اصل گرایی
اصل را بچسبید و فرع را رها کنید
نویسنده: گرگ مک کیون
مترجم: بهنام شاهنگیان
ناشر: آموخته
دسته بندی: عمومی
1,335,000 ریال
کتاب «اصلگرایی» اثر گِرگ مککیون
کمتر اما بهتر: روشی برای زندگی که به ما میآموزد آنطور که دوست داریم زندگی کنیم نه آنگونه که دیگران از ما توقع دارند. کتاب «اصلگرایی» در پی ارایه روشی است که بر اساس آن میتوانیم هم در زندگی شخصی و هم در زندگی حرفهای کارآمدتر، بهرهورتر و موثرتر باشیم.
کتاب «اصلگرایی»، با عنوان فرعی «اصل را بچسبید و فرع را رها کنید»، حول این موضوع نوشته شده که برخلاف آنچه ممکن است در ظاهر به نظر برسد انسان پرمشغله لزوما فرد موفقی نیست. منظور از اصلگرا بودن در این کتاب این است که چیزی را در کمترین زمان به بهترین شکل انجام دهیم.
گِرگ مککوئین در کتاب «اصلگرایی» نشان میدهد که پیش از انجام هر کاری باید مجموعه گستردهای از گزینهها را به شکل نظاممند بررسی و ارزیابی کنیم و از میان دوراهیهای مختلفی که در مسیر زندگیمان قرار دارد گزینه اصلی را انتخاب و بر آن تمرکز کنیم.
اگر بخواهیم ایده اصلی کتاب «اصلگرایی» را در یک سطر خلاصه کنیم میتوانیم بگوییم که این کتاب بر اساس این باور نوشته شده که زندگی خردمندانه بر اساس حذف تمام چیزهای غیرضروری شکل میگیرد.
کتاب «اصلگرایی» اثری است که پس از انتشار مورد توجه زیادی قرار گرفت و در نسخههای متعددی در سراسر جهان به فروش رفت. ترجمه فارسی این کتاب نیز با بسیار پرفروش بوده است.
مروری بر کتاب «اصلگرایی»
در پیرامون ما کم نیستند افرادی که تمام روزشان را صرف کارهایی مختلف میکنند یا شاید خود ما نیز به همین گروه از افراد اختصاص داریم که به دلایلی به جز نیاز مالی تمام زندگیمان را وقف کارهای مختلف میکنیم و همیشه هم فکر میکنیم که زمان کم داریم. اما آنچه در کتاب «اصلگرایی» مطرح شده این است که آنچه اهمیت دارد نه انجام کارهای بیشتر بلکه انجام کارهای درست است.
گِرگ مککیون در کتاب «اصلگرایی» روشی را به ما معرفی میکند که پیدا کردن تعریف دقیقی برای آن سخت است. اما به طور کلی میتوان گفت که راه و رسم اصلگرایی دنبال کردن بیوقفه شعار کمتر ولی بهتر است. این به این معنی نیست که هر از گاهی این اصل را قبول کنیم بلکه به این معنا است که این مسیر را به شکل منضبط و در تمام وجوه زندگیمان دنبال کنیم.
در کتاب «اصلگرایی» چند پرسش مطرح شده که پاسخ ما به این پرسشها نشان میدهد تا چه حد به روشی که در این کتاب مطرح شده نیاز داریم. پرسشها از این قرارند: آیا تا به حال شده به خودتان خیلی فشار بیاورید؟ آیا تا به حال هم احساس بیش از حد کار کردن و هم احساس بیمصرفی کردهاید؟ تا به حال به این نتیجه رسیدهاید که کارتان انجام امور پیشپاافتاده شده است؟ تا به حال احساس کردهاید که سرتان شلوغ است، ولی بهرهوری ندارید؟ انگار همیشه در حرکتید، ولی هیچوقت به جایی نمیرسید؟ مککیون میگوید اگر پاسختان به هر کدام از این سوالها مثبت است، اصلگرایی راه خروج از این وضعیت است.
راه و رسم اصلگرایی به معنای این نیست که مثلا از ماه بعدی یا در سال جدید عهد کنیم که بیشتر «نه» بگوییم یا ایمیلمان را سر و سامان دهیم یا در حوزه مدیریت زمان بر راهبرد جدیدی مسلط شویم. بلکه بدین معنا است که پیوسته درنگ کنیم و از خودمان بپرسیم که آیا مسیر درستی را طی میکنیم و مشغول انجام فعالیتهای درستی هستیم؟ در کتاب «اصلگرایی» به واقعیتی ساده اما بسیار مهم اشاره شده و آن اینکه در دنیای ما آنقدر فعالیت و فرصت وجود دارد که برای همهشان وقت و منابع کافی نداریم. بسیاری از این فعالیتها و فرصتها شاید خوب یا حتی بسیار خوب باشند، ولی واقعیت این است که بیشترشان بیاهمیت و تعداد انگشتشماری حیاتیاند. راه و رسم اصلگرایی یادگیری تشخیص تفاوت بین گزینهها است، یعنی یاد بگیریم همه گزینهها را پالایش کنیم و فقط آنهایی را انتخاب کنیم که واقعا ضروریاند. اصلگرایی به معنای انجام کارهای کمتر فقط محض کمتر بودنشان هم نیست. در واقع اصلگرایی به این معنا است که برای فعالیت در بالاترین سطح اثربخشیمان تا میتوانیم زمان و انرژیمان را عاقلانه فقط در انجام کارهای ضروری سرمایهگذاری کنیم.
روشی که در کتاب «اصلگرایی» ارایه شده هم در زندگی شخصی و هم در زندگی حرفهای ما کاربرد دارد. چکیده این روش این است که در انجام کارهای بهواقع مهم، فقط وقتی میتوانیم به بالاترین سطح اثربخشی برسیم که دست از تلاش برای انجام همه کارها و بله گفتن به همه برداریم. به عبارتی، با سرمایهگذاری در کارهای کمتر، تجربه رضایتبخشِ پیشرفت چشمگیر در مهمترین کارها نصیبمان میشود. راه و رسم اصلگرایی با این ایده که از پس همهی کارها برمیآییم همخوانی ندارد. بر این اساس اصلگرایی یعنی با نقشه قبلی زندگی کنیم، نه از روی غفلت. اصلگرا، بهجای انتخابهای منفعلانه، آگاهانه چند کار حیاتی را در میان انبوه کارهای بیاهمیت انتخاب میکند و کارهای غیرضروری را کنار میگذارد و بعد موانع را برمیدارد تا کارهای ضروری مسیری مشخص و هموار داشته باشند. به عبارت دیگر، اصلگرایی رویکردی منضبط و نظاممند در تشخیص کارهایی است که بیشترین اثربخشی را در آنها داریم و سپس اجرای تقریبا بیدردسر آن کارها است.
درباره گِرگ مککیون نویسنده کتاب «اصلگرایی»
گِرگ مککیون، نویسنده و سخنرانی مشهور در زمینه مدیریت و تجارت، در سال 1977 در لندن متولد شده است. او به واسطه کتابهای پرفروش و سخنرانیهایش در زمینه استراتژیهای مدیریت و موفقیت شهرت زیادی دارد. میککیون در رشتههای ارتباطات و روزنامهنگاری و همچنین MBA تحصیل کرده است. «سهلگرایی» یا «به همین سادگی» عنوان کتاب دیگری از مککیون است که با چندین ترجمه مختلف به فارسی منتشر شده است.
درباره ترجمه کتاب «اصلگرایی»
کتاب «اصلگرایی» با ترجمه مشترک بهنام شاهنگیان و مهدی مصلحی در نشر آموخته منتشر شده است.
بهنام شاهنگیان، متولد 1360 در اصفهان، مترجم و مدرس ایرانی است. او تحصیلات ابتداییاش را در مدرسه عدل و دبیرستان پیام اصفهان سپری کرد و سپس برای ادامه تحصیل در رشته مهندسی نرمافزار به دانشگاه آزاد نجفآباد رفت. پس از آن تحصیلاتش را تا مقطع دکتری در رشته مدیریت بازاریابی ادامه داد. «هنر رسانههای اجتماعی» و «چگونه طرح بازاریابی موفقی بنویسیم» از دیگر ترجمههای او است.
مهدی مصلحی، متولد 1370، مترجم ایرانی است. کتاب «واشاکی» دیگر ترجمه مصلحی است.
دسته بندی: | علوم انسانی |
موضوع اصلی: | روانشناسی |
موضوع فرعی: | عمومی |
زبان: | فارسی |
قطع: | رقعی |
نوع جلد: | شومیز |
تعداد صفحه: | 242 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک