غائله هایدگر
نویسنده: ریچارد ولین
مترجم: فرهاد سلیمان نژاد
ناشر: فرهنگ نشر نو
دسته بندی: اندیشه و تفکر
3,800,000 ریال
کتاب «غائلۀ هایدگر» به قلم جمعی از نویسندگان و ویراستاری ریچارد وُلین
مطالبی از اندیشمندان مختلف دربارۀ پیوند مارتین هایدگرِ فیلسوف با نازیسم و دفاع او از هیتلر. کتاب «غائلۀ هایدگر»، با عنوان اصلی The Heidegger Controversy: A Critical Reader، مجموعهایست شامل خطابهها، نامهها، مصاحبهها و مقالاتی از مارتین هایدگر، یورگن هابرماس، کارل یاسپرس، پیر بوردیو، هربرت مارکوزه، ریچارد وُلین، کارل لوویت و امانوئل فای که بهویراستاری ریچارد لُوین و با محوریت آنچه به «غائلۀ هایدگر» معروف است و به دفاع هایدگر از آلمان هیتلری مربوط میشود در این کتاب گردآوری و منتشر شدهاند.
متن اصلی کتاب «غائلۀ هایدگر» اولین بار در سال 1991 منتشر شده است.
مروری بر کتاب «غائلۀ هایدگر»
در سالهای پس از جنگ جهانی دوم مسئلۀ دفاع مارتین هایدگر از نازیسم به یک موضوع مناقشهبرانگیز در تاریخ فلسفه و میان فیلسوفان مختلف بدل شد. این مناقشه همان است که به «غائلۀ هایدگر» معروف شده و در کتاب «غائلۀ هایدگر» از زوایای مختلف به آن پرداخته شده است.
یکی از وجوه مهم کتاب «غائلۀ هایدگر» این است که در این کتاب نهفقط بهواسطۀ اظهارنظرهای دیگران دربارۀ هایدگرِ طرفدار نازیسم، بلکه همچنین بهصورت بیواسطه و از طریق منتخبی از نوشتههای سیاسی خود هایدگر که گویای مواضع سیاسی او هستند با این وجه از تفکر مارتین هایدگر آشنا میشویم.
کتاب «غائلۀ هایدگر» همچنین نشان میدهد که اُلفتِ هایدگر با نازیسم به چه دورهای برمیگردد و گرایش او به ناسیونالسوسیالیسمِ مدّ نظرِ نازیها چه نسبتی با فلسفۀ او دارد.
کتاب «غائلۀ هایدگر» از مقدمههای ریچارد ولین، ویراستار کتاب، بر چاپ اولِ آن و نیز نسخهای که انتشارات امآیتی از آن منتشر کرد و سه بخش به نامهای «گزیدهای از متون سیاسی هایدگر»، «زمینه و شواهد تاریخی» و «تفاسیر» تشکیل شده است.
بخش اول کتاب، چنانکه از عنوان آن پیداست، به مطالبی از خود هایدگر دربارۀ گرایشش به ناسیونالسوسیالیسم اختصاص دارد. عناوین آنچه در این بخش از کتاب «غائلۀ هایدگر» میخوانید عبارتند از: «ابراز وجود دانشگاه آلمانی»، «خطابهای در رثای آلبرت لئو اشلاگتر»، «خدمت کاری و دانشگاه»، «دانشگاه در رایش جدید»، «خطابهای به دانشجویان آلمان»، «خطابهای به مردان و زنان آلمان»، «بیانیه در حمایت از آدولف هیتلر و دولت ناسیونالسوسیالیستی»، «پیامی از دانشگاه»، «فراخوان خدمت کاری»، «آموزش ناسیونالسوسیالیستی»، «آلودگیِ یهودی در زندگیِ روحیِ آلمان: نامۀ هایدگر به ویکتور شوئرر دربارۀ ادوارد بومگارتن (1929)»، «نامه به ریاست دانشگاه فرایبورگ» و «تنها یک خدا میتواند ما را نجات دهد: مصاحبۀ مجلۀ اشپیگل با هایدگر».
بخش دوم کتاب «غائلۀ هایدگر» به مطالبی از دیگران اختصاص دارد که زمینه و شواهدی تاریخی از گرایش هایدگر به نازیسم ارائه میدهند. مطالب این بخش از کتاب «غائلۀ هایدگر» عبارتند از: «آخرین دیدار من با هایدگر در رُم، 1936» از کارل لوویت، «نامه به کمیتۀ نازیزداییِ دانشگاه فرایبورگ» از کارل یاسپرس، «مکاتبات هایدگر و مارکوزه» و «سیاست هایدگر: مصاحبۀ فردریک اولافسن با هربرت مارکوزه».
در بخش سوم و پایانی کتاب «غائلۀ هایدگر» نیز تفاسیری از فلاسفۀ مختلف را دربارۀ گرایش هایدگر به ناسیونالسوسیالیسم و نسبت این گرایش با دیدگاههای فلسفی او میخوانید. عناوینِ مطالب این بخش از کتاب «غائلۀ هایدگر» از این قرار است: «دلالتهای سیاسیِ اگزیستانسیالیسم هایدگر» از کارل لوویت، «دربارۀ انتشار درسگفتارهای 1935 مارتین هایدگر» از یورگن هابرماس، «بازگشت به تاریخ: مصاحبۀ رابرت مگیوری با پیر بوردیو»، «غائلۀ هایدگر در فرانسه» از ریچارد ولین، «ناسیونالسوسیالیسم، یهودیت جهانی، و تاریخ هستی: دفترچههای سیاه هایدگر» از ریچارد ولین و «بنیانهای نازیستیِ فلسفۀ هایدگر» از امانوئل فای.
در پایان کتاب «غائلۀ هایدگر» نیز مطلبی با عنوان «مارتین هایدگر و سیاست: کتابشناسی پژوهشهای ثانویه [تا سال 1991]» آمده است.
دربارۀ ریچارد وُلین، ویراستار و گردآورندۀ کتاب «غائلۀ هایدگر»
ریچارد وُلین (Richard Wolin)، متولد 1952، استاد دانشگاه و مورخ امریکایی است. حوزۀ پژوهشیِ وُلین فلسفۀ اروپایی قرن بیستم، بهویژه فلسفه و اندیشههای مارتین هایدگر و فلاسفۀ مکتب فرانکفورت، است.
از آثار ریچارد وُلین میتوان به کتابهای «والتر بنیامین: زیباییشناسیِ رستگاری»، «باد از شرق: روشنفکران فرانسوی، انقلاب فرهنگی و میراث دهۀ 1960»، «هایدگر در ویرانهها: میانِ فلسفه و ایدئولوژی» و «سیاست هستی: اندیشۀ سیاسیِ مارتین هایدگر» اشاره کرد.
دربارۀ ترجمۀ فارسی کتاب «غائلۀ هایدگر»
کتاب «غائلۀ هایدگر» با ترجمه و مقدمۀ فرهاد سلیماننژاد، همراه با مقدمۀ ریچارد وُلین بر ترجمۀ فارسی کتاب، در نشر نو منتشر شده است.
فرهاد سلیماننژاد مترجم ایرانی است. او، بهجز کتاب «غائلۀ هایدگر»، ترجمۀ کتابی با عنوان «ضد روشنگری، از قرن هجدهم تا امروز» را نیز در کارنامۀ کاری خود دارد.
دسته بندی: | علوم انسانی |
موضوع اصلی: | فلسفه |
موضوع فرعی: | اندیشه و تفکر |
زبان: | فارسی |
قطع: | رقعی |
نوع جلد: | شومیز |
تعداد صفحه: | 328 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک