خرد و حکمت زندگی 19 : راهنمایی فلسفی برای میانسالی
نویسنده: کیه ران ستیا
مترجم: احسان سنایی اردکانی
ناشر: گمان
دسته بندی: اندیشه و تفکر
1,240,000 ریال
کتاب «راهنمایی فلسفی برای میانسالی» نوشتۀ کیهران ستیا
آیا با کمک فلسفه میتوان با میانسالی و بحرانها و اضطرابهای برآمده از آن کنار آمد؟ کیهران ستیا در کتاب «راهنمایی فلسفی برای میانسالی» معتقد است که میشود.
کتاب «راهنمایی فلسفی برای میانسالی»، با عنوان اصلی Midlife: A Philosophical Guide، کتابی است در حوزۀ فلسفۀ عملی که فلسفه را از برج عاج به زیر میکشد و به متن زندگی روزمره میآورد و آن را بهمثابۀ کلید حلّ مشکلات انسانهای عادی به آنها ارائه میدهد.
کیهران ستیا در کتاب «راهنمایی فلسفی برای میانسالی»، با وامگیری از تاریخ فلسفه و سنتها و مشربهای فلسفی گوناگون و نیز با روی دایره ریختن تجربههای واقعی خود و دیدگاههایی که خودش دربارۀ بحران میانسالی و راههای مواجهۀ معقول و کارآمد با این بحران، به آنها رسیده است، به ما میآموزد که چطور با بحران میانسالی کنار بیاییم و بر اضطرابات ناشی از آن غلبه کنیم و در میانسالی زندگیای مفید و پربار و آرام داشته باشیم.
کتاب «راهنمایی فلسفی برای میانسالی» یک کتاب خودیاریِ فلسفی برای مواجهه با میانسالی است.
متن اصلی کتاب «راهنمایی فلسفی برای میانسالی» اولین بار در سال 2017 منتشر شده است.
مروری بر کتاب «راهنمایی فلسفی برای میانسالی»
آیا میانسالی واقعاً موجدِ بحران است؟ اگر هست این بحران چه ماهیتی دارد و منشأء آن چیست و چطور میتوان بر آن فائق آمد؟ کیهران ستیا در کتاب «راهنمایی فلسفی برای میانسالی» ابتدا به تشریح چندوچونِ بحران میانسالی میپردازد و این بحران و نظریات مختلف درباب آن را در چشماندازی تاریخی مورد بررسی قرار میدهد.
ستیا در فصل نخست کتاب «راهنمایی فلسفی برای میانسالی» یادآور میشود که کسانی، در واکنش به آنها که میانسالی را بهطرز اغراقآمیزی بحرانزا و فاجعهبار ترسیم میکنند، بر این عقیدهاند که میانسالی اصلاً هم دورهای بحرانی نیست و خیلی هم دورۀ خوبی است و آدم در میانسالی خیلی کارها میتواند انجام دهد.
ستیا بعد از ارائۀ تاریخچهای از بحران میانسالی و معرفی و شرح دیدگاههای گوناگون در این باب، در فصلهای بعدی کتاب «راهنمایی فلسفی برای میانسالی»، با پذیرش اینکه بههرحال آدم در میانسالی با نگرانیها و پرسشهایی اضطرابزا مواجه میشود و نمیتوان بحران میانسالی را یکسره انکار کرد، راهکارهایی فلسفی به ما ارائه میدهد که بهاعتقاد او بهکمک آنها میتوانیم مواجههای واقعبینانه با بحران میانسالی داشته باشیم و نگذاریم این بحران زندگی ما را مختل کند و ما را بهسمت پوچی و بیهودگی و نومیدی سوق دهد.
در دورۀ میانسالی با پرسشها و دغدغهها و اضطرابهایی درباب گذشته و آینده مواجه میشویم. افسوس راههای نرفته و کارهای نکرده را میخوریم و فکر میکنیم اگر به جای راهی که رفتهایم، راهی دیگر را انتخاب میکردیم خوشبختتر و موفقتر و راضیتر بودیم، مرگ را به خود نزدیک میبینیم و احساس میکنیم زمان زیادی برای زیستن نداریم و از خود میپرسیم آیا در این فرصت کم میتوانیم کارهایی را که میخواهیم انجام دهیم به انجام برسانیم؟ نگران مرگ عزیزانمان میشویم و از این بابت مضطرب میشویم، از یکنواختی احساس ملال میکنیم و حس میکنیم زندگیمان پوچ و بیمعناست، دلشوره میگیریم که مبادا شغلمان را از دست بدهیم.
کتاب «راهنمایی فلسفی برای میانسالی» به ما میگوید که چطور از فلسفه برای غلبه بر انواع اضطرابهای خاصّ میانسالی کمک بگیریم.
ستیا در کتاب «راهنمایی فلسفی برای میانسالی» از تجربههای واقعی خودش از مواجهه با میانسالی با ما سخن میگوید و همچنین از تجربههای دیگران و آنچه فیلسوفان میتوانند درباب مواجهه با بحران میانسالی به ما بیاموزند.
کتاب «راهنمایی فلسفی برای میانسالی» به ما میگوید که برای رهایی از تشویشهای دورۀ میانسالی بد نیست که زمانهایی خودمان را فراموش کنیم و به جای اینکه بیش از حد روی خودمان تمرکز کنیم به دیگران و جهان بیرون از خودمان توجه نشان دهیم.
این کتاب همچنین به ما میگوید که گاهی خطاهای ما دریچههایی تازه را به رویمان گشودهاند، امکانات تازهای در اختیارمان گذاشتهاند و باعث شدهاند با آدمهایی آشنا شویم و آدمهایی به زندگیمان وارد شوند که عزیزترین آدمهای زندگیمان شدهاند. بنابراین بهباور ستیا در کتاب «راهنمایی فلسفی برای میانسالی» نباید بیش از حد افسوس اشتباهات گذشتهمان را بخوریم چون این اشتباهات برایمان دستاوردهایی هم داشتهاند.
با خواندن کتاب «راهنمایی فلسفی برای میانسالی» میآموزیم که همۀ کارها را با نگاه به نتیجه و غایتشان انجام ندهیم و سعی کنیم به جای اینکه مدام به فکر تمام شدن کاری باشیم و غایت و نهایت آن را مدّ نظر قرار دهیم، به لذت حین کار و لذت در راه بودن نیز توجه داشته باشیم و سعی کنیم در لحظه از آنچه میکنیم لذت ببریم و به قول معروف، دَم را دریابیم.
کتاب «راهنمایی فلسفی برای میانسالی» از پیشگفتار، شش فصل و یک بخش نتیجهگیری تشکیل شده است.
فصلهای ششگانۀ کتاب «راهنمایی فلسفی برای میانسالی» عبارتند از: «مختصر تاریخچهای از بحران میانسالی»، «اینه زندگی؟»، «خُسران»، «مرور ایام»، «چشمداشتی، چیزی» و «در دم زیستن».
دربارۀ کیهران ستیا، نویسندۀ کتاب «راهنمایی فلسفی برای میانسالی»
کیهران ستیا (Kieran Setiya)، متولد 1976، فلسفهدان و استاد فلسفۀ اهل انگلستان است. شهرت او بهخاطر کارهایی است که در زمینههای اخلاق، معرفتشناسی و فلسفۀ ذهن انجام داده است. ستیا همچنین فعالیت در حوزۀ فلسفۀ عمومی را در کارنامۀ کاری خود دارد و میزبان پادکستی به نام «پنج پرسش» است که در آن از فلاسفۀ معاصر پنج پرسش دربارۀ خود میپرسد.
از آثار کیهران ستیا میتوان به کتاب «زندگی سخت است: چگونه فلسفه میتواند کمک کند راه خود را پیدا کنیم» اشاره کرد.
دربارۀ ترجمۀ فارسی کتاب «راهنمایی فلسفی برای میانسالی»
کتاب «راهنمایی فلسفی برای میانسالی» با ترجمۀ احسان سنایی اردکانی در نشر گمان منتشر شده است.
احسان سنایی اردکانی، متولد 1368، مترجم ایرانی است. از دیگر ترجمههای او میتوان به کتابهای «مجمعالجزایر گولاگ»، «آهنگ افلاک: سفری در فضا و زمان»، «ویتگنشتاین در تبعید» و «جهانبینیها: درآمدی بر تاریخ و فلسفۀ علم» اشاره کرد.
از کتاب «راهنمایی فلسفی برای میانسالی» ترجمۀ فارسی دیگری هم، با عنوان «میانسالی: یک راهنمای فلسفی»، موجود است که مترجم آن سینا بحیرایی و ناشرش انتشارات مهرگان خرد است.
دسته بندی: | علوم انسانی |
موضوع اصلی: | فلسفه |
موضوع فرعی: | اندیشه و تفکر |
زبان: | فارسی |
قطع: | پالتوئی |
نوع جلد: | شومیز |
تعداد صفحه: | 180 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک