روزگار سخت (گالینگور - برج)
نویسنده: ماریو بارگاس یوسا
مترجم: سعید متین
ناشر: برج
دسته بندی: ادبیات آمریکای لاتین
675,000 ریال
کتاب «روزگار سخت» اثر ماریو بارگاس یوسا
داستانی بر اساس واقعیت تاریخی که به موضوع دیکتاتوری در کشورهای آمریکای لاتین مربوط است. ماریو بارگاس یوسا در کتاب «روزگار سخت» بار دیگر به سراغ موضوعاتی رفته است که میتوان آنها را دغدغه همیشگی او دانست.
یوسا در بسیاری از آثارش به مسئله قدرت، دیکتاتوریهای آمریکای لاتین و مداخلهههای خارجی در این کشورها توجه کرده است. او در رمان «روزگار سخت» بار دیگر به این موضاعات توجه کرده و اینبار تلاش کرده به ریشههای تاریخی این مسائل توجه کند.
کتاب «روزگار سخت» اثر تازهای از یوسا است که نسخه اسپانیاییاش در اواخر سال 2019 به چاپ رسید و با استقبال زیادی از سوی خوانندگان و منتقدان روبرو شد.
بسیاری از منتقدان معتقدند که یوسا در کتاب «روزگار سخت» بار دیگر قدرت داستاننویسیاش را نشان داده است و این رمان را جزو آثار شاخص یوسا جای دادهاند.
کتاب «روزگار سخت» برنده جایزه فرانسیسکو اومبرال برای بهترین رمان اسپانیایی زبان سال شده است.
مروری بر کتاب «روزگار سخت»
دوران جنگ سرد پر است از اتفاقات و حوادثی که برخی از آنها بسیار مورد توجه بودهاند و برخی نیز به رغم اهمیت زیادشان کمتر مورد توجه بودهاند. نزاع در جهان دو قطبی بسیار پرفرازونشیب بود و این نزاع در موارد متعددی مجوزی برای مداخله در کشورهای کوچکتر به شمار میرفت. فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی این فرصت را در اختیار کشورهای غربی قرار داد که روایت خودشان را به عنوان تنها روایت موجود عرضه کنند. در چنین وضعیتی ادبیات میتواند در پی روایتی فراتر از روایت غالب باشد. یوسا در رمان «روزگار سخت» در پی ارایه چنین روایتی بوده است.
رمان «روزگار سخت» تصویری از رویدادهای مهم تاریخی در طول جنگ سرد در کشورهای آمریکای لاتین و موجهه ایالات متحده با این کشورها به دست داده است. در روایت این رمان نقاط نادیدهای از حقیقت تاریخی وجود دارد.
یوسا در کتاب «روزگار سخت» به سراغ گذشته و تاریخی رفته که هنوز به پایان نرسیده و تبعاتش تا امروز هم در کشورهای آمریکای لاتین ادامه دارد.
یوسا در کتاب «روزگار سخت» به این مسئله توجه کرده که کشورهای آمریکای لاتین از چه زمانی و به چه دلایلی به سمت زوال میل کردند. یوسا برای نشان دادن عوامل افول کشورهای آمریکای لاتین به گذشته رجوع کرده و به احضار تاریخ پرداخته است. او خواننده را به سال 1954 میبرد یعنی زمانی که ایالات متحده آمریکا به دخالت در کشور گواتمالا پرداخت و منجر به سقوط حکومت مردمی خاکوبو آربنس شد.
در سال 1954، رئیسجمهور گواتمالا، خاکوبو آربنس، در یک کودتا سرنگون شد و یکی از دیکتاتورهای آمریکای لاتین ظهور کرد. آربنس رئیسجمهور منتخب مردم بود که در طول ماههایی که در قدرت حضور داشت کوشید اصلاحاتی را در کشور پیاده کند. یکی از اقدامات او این بود که شرکت قدرتمند یونایتد فروت را مجبور به پرداخت مالیات کرد. این شرکت همچنین موظف شد که دستمزد کارگرانش را به شکل مناسبتری پرداخت کند. اما مثل موراد متعدد دیگری در سایر کشورهای جهان، مخالفان سیاسی رئیسجمهور منتخب دست به توطئه زدند و امریکا نیز با این بهانه که دولت منتخب گواتمالا تهدیدی کمونیستی است به حمایت از مخالفان پرداخت و به این ترتیب کودتایی در گواتمالا رخ داد و به ظهور دیکتاتوری در این کشور انجامید. یوسا در کتاب «روزگار سخت» این واقعه تاریخی را دستمایه روایت داستانیاش کرده اما او تنها به شرح اتفاقی تاریخی نپرداخته بلکه در پی آن است که ریشههای بروز دیکتاتوری در کشورهای آمریکای لاتین را نشان دهد.
در بخشی از رمان «روزگار سخت» میخوانیم: «برای نیل به این مقصود، روزها و شبها کار کرده بود، دلاورانه به سرتاسر آمریکای مرکزی و سواحل کارائیب سفر کرده بود، به ضرب تیر و تیغ، با دیگر ماجراجویان شبیه خودش بر سر تصاحب زمین نزاع کرده بود، در وضعیتی که از نیش پشهها گزیده میشد و تب مالاریا گاهبهگاه به او حمله میکرد، صدها شب را در مزرعه به صبح رسانده بود، به مقامات رشوه داده و کشاورزان و بومیان از همهجا بیخبر را فریفته بود و از قِبل زدوبند با دیکتاتورهای فاسد -و بهره جستن از طمع و حماقت آنها- رفتهرفته آنقدر زمین به چنگ آورده بود که اکنون مساحتشان از نظر هکتار از کشورهای پهناور اروپایی هم بیشتر شده بود، هزاران فرصت شغلی ایجاد کرده بود، خطآهن کشیده بود، بندرها گشوده بود و توحش را به تمدن وصل کرده بود. حداقل، این حرفی بود که سم زیمورای در دفاع از خود میزد در برابر حمله علیه یونایتد فروت که در سراسر آمریکای مرکزی به او نام میوهفروش و لقب هشتپا داده بودند، حملاتی که نه تنها از جانب حسودان تنگ نظر، بلکه از جانب رقیبان آمریکایی شرکت نیز صادر میشد؛ رقیبانی که زیمورای در حقیقت هرگز به آنها اجازه نداده بود در آن خطه با شرکتش منصفانه رقابت کنند.»
درباره ماریو بارگاس یوسا نویسنده کتاب «روزگار سخت»
ماریو بارگاس یوسا نویسنده، منتقد و روزنامهنگار مشهور پرویی و از مهمترین چهرههای ادبیات امریکای لاتین است که در سال 2010 برنده جایزه نوبل ادبیات شد. یوسا در سال 1936 در آرکیپای پرو متولد شد. با جدایی پدر و مادر، او نزد خانواده مادریاش ماند که خانوادهای نیمهاشرافی بودند. به دلیل ماموریتهای این خانواده، یوسا مدتی همراه با آنها به بولیوی میرود و سپس دوباره به پرو برمیگردد. پس از آن، بخش عمدهای از زندگی یوسا در اروپا سپری شده اما با اینحال او ارتباطش با پرو را نیز همیشه حفظ کرده است. یوسا اولین مجموعه داستانیاش را با عنوان «رهبران» در سال 1959 منتشر کرد. یوسا نویسنده پرکاری است و بخش عمدهای از آثارش شامل رمانهایی است که در سالهای مختلف نوشته است و در آنها به مسایل مختلفی از جمله تاریخ و حکومتهای امریکای لاتین پرداخته است. «سور بز»، «گفتگو در کاتدرال»، «رویای سلت»، «جنگ آخر زمان»، «چه کسی پالومینو مولرو را کشت؟»، «مرگ در آند» و «قهرمان عصر ما» برخی از آثار یوسا است که به فارسی ترجمه شده است.
درباره ترجمه کتاب «روزگار سخت»
کتاب «روزگار سخت» با ترجمه سعید متین در نشر برج منتشر شده است.
سعید متین، متولد 1365، مترجم ایرانی است. او در رشته زبان و ادبیات اسپانیایی در دانشگاه علامهطباطبایی تحصیل کرده و به ترجمه از زبان اسپانیایی میپردازد. متین همچنین در رشته زبانهای باستانی ایران هم به تحصیل پرداخته است. او علاوه بر ترجمه به طراحی و نقاشی هم میپردازد. «تاریخ جهانی بدنامی»، «نیم قرن با بورخس» و کتابهایی برای کودکان و نوجوانان از جمله ترجمههایی است تاکنون از متین منتشر شده است.
دسته بندی: | علوم انسانی |
موضوع اصلی: | ادبیات |
موضوع فرعی: | ادبیات آمریکای لاتین |
زبان: | فارسی |
قطع: | وزیری |
نوع جلد: | گالینگور |
تعداد صفحه: | 360 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک