خاطراتم در زندان زنان
نویسنده: نوال السعداوی
مترجم: آزاده پورصدامی ، ناهید پورصدامی
ناشر: تا
دسته بندی: ادبیات عرب
562,500 ریال
کتاب «خاطراتم در زندان زنان» نوشته نوال السعداوی
کتاب «خاطراتم در زندان زنان» نوشته نوال السعداوی یک پیشنهاد خواندنی برای دوستداران مطالعه است. حق و حقوق و برابری زنان از گذشتههای دور در جوامع محل بحث و گفتگو بوده است و کنشگران و فعالان اجتماعی بسیاری در این راه مبارزه و تلاش کردهاند. نوال السعداوی برای خشونت علیه زنان و حقوق سیاسی و جنسی مبارزه کرد. او که کار پزشکی میکرد با موارد بسیاری از خشونت خانگی مواجه میشد. در موردی او سکوت نکرد و به دفاع از زن قربانی پرداخت و از طرف دولت قاهره فراخوانده شد.
بهتر است بدانید: برخی از منتقدان به نوال السعداوی لقب سیمون دوبووارِ جهان عرب را دادهاند. بعضی دیگر نیز او را زنی وحشی و خطرناک خواندهاند. السعداوی مدارک افتخاری بسیاری از دانشگاههای مختلف دریافت کرد.
مروری بر کتاب «خاطراتم در زندان زنان»
کتاب با مقدمهای از نویسنده برای چاپ سوم آغاز میشود. نویسنده خاطراتش در زندان زنان را برای مخاطب بازگو میکند.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
شاید سختترین لحظه برای فرد محکوم، زمان صدور حکم اعدام یا لحظهای باشد که طناب دار را بر گردنش میاندازند، اما سختترین لحظه برای ورود به زندان بود. چشمهایم زنجیر آهنی و تکانِ کلیدهای زمخت دور آن را در دست زن سبزهی پیس با انگشتان ترک خورده دنبال میکرد. هر کلید مثل چکشی در دست او بود. گویی دستهی آهنین دندانهای تیزی داشت. درها با میلههای آهنی همچون اشباحی ترسناک بر دیوار سایه انداختهاند. آهنی به دور آهن دیگر میپیچد و بسته میشود. از برخورد دستبندها به هم صدای بلندی برمیخیزد. صدا تا بالای تیزی همچون سکوت با صدای برخورد پاها به کف زمین برخورد میکند. کمر آن زن در روپوش خاکستری خمیده و یقهی دورگردنش از عرقی قدیمی سیاه شده است. شانهای از شانهی دیگر بلندتر به نظر میرسد. بر شانهی بلندتر نواری همچون پری سیاه بر سر پرندهای خیالی یا حیوانی اسطورهای در زمان قدیم بسته شده. اما کلیدها در دستش بیشتر او را به رهبر یک گروه شورشی در جنگل شبیه کردهاند. هوا تاریک میشود و پلکهایم را سنگینتر میکند. هوا راکد و سنگینتر میشود و دارای بویی همچون گاز خفهکننده میگردد که پوستهی بینی را میسوزاند. آن زن پاسبان کنار یکی از درهای عظیم با میلههای آهنی ایستاد. در حالی که یکی از کلیدها را در قفل فرو میبرد. پشتش را به من داده، گویی لهله میزد....
درباره نویسنده کتاب «خاطراتم در زندان زنان»
نوال السعداوی پزشک، فعال برابری حقوق زنان، کنشگر اجتماعی و نویسنده مصری بود. او سال 1931 در روستای کوچک کفر طحله در مصر به دنیا آمد. مادرش از خانوادهای ثروتمند از امپراتوری عثمانی و پدرش کارمند وزارت آموزش و پرورش بود. پدر او در انقلاب 1919 مصر نقش داشت و به همین دلیل تبعید شد. پدر نوال که فردی پیشرو بود، توانست عزت نفس دخترش را تقویت کند. پدر او را تشویق به یادگیری زبان عربی کرد. در سن 10 سالگی خانواده اصرار داشت او ازدواج کند اما نوال از این کار خودداری کرد و مادرش هم حمایت کرد. مادر و پدر نوال او را تشویق کردند تا تحصیل کند. نوال السعداوی سال 1955 کارشناسی پزشکی و جراحی را از دانشگاه قاهره دریافت کرد و کارشناسی ارشد پزشکی را سال 1965 از دانشگاه کلمبیای نیویورک گرفت. وی در دانشگاه عین شمس قاهره به بررسی علمی ـ موضوعی دربارۀ روانشناسی پرداخت. او علاوه بر زبان عربی با زبان انگلیسی و فرانسه نیز آشنا شد.
نوال السعداوی در زندان زنان و بدون امکانات با یک مداد ابرو و کاغذ توالت صدها صفحه نوشت. او با این کارش شجاعتش را فریاد زد. برخی او را بزرگترین نماینده زنان رماننویس عرب شناختهاند، زیرا که در رمانهایش بیش از هر چیز به زندگی خود پرداخته است. او عقایدش را بیپرده بیان میکرد و در بهبود حقوق سیاسی و جنسی زنان تلاش کرد.
در سال 1981 السعداوی، در اعتراض به دولت انور سادات دستگیر و زندانی شد و پس از ترور انور سادات از زندان آزاد شد اما کتابهایش همچنان سانسور میشدند.
السعداوی تاکنون بیش از پنجاه اثر نوشته است. آثار او به بیش از 20 زبان در دنیا ترجمه شدهاند. سال 2020، مجلۀ تایم نوال السعداوی را به عنوان یکی از 100 زنِ سال انتخاب کرد. او همچنین از پایهگذاران مجله سلامت بود، اما دولت مصر چند سال بعد مجله را تعطیل کرد.
کتابهای او عبارتند از: «زن جایی در بهشت ندارد»، «زن و چالش روانی»، «چهرهی عریان زنِ عرب»، «زن، دین و اخلاق»، «نزاعی نو در باب مسألهی زن»، «سقوط امام»، «عشق در هنگامهی نفت»، «زنی در نقطهی صفر»، «دوزن در یک زن»، «غایب»، «دختری به نام سعاد»، «خاطرات یک زن پزشک»، «همه سرگشتهایم» و....
السعداوی برای خوانندگان ایرانی با کتاب «چهره عریان زن عرب» شناخته شد.
نوال السعداوی سال 2021 چشم از جهان فروبست.
درباره ترجمه فارسی کتاب «خاطراتم در زندان زنان»
کتاب «خاطراتم در زندان زنان» را آزاده پورصدامی و ناهید پورصدامی به فارسی برگرداندهاند. کتاب توسط نشر تا چاپ و منتشر شده است.
رتبه کتاب «خاطراتم در زندان زنان» در گودریدز: 4 از 5
دسته بندی: | علوم انسانی |
موضوع اصلی: | ادبیات |
موضوع فرعی: | ادبیات عرب |
زبان: | فارسی |
قطع: | رقعی |
نوع جلد: | شومیز |
تعداد صفحه: | 256 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک