عقل و احساس شومیز
نویسنده: جین آستین
مترجم: رضا رضایی
ناشر: نشر نی
دسته بندی: ادبیات انگلیس
1,760,000 ریال
کتاب «عقل و احساس» اثر جین آستین
از مشهورترین رمانهای عاشقانه کلاسیک که همچنان خوانندگان بسیاری در جهان دارد. کتاب «عقل و احساس» از رمانهای مهم جین آستین، نویسنده مطرح ادبیات کلاسیک انگلیسی، است که هم مورد توجه خوانندگان عادی رمان و ادبیات داستانی است و هم منتقدان بسیاری که بر اساس تفسیرهای مختلف این را رمان را نقد و تحلیل کردهاند.
رمان «عقل و احساس» در 1797 ـ 1798 نوشته شد و جین آستین در سالهاى 1809 تا 1811 بازبینىهایى در آن انجام داد تا براى انتشار آمادهاش کند.
کتاب «عقل و احساس» سرانجام در سال 1811 چاپ شد و بعد از بازبینىهاى جزیى در سال 1813 به چاپ دوم رسید.
جین آستین از پرخوانندهترین نویسندگان ادبیات کلاسیک جهانی است و در میان آثار او رمان «عقل و احساس» شهرت زیادی دارد و اقتباسهای سینمایی و تلویزیونی زیادی از این رمان صورت گرفته است و بیشک بخشی از میراث ادبیات جهانی است.
داستانهای عاشقانه همواره مخاطبان گستردهای در دورههای مختلف داشتهاند و جین آستین را میتوان استاد روایت داستانهای عاشقانه دانست. در این بین، کتاب «عقل و احساس» از مهمترین عاشقانههای جین آستین است.
مروری بر کتاب «عقل و احساس»
جین آستین جزو آن دسته از نویسندگان کلاسیک است که رمانهایش همواره از پرخوانندهترین آثار ادبیات جهانی بوده است. از بین آثار او کتاب «عقل و احساس» اثری شاخص است که علاوه بر اینکه محبوبیت زیادی در بین رمانخوانها دارد مورد توجه ویژه منتقدان هم بوده است و نقد و تفسیرهای زیادی درباره آن نوشته شده است. میتوان گفت که جین آستین نویسنده عامهپسندی است که در عینحال آثارش در کلاسهای دانشگاهی هم تدریس میشود.
جین آستین شخصیتهای داستانهایش را به گونهای درخشان تصویر کرده و همچنین طنز قدرتمندی نیز در رمانهایش وجود دارد و این ویژگیها به خصوص در رمان «عقل و احساس» مشهود است.
آثار جین آستین این ویژگی را دارند که میتوانند بسیار مورد تفسیر قرار بگیرند. برای مثال میتوان با رویکرد نظریه فمینیستی به سراغ رمان «عقل و احساس» و شخصیتهای زن این داستان رفت. یا میتوان با نگاهی تاریخی و جامعهشناختی به سراغ کتاب «عقل و احساس» رفت و به تصویری از جامعه انگلستان و مناسبات حاکم بر آن در سالهای ابتدایی قرن نوزدهم دست یافت.
رضا رضایی کتاب «عقل و احساس» را بر اساس نسخه سال 1813 ترجمه کرده اما برای دقت بیشتر به نسخه سال 1811 نیز مراجعه کرده است.
در بخشی از رمان «عقل و احساس» میخوانیم: «حالا دیگر خانم جان دشوود بانوى نورلند شده بود، و مادرشوهر و خواهرشوهرهایش مهمان محسوب مىشدند. با اینحال، خانم جان دشوود رفتار مؤدبانهاى داشت. جان دشوود هم به آنها محبت مىکرد، اما این از آن نوع محبتها بود که به همه داشت و کاملا متفاوت بود با محبتى که در قبال خودش، همسرش و کودکش احساس مىکرد. حتى، کمى جدى، به آنها اصرار کرد که نورلند را خانه خودشان بدانند. آنها هم این دعوت را پذیرفتند، چون خانم دشوود هیچ راهى به نظرش نمىرسید جز اینکه همانجا بمانند تا روزى بتواند خانهاى در آن نزدیکىها دست و پا کند. همه چیز این خانه او را به یاد روزهاى خوب گذشته مىانداخت، و به خاطر همین هم ماندنشان با روحیه او جور درمىآمد. در ایام شاد کسى شادتر از او نبود، و امید پرشور او به خوشبختى، که خودش عین خوشبختى است، نهایت نداشت. اما با اینکه شادىاش بىحد و مرز بود در ایام غم چنان خود را به خیالات تلخ دور و دراز مىسپرد که هیچ تسلایى نمىیافت.»
درباره جین آستین نویسنده کتاب «عقل و احساس»
جین آستین، رماننویس مشهور و کلاسیک انگلیسی است که در 16 دسامبر 1775 در استیونتن، همپشر، جنوب شرقی انگلستان، متولد شد. او فرزند هفتم یک کشیش ناحیه بود و در محیطی نسبتا منزوی زندگی کرد و اوقات خود را بیشتر به نوشتن گذراند. خانواده جین آستین پس از مرگ پدر خانواده چندینبار نقل مکان کردند تا سرانجام در 1809 در نزدیکی آلتن در همپشر ساکن شدند. جین آستین اغلب در همینجا به سر میبرد و فقط چندبار به لندن سفر کرد. اما در ماه مه 1817 به خاطر بیماری به وینچستر رفت تا به پزشکش نزدیکتر باشد. او سرانجام در 18 ژوئیهی 1817 همان جا درگذشت. جین آستین خیلی زود و از نوجوانی به نوشتن مشغول شد. او عادت داشت که پیش از به چاپ رسیدن آثارش بارها در آنها تغییراتی به وجود بیاورد و بازبینیشان کند. رمانهای «عقل و احساس»، «غرور و تعصب»، «منسفیلد پارک» و «اِما» به ترتیب در سالهای 1811، 1813، 1814 و 1816، یعنی در زمان حیات جین آستین منتشر شدند. رمانهای «نورثنگر ابی» و «ترغیب» در سال 1818، یعنی بعد از مرگ نویسنده به چاپ رسیدند. دو اثر به نامهای «لیدی سوزان» و «واتسنها» (ناتمام) نیز از کارهای اولیه جین آستین باقی مانده است. او پیش از مرگ مشغول نوشتن رمانی به نام «سندیتن» بود که قسمتهای پراکندهی آن در دست است. جین آستین امروز شهرت بسیاری دارد اما در زمان حیاتش چنین شهرتی نداشت و روی سنگ قبرش هم هیچ اشارهای به نویسنده بودن او نشده است.
درباره ترجمه کتاب «عقل و احساس»
کتاب «عقل و احساس» با ترجمه رضا رضایی در نشر نی منتشر شده است.
رضا رضایی، متولد 1335 در ساری، مترجم، ویراستار و عضو سابق تیم ملی شطرنج است. رضایی در رشته مهندسی مکانیک تحصیل کرده و از سال 1356 ابتدا به شکل تفننی به کار ترجمه مشغول شد اما به مرور به شکل جدیتری به ترجمه پرداخت و میتوان گفت که از سال 1358 تا امروز به شکل حرفهای به ترجمه مشغول بوده است. او در سالهای ابتدایی کارش به عنوان مترجم عمدتا به ترجمه متون علمی، فنی، اقتصادی و سیاسی میپرداخت تا اینکه در سال 1368 اولین ترجمه مهم ادبیاش که رمانی از داستایفسکی با عنوان «جوان خام» بود منتشر کرد. در کارنامه رضایی آثار شاخصی به خصوص در زمینه ادبیات و فلسفه دیده میشود. رضایی سالهای زیادی هم به عنوان ویراستار در مرکز نشر دانشگاهی به ویرایش کتابهای درسی دانشگاهی مشغول بوده و همچنین با نشریات متعددی هم همکاری داشته است و مقالات متعددی نوشته یا ترجمه کرده است. رضایی در عرصه شطرنج هم فعالیتهای گستردهای داشته؛ او عضو تیم ملی شطرنج بوده و همچنین به مربیگری و تدریس و آموزش شطرنج هم مشغول بوده است. علاوه بر این در زمینه شطرنج کتابها و مقالاتی ترجمه و تالیف کرده است. رضایی آثاری از نابوکوف، خواهران برونته، جین آستین، رومن رولان، جورج الیوت، لوکاچ، آیزایا برلین و... به فارسی ترجمه کرده است.
دسته بندی: | علوم انسانی |
موضوع اصلی: | ادبیات |
موضوع فرعی: | ادبیات انگلیس |
زبان: | فارسی |
قطع: | رقعی |
نوع جلد: | شومیز |
تعداد صفحه: | 408 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک