصاً ادراک و توجه، به موضوع رانندگی میپردازد و رانندگی را از این منظر مورد کندوکاو قرار میدهد.
کتاب «روانشناسی رانندگی» تأثیر عملکرد مغز را بر رانندگی نشان میدهد و نیز توضیح میدهد که خطاهای حین رانندگی و تصادفهای جادهای به چه دلایل روانشناختی و رفتاریای اتفاق میافتند و برای دستیابی به رانندگی ایمن و کاهش خطاها در رانندگی و رساندن آنها به حداقلّ ممکن، باید چه نکات رفتاری و روانشناختیای را دانست و رعایت کرد.
گراهام هول در کتاب «روانشناسی رانندگی» از ارتباط رانندگی با سنوسال، تأثیر شدید الکل و خستگی بر افزایش تصادفات جادهای و نیز تأثیر استفاده از گوشیهای تلفن همراه بر این امر و هزار نکتۀ باریکتر از مو و مهمّ دیگر دربارۀ خطاهای رانندگی و شیوۀ رانندگی ایمن و کمخطا و کمخطر سخن میگوید.
کتاب «روانشناسی رانندگی» همچنین ادعاها و عقاید مرسوم و جاافتاده اما بهلحاظ علمی، نادرست دربارۀ رانندگی را با نگاهی علمی و نقادانه مورد بررسی و تحلیل قرار میدهد و نشان میدهد که برای اثبات صحت این ادعاها شواهد بسیار کمی وجود دارد و بنابراین نمیتوان صحتشان را تأیید کرد.
در کتاب «روانشناسی رانندگی» از آیندۀ رانندگی و ماشینهای بیراننده نیز سخن رفته است.
کتاب «روانشناسی رانندگی» از پیشگفتار و هفت فصل تشکیل شده است.
فصلهای هفتگانۀ کتاب «روانشناسی رانندگی» عبارتند از: «ادراک و توجه در رانندگی»، «رانندگی با حواس پرت»، «رانندگی، خطر و جوانی»، «تأثیر سن بر رانندگی»، «شخصیت و رانندگی»، «رانندگی با عملکرد ضعیف» و «آیندۀ رانندگی».
در بخشی از کتاب «روانشناسی رانندگی» میخوانید: «رانندگان بنا به دلایل بسیاری تصادف میکنند. ندیدن یکدیگر، رانندگی پرخطر، نظیر سبقت گرفتن در جاهای نامناسب یا راندن با سرعتی بالاتر از آنچه شرایط اجازه میدهد؛ رانندگی هنگام مستی، نشئگی، خوابآلودگی یا حرف زدن با گوشی همراه. گاهی به این خاطر تصادف میکنند که از یکدیگر عصبانیاند یا جان به لب شدهاند. اقلیتی از رانندگان سالخورده از آن رو تصادف میکنند که دیگر نمیتوانند از عهدۀ الزامهای ذهنی و جسمانی رانندگی برآیند. ادراک، توجه، خستگی، پرخاشگری، ادراک خطر، سالخوردگی و مانند اینها همگی موضوعهایی هستند که، بیشترشان دهههایی بسیار، از سوی روانشناسان به کرات مورد بررسی قرار گرفتهاند. روانشناسان مطالب بسیار زیادی در رابطه با فهمِ این موضوع میدانند که انسانها چگونه از عهدۀ رانندگی برمیآیند و چرا گاهی موفق به این کار نمیشوند.»
دربارۀ گراهام هول، نویسندۀ کتاب «روانشناسی رانندگی»
گراهام هول (Graham Hole) دانشیارِ روانشناسی در دانشگاه ساسکس انگلستان است.
او، علاوه بر نگارش کتاب «روانشناسی رانندگی»، در نوشتن دو کتاب روانشناسی دیگر، با عنوانهای «نحوۀ طراحی و گزارش آزمایشها» و «پردازش چهره: دیدگاههای روانشناختی، عصبروانشناختی و کاربردی»، مشارکت داشته، که اولی ماحصل همکاری گراهام هول و اندی فیلد و دومی ماحصل همکاری او و ویکتوریا بورن است.
دربارۀ ترجمۀ فارسی کتاب «روانشناسیِ رانندگی»
کتاب «روانشناسیِ رانندگی» با ترجمۀ مجتبی پُردل در نشر نو منتشر شده است.
مجتبی پُردل، متولد 1365، مترجم ایرانی است. از ترجمههای او میتوان به کتابهای «ذهنآگاهی از رهگذر هنر: 25 شیوه برای زیستن در زمان حال به کمک هنر»، «روانشناسی گروهی و کندوکاو در من»، «معنای زندگی و فلاسفۀ بزرگ»، «وابی سابی: هنر کامل نبودن در زندگی!»، «ایکیگای: هنر معنابخشی به زندگی به سبک ژاپنی»، «تکامل انسان: درآمدی کوتاه»، «بابا و فلسفه: طریقت پدری»، «درآمدی فلسفی بر عشق»، «دانشنامۀ فروید» و «خاطرهای از کودکی لئوناردو داوینچی، داستایفسکی و پدرکشی» اشاره کرد.
دسته بندی: | علوم انسانی |
موضوع اصلی: | روانشناسی |
موضوع فرعی: | عمومی |
زبان: | فارسی |
قطع: | رقعی |
نوع جلد: | شومیز |
تعداد صفحه: | 152 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک