در محضر شوپنهاور
نویسنده: میشل ولبک
مترجم: فرزانه بیطرفان
ناشر: کتاب پارسه
دسته بندی: اندیشه و تفکر
800,000 ریال
کتاب «در محضر شوپنهاور» اثر میشل ولبک
فلسفۀ آرتور شوپنهاور بهروایت یک نویسنده و ادیب و هنرمند فرانسوی معاصر. کتاب «در محضر شوپنهاور»، با عنوان اصلی En présence de Schopenhauer، شامل قطعاتی از دو اثر فلسفی مطرح و مهم شوپنهاور، یعنی «جهان همچون اراده و تصور» و «متعلقات و ملحقات»، است که توسط میشل ولبک، رُماننویس و شاعر معاصر فرانسویِ شیفتۀ شوپنهاور، انتخاب و به همراه شرح و تفسیرهای ولبک بر این قطعات، در این کتاب گِرد آمدهاند.
شوپنهاور، به جز کتاب «جهان همچون اراده و تصور»، کتاب مهم دیگری نیز با عنوان «گزینگویههایی درباب حکمت زندگی» دارد که این دومی شامل جستارهاییست که خود او بعدها آنها را در کتاب «متعلقات و ملحقات» جمعآوری و بازنشر کرد و درنتیجه میتوان گفت که ولبک در کتاب «در محضر شوپنهاور»، با آوردن قطعاتی از این هر دو کتاب، چکیدهای از اساسیترین و اصلیترین مفاهیم فلسفۀ شوپنهاور را ارائه داده و به شرح آنها پرداخته است.
کتاب «در محضر شوپنهاور» کتابیست که ضمن اینکه باب آشنایی با فلسفۀ شوپنهاور را برای مخاطبان علاقمند به فلسفه میگشاید، از فلسفهای سخن میگوید که با ادبیات و هنر پیوسته است.
متن اصلی کتاب «در محضر شوپنهاور» اولین بار در سال 2017 به زبان فرانسوی منتشر شده است.
کتاب «در محضر شوپنهاور» با مقدمهای بهقلم نوواک لوشووالیه همراه است.
مروری بر کتاب «در محضر شوپنهاور»
کتاب «در محضر شوپنهاور» از پیشگفتاری با عنوان «تاریخچۀ یک انقلاب» نوشتۀ نوواک لوشووالیه، مقدمهای از نویسنده با عنوان «دوستان، کودکی را وانهید و بیدار شوید!» و شش فصل تشکیل شده است.
فصلهای ششگانۀ کتاب «در محضر شوپنهاور» عبارتند از: «جهان تصورِ من است»، «نگریستن به چیزها با توجه کامل»، «هم بدینسان است که اراده زندگی به خود عینیت میبخشد»، «تئاتر جهان»، «چگونگیِ هدایتِ زندگی: آنچه ما هستیم» و فصل ششم که عنوانی مشابه فصل پنجم دارد.
در پیشگفتار کتاب «در محضر شوپنهاور» از زبان نوواک لوشووالیه با شمهای از آنچه در این کتاب با آن روبهرو خواهیم شد مواجه میشویم و همچنین با پیشینۀ آشنایی میشل ولبک با شوپنهاور و تأثیر ژرفی که فلسفۀ شوپنهاور بر اندیشه و آثار او گذاشته و نیز با نوع نگرش امروزی ولبک به شوپنهاور که ماحصل بازنگری انتقادی به نگرش قدیمی اوست و در آن، شوپنهاور با نگرش پوزیتیویستی آگوست کنت ترکیب شده است.
بعد از این پیشگفتار، متنِ کتاب «در محضر شوپنهاور» آغاز میشود که شامل مقدمۀ ولبک و قطعاتی از کتابهای «جهان همچون اراده و تصور» و «ملحقات و متعلقات» شوپنهاور و تفسیرهای نویسنده بر این قطعات است.
ولبک در کتاب «در محضر شوپنهاور» اصل و اساس اندیشۀ شوپنهاور و نوع هستیشناسی او را شرح میدهد و از خلال نقل تکههایی از دو اثر مهم شوپنهاور که پیشتر نامشان آورده شد و شرح این تکهها ما را با مفاهیم بنیادین فلسفۀ شوپنهاور آشنا میکند.
اما کتاب «در محضر شوپنهاور»، همانطور که نوواک لوشووالیه در پیشگفتار این کتاب تأکید میکند، «فقط یک شرحوتفسیر نیست» و «داستانِ یک مواجهه نیز به شمار میرود.»
در کتاب «در محضر شوپنهاور» حاصل مواجهۀ ولبک با شوپنهاور را میخوانیم و تأثیری را که این مواجهه بر یک نویسنده معاصر گذاشته است مشاهده میکنیم.
ولبک در یادداشت مقدماتی کتاب «در محضر شوپنهاور» تعریف میکند که چطور در حول و حوش بیست و هفت سالگی، خواندن کتاب «گزینگویههایی در باب حکمت زندگی» شوپنهاور، تحولی بنیادین در او پدید آورده است. او همچنین از عبور خود از شوپنهاور و پوزیتیویستشدنش تحت تأثیر اندیشههای آگوست کنت سخن میگوید.
بعد از این مقدمه، در فصلهای گوناگون کتاب «در محضر شوپنهاور» قطعاتی از شوپنهاور و تفسیرهای ولبک بر این قطعات را میخوانیم.
ولبک در تفسیر خود از قطعاتی از شوپنهاور که آنها را در کتاب «در محضر شوپنهاور» آورده است، نشان میدهد که شوپنهاورِ فیلسوف چگونه با طرز نگرش فلسفیاش به جهان، فلسفهای را بنیان میگذارد که به هنر و زیباییشناسی پیوسته است.
ولبک در بخشی از کتاب «در محضر شوپنهاور» آرتور شوپنهاور را فیلسوفی معرفی میکند که به قول او «جسورانه، و همچنان بیهمتا در میان فلاسفه، قدم به عرصۀ رُماننویسان، موسیقیدانان و پیکرتراشان میگذارد.»
شوپنهاور از دید ولبک، فیلسوفی است که با «اتخاذِ رویکردِ تأملِ زیباییشناسانه»، که بهاعتقاد ولبک «رویکردی سخت نامعمول برای یک فیلسوف» است، و تبدیلشدن از این طریق به «فیلسوفِ اراده»، «سرزمینهای جدیدی» را برای فلسفه میگشاید.
درباره میشل ولبک، نویسنده کتاب «در محضر شوپنهاور»
میشل ولبک (Michel Houellebecq)، متولد 1956، رُماننویس، شاعر، جُستارنویس، مقالهنویس، ترانهسرا، خواننده، فیلمساز و بازیگر فرانسوی است.
ولبک در سال 2010 جایزه گنکور و در سال 2019 نشان لژیون دونور را گرفته است.
او به جز ادبیات و نوشتن جُستار و مقاله، گاه به فیلمسازی و خوانندگی و بازیگری هم پرداخته است.
از کتابهای ولبک میتوان به «نقشه و قلمرو»، «ذرات بنیادی»، «تسلیم» و «سروتونین» اشاره کرد.
درباره ترجمۀ فارسی کتاب «در محضر شوپنهاور»
کتاب «در محضر شوپنهاور» با ترجمۀ فرزانه بیطرفان در بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه منتشر شده است. فرزانه بیطرفان، بهجز کتاب «در محضر شوپنهاور»، کتاب «جانهای رواقی» را نیز به فارسی ترجمه کرده است.
رتبۀ کتاب «در محضر شوپنهاور» در گودریدز: 3.37 از 5.
دسته بندی: | علوم انسانی |
موضوع اصلی: | فلسفه |
موضوع فرعی: | اندیشه و تفکر |
زبان: | فارسی |
قطع: | رقعی |
نوع جلد: | شومیز |
تعداد صفحه: | 88 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک